Ti is szörnyülködtök a sok 'anyámasszonykatonáján'?
én olyan szót, hogy 'kocka' nem is használtam..
Szerintem fejezzük is be a társalgást, mert olyan dolgok vannak beleképzelve a szavaimba, amit nem is mondtam. Ennek így semmi értelme.
(FYI: az öcsémnek muszáj volt elmennie dolgozni, így már ennyivel jobb a helyzet, munkatársakkal, főnökkel muszáj beszélnie. Remélem, hogy ez csak a kezdet és lesz még jobb is. Az első munkahelyen, ahol próbanapon volt, 2 óra múlva haza jött, mert a lábai nem bírták a 2 óra állást, fájtak a térdei. Hogyne, mikor folyamatosan csak ült évekig, 19 évesen..csupán csak ennyire veszélyes a folyamatos ülés..)
71: mit tudsz te arról, hogy én hogy segítek. Talán kérdezz..
Moziba, biciklitúrára hívtam mindig az öcsémet, hogy mozgásra bírjam, nem mellesleg hogy tudjunk beszélgetni és ápoljuk a testvéri kapcsolatot. Biciklizni egyáltalán nem jött sohasem, én anno minden héten mentem egy kört legalább 3-szor. Jelenleg már nem ugyanabban az országban élünk, így rendszeresen nem tudom elhívni, de mikor hazalátogatok, akkor megteszem. Telefonon tartjuk így is a kapcsolatot, mikor távol vagyok, írásban közlékenyebb mint szóban és tudom miket csinál, mert elmondja. De csak szólok, hogy ő 11-12 éves kora óta ilyen.
"- Te mégis miről beszélsz? Hogy jön ide a 80-as évek? Hogy jön ide a férfiak hajviselete? Hogy jön ide a zene? Manapság divat a kérdéstől eltérni és összefüggéstelenül válaszolni vagy mi? Nem arrogáns vagyok, hanem felhúztál te is meg azok, akik itt bizonygatják, hogy mennyit sportolnak a kütyüjeik mellett, kit érdekel???? Ez a kérdés azokról szól, akiket elnyelt a számítógép világa. Te nem ilyen vagy? Örülök. De, nem voltam kíváncsi rá, köszi. A kérdés nem rólad szólt és nem azokról akik sportolnak vagy normális társasági életet élnek. Ezáltal a válaszod annyi volt, mint sz#rnak a pofon..egy semmi."
De ez nem igaz. "Ti is szörnyülködtök a sok 'anyámasszonykatonáján'?" Pont hogy nem őket szólítod meg. Lehet, hogy sztereotip kissé az elvárás, de mivel láttam már több kérdést itt az oldalon, automatikusan arra gondoltam, hogy most várod a sok embert, aki veled egyetért, és együtt szörnyülködtök majd. Mint amikor fiatalok kiírják, hogy "én más zenét hallgatok, ez normális?", és várják, hogy mindenki mondja, hogy igen, nekik van igazuk. Általánosságban írsz a kiegészítésről, hogy annyi ilyen van, így elképzelhető, hogy mi is valóban tévedtünk, és a többi GYK-s kérdésből indultunk ki, de azok valóban arról szólnak nagyrészt, hogy valaki megmondja, milyen a világ. Te sem hangsúlyoztad a kiegészítésben a kivételeket. Később már lehet. Szóval rendben, lehet, hogy a saját életemmel való példálózás valóban nem volt jó.
De azért írtam le reflexszerűen, hogy élek, és azért írta le sok más is, hogy érzékeltessük, hogy nem tudhatod, milyen az élete. Mert az anyámasszonykatonája nem egy pozitív szó, nyilván te is tudod, és igazából engem irritál, hogy megmondjuk másnak - nőként! - hogyan éljen. Azt mondod az egyik válaszodban, hogy te sose mondtad, hogy egy férfi csak kigyúrt lehet. De ez nem igaz. Előtte pár megjegyzéssel mondod, hogy egy férfi milyen legyen, és visszakérdezel egy nőnek, hogy ő nem ezt tartja-e normálisnak. Igazából engem csak az zavar kissé, hogy ez téged zavar. Ha a pasizásban okoz gondot, az kellemetlen, de amúgy mi közöd hozzá?
A 80-as éveket, látom, nem értetted meg. Úgy jött ide, hogy a zene divatos volt. Ma meg a gép előtt ülni divatos. Ugyanolyan dolog, ami végigsöpör a világon, és most mindenki ezt csinálja, mert jó, mert új stb. De nem is az a lényeg, hogy mi miatt néz ki valaki "anyámasszonykatonájának", és ezt sem értetted meg. Mindegy, hogy a zene miatt, vagy hogy Platón mire gondolt. Arra akartam rávilágítani, hogy az emberek mindig azt hiszik, hogy a férfiak/emberek régen mennyivel sokkal bölcsebben éltek, bezzeg ma. Most te is ezt csinálod. Mielőtt tiltakozol: technikáról beszélsz, ami új dolog, ne állítsd, hogy nem a régi korral veted össze az életformát, még ha nem is írtad le. Végül is mihez hasonlítanád különben, ami alapján kijelented, milyen a megfelelő? Talán a jövőhöz? Gondolom, úgy képzeled, hogy a technika világa előtt az emberek kijártak focizni, és ettől nem voltak ilyen nyeglék. De az, hogy az osztályával focizik, és mindig ő áll a kapuban, senkit nem tesz izmossá, ahogy az iskolai tesi sem. Egészségesebbnek természetesen valóban egészségesebb.
Apakép, meg minden. Miért? Az apáink korában nem is volt még technika.
Amúgy igen, az a baj, hogy a válaszaidban új "szabályokat" adsz: a kiegészítésben általánosítasz, a válaszaidban már mondod, hogy nem, evidensnek veszed, hogy a nők arra buknak, amire te, majd kijelented, hogy ilyet sose mondtál, mindent visszavonsz, amint szóba kerül, és aztán reklamálsz, hogy nem értjük.
Még egy dolog.
"Moziba, biciklitúrára hívtam mindig az öcsémet, hogy mozgásra bírjam, nem mellesleg hogy tudjunk beszélgetni és ápoljuk a testvéri kapcsolatot. Biciklizni egyáltalán nem jött sohasem, én anno minden héten mentem egy kört legalább 3-szor. "
Ne biciklitúrára hívd az öcsédet, szerintem ez nem jó megoldás. Biciklitúrára én sem mennék, pedig nem okoz gondot a 2 óra állás, meg ilyenek. De ha egy ember olyan sok kiló, mint mondod, akkor ne rögtön biciklitúrára hívd, hát neki abba belegondolni is szörnyű. Értem, hogy most nem laksz közel hozzá, de ha újra lesz erre lehetőséged, egyelőre csak sétálni hívd ki. Vagy elmenni együtt a boltba. Hiszen, ha valaki nem tud úszni, azt sem rögtön búvártúrára hívjuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!