Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Borzasztó dolgot tettem!...

Borzasztó dolgot tettem! Hogyan tehetném jóvá?

Figyelt kérdés
Panelban lakom, régebben már panaszkodtam, hogy a szomszéd néni részegen összehány mindent stb aztán agyvérzést kapott és elhunyt. Mikor ezt a lánya közölte velem próbáltam hihetően részvétet nyilvánítani (egyébként nem szerettük egymást sem a lányával sem az elhunyt hölgyel) és mikor kiment a lánya a lépcsőházból halkan de érthetően megjegyeztem: ,,egy szeszkazánnal kevesebb a földön, ez aztán a nagy veszteség" és akkor vettem észre, hogy a lánya még a póstát keresi és hallotta is azt mondta ez csúnya volt és könnybe lábadt a szeme. A temetésen a pap nyelvbotlásán kezdem el kuncogni persze megint észrevették és borzasztó, hogy 40 éves felnőtt nő létemre nem tudtam magamon uralkodni. Megértem, hogy utál a lánya (ő is 40 körüli) de valamivel ezt jóvá kéne tennem mert gusztustalan amit tettem. kérlek segítsetek mivel tehetném jóvá ezt az undorító dolgot?

2014. jún. 18. 14:10
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
66%
Valóban nem kellett volna megjegyzést tenned, a lánya füle hallatára, és az sem volt szép dolog, hogy kuncogtál a temetésen de előfordul hogy akármennyire is akarja az ember nem tudja visszatartani a nevetést. Akik itt ilyeneket írnak, hogy te sem vagy jobb ember, azért kíváncsi lennék az ő környezetükben élt e már alkoholista, és mit szólnának, ha az ő szomszédjuk hányná össze a lépcsőházat minden másnap. Biztos nem lennének ennyire megértőek. Igen hibát követtél el, de én hagynám az egészet. Ha annyira nem hagy nyugodni a lelkiismeret szerintem inkább személyesen próbáld meg, de emiatt annyira ne egyen a lelkiismeretfurdalás. Végül is igazat mondtál, csak rosszkor.
2014. jún. 18. 14:31
 12/70 Andizsuzsi ***** válasza:
98%
Én azt nem értem igazán, hogy mit kerestél a temetésen?
2014. jún. 18. 14:31
 13/70 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

A temetésen "mit kerestél" kedves kommentelő, közel 15 évnyi szomszédság után ez szerintem nem kérdés.

És ha csak minden másnap itta volna le magát már nem panaszkodtam volna, de folyamatosan ezt csinálta, azóta tiszta a lépcsőház csend van stb.

Átfogok menni a lányához még ma és megmondok neki mindent tapintatosan de őszintén. Remélem nem cselekszem bután. Majd megírom, hogy mit mondott

2014. jún. 18. 14:35
 14/70 anonim ***** válasza:
95%
De szerintem sütit nem kell vinni. Azért benyalni nem kell, gondolom az öreglány más lakók életét is megkeserítette.
2014. jún. 18. 14:42
 15/70 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt az a baj, hogy túlzottan meg akarsz felelni a társadalmi elvárásoknak. Nem akarod elfogadni, hogy van egy gonoszabb oldalad is és ezért inkább álszenteskedsz, a magad megnyugtatása végett.
2014. jún. 18. 14:43
 16/70 anonim ***** válasza:
88%

Nem kedvelted meg ők sem téged,akkor mi a péknek mentél el a temetésre?Meg miért nem tudsz viselkedni?

Nagyon tiszteletlen voltál még akkor is ha a szomszéd anyja egy szeszkazán volt.Ha a te anyád halna meg és hallanád hogy becstelenül ócsárolják,te ebben a helyzetben mit éreznél?Mit tennél?Mire vágynál?

Tudod ez nem olyan amit jóvá lehet tenni csak úgy,tartsd meg a távolságot a lányával ,kerüld őt! Ennél többet nem tehetsz,de igen bocsánatot kérhetsz,négyszemközt(nem levélben mert az úgy nem kóser).Ennyi a legtöbb amit tehetsz.

17/70 anonim ***** válasza:
100%
Vagy bocsánatot kérsz, vagy lesz..rod. Én az utóbbit tenném.
 18/70 anonim ***** válasza:
97%
Hagyd a francba, ennyit nem ér a dolog.
2014. jún. 18. 14:49
 19/70 anonim ***** válasza:
97%

Az egészben csak azt nem értem, hogy mit keresel a temetésén, ha nem vagytok jóban? Bírom az ilyen álszenteskedéseket. Oszt akkor még be is szólsz, legalább tudnád eljátszni az álszentet, ha már belekezdtél... brávó!

Na ebből jól már nem jössz ki, mert persze bocsánatot kérhetsz, de nem fogják elhinni, hogy meg is bántad...

2014. jún. 18. 14:51
 20/70 A kérdező kommentje:

átmentem bekopogtam és mikor ajtót nyitott a "Na mi van hullagyalázó?" -val fogadott. Mondtam neki, hogy az anyukájával nem volt felhőtlen a kapcsolatom és tudom, hogy undorítóan viselkedtem és isten látja lelkem nem akartam, hogy így alakuljon. Erre annyit mondott, hogy visszafogom sírni majd az anyját mert amit itt ő fog művelni ezentúl azt nem fogom kibírni sem én sem a férjem. Próbáltam kedves lenni és megértő de addig sértegetett és alázott még kitört belőlem egy újabb ronda káromkodás és megmondtam, hogy ha háborút akar akkor legyen és készítse a helyét a szeszkazán anyja mellé. Erre megütött és tudom nem kellett volna de visszaütöttem és csak ráordítottam, hogy én FEHÉR ZÁSZLÓVAL JÖTTEM!

azzal rácsaptam az ajtaját és vissza szaladtam ide, most nagyon kétségbe estem, el sem merem mondani a férjemnek ha hazajön milyen cirkusz van itt :(

2014. jún. 18. 14:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!