Miért nem tudják megérteni az emberek, hogy én így jól érzem magam? Miért ilyen intoleránsak a kövérekkel? Miért fogadják el jobban a melegeket, romákat, betegeket, mint a kövéreket?
165 cm és 135 kg vagyok. Nem akarok lefogyni. Sokan célozgatnak rá, a bátrabbak konkrétan ki is mondják, hogy fogynom kell, de én nem akarok, mert jól érzem így magam. Az orvosom azzal nyaggat, hogy így hamar meghalok és nem lehet gyerekem sem. Az válaszom erre : max.40 éves koromig akarok élni, gyereket nem akarok. Mire akarjak gyereket? Ebbe a bolond, bizonytalan világba? Minek akarjak megöregedni? Hogy egyedül maradjak, megkeseredjek és még nyögdíjat se kapjak a drága állambácsitól? Ne neee...akkor inkább, amig lehet jókat túrázni, bulizni, enni, inni, aludni, szexelni majd fiatalon meghalni.
Nem értem, a melegeknek miért nem mondják, hogy menj dilidokihoz, hogy hetero legyél, a romának miért nem mondják, hogy fehéritsd ki magad, a betegnek miért nem mondják, hogy gyógyulj meg, viselkedj normálisan, miért mindig csak a kövéreket kell piszkálni, hogy "foggyá' le mer' !!!" Már a csapból is ez folyik szinte!
Miért ilyen intoleránsak a kövérekkel?
Na ok, nem táncikálok az idegeiteken, tényleg kamu a sztori(!), de attól a kérdés még valós: miért utálják a kövéreket? Én pl jobban rühelem a dohányosokat meg az alkeszeket.
A dohányos a füsttel mérgezi a környezetét, gyermekeit, az alkesz terrorizálja a családját, elissza az eszét-pénzét...a kövérek csak maguknak ártanak, mégis őket savazzák a legtöbben. Miért?
Ha a cigifüggő kórházba kerül tüdőrákkal, akkor is elvesz másoktól ágyat, orvost, ellátást, stb...
Az alkesz úgyszintén.
Tőlük mégsem sajnálja az egyik válaszoló.
A dagitól miért?
Szóval örülnék ha csak a kérdésre kapnék választ, normális, indokolt választ, nem pedig komplett kórlapot az elhízás következményeiről...
Nekem eddig csak annyi jött le, hogy azért utálják, mert csúnyák. De! Annyi csúnyábbnál csúnyább ember rohangál a világban, hogy borzalom, mégsem cs.sztetik őket...szóval mi ez az egész?
"Tőlük mégsem sajnálja az egyik válaszoló. "
De nem ez az általános.Azt lássák el, aki nem a saját maga által okozott életmód miatt kerül oda.
"Szóval örülnék ha csak a kérdésre kapnék választ, normális, indokolt választ, nem pedig komplett kórlapot az elhízás következményeiről... "
Kaptál.Ha mástól nem is(pedig de), akkor legalább tőlem.
"Nekem eddig csak annyi jött le, hogy azért utálják, mert csúnyák"
Az elég nagy baj, mert ez csak a jéghegy csúcsa, és bőven többről volt szó még itt is.Pedig nem beszéltünk mindenről a témában, csak a legkomolyabb részek voltak érintve.
Egyrészt ha csak erre voltál kíváncsi, kiírhattad volna ezt is, nem kellett volna egy kamu sztorival körbekeríteni.
Másrészt ez kicsit összetettebb a "sajnáljuk-nem sajnáljuk tőle" dolognál, de akkor megpróbálom elmagyarázni. (most azt nem veszem ide, hogy ki fizet TB_t, ki nem stb)
Minden az életmódváltásról szól. Ha egy dohányos/alkoholista/kövér ember az életvitele miatt már kezelésre szorul, akkor megkapja a segítséget, a kezelést, és senki nem sajnálja tőle a kórházi ágyat AKKOR, ha változtat az életmódján.
Amennyiben nem hajlandó letenni a cigit/alkoholt, abbahagyni a káros életvitelét, és ragaszkodik az eddigi dolgaihoz, akkor ezeket én is nyugodt szívvel vágnám ki a kórházból, mert az ilyenek ténylegesen csak a helyet foglalják, jobb úgysem lesz, hiszen nem hajlandóak változtatni azokon a dolgokon, amiért a kórházba kerültek. És hidd el, ezeket ugyanúgy az orvosok sem nézik jó szemmel.
Az, hogy valaki utálja a kövéreket megint csak olyan dolog, hogy egyrészt nem kell általánosítani, másrészt vannak olyan kövérek is, akik rendre lenézik a soványabbakat, beszólogatnak nekik, de ha nekik visszaszólnak, akkor vérig vannak sértve. Az ilyeneket senki sem szereti, valamint azokat sem, akik állandóan panaszkodnak a súlyuk miatt, de semmit nem tesznek a változtatásért.
A csúnyaság most egy dolog. Viszont az tény, hogy aki tényleg kövér, az sokkal jobban izzad, még a legkisebb mozdulatoknál is. Ezáltal a legtöbb kövér embernek (tiszt.kiv.) van egy erős testszaga, ami miatt senki sem szeret mellettük lenni.
Nekem is volt kövér évfolyamtársam, soha nem cikizték. Aki normális, és nem lekezelő a nála vékonyabbakkal, azzal a többi ember is normális. Nem kell ahhoz kövérnek lenni, hogy valakit kiutáljanak, elég, ha olyan az ember természete.
Én nem úgy vettem észre hogy a dohányosokkal vagy az alkoholistákkal toleránsabbak lennének az emberek. Gondolj bele a józan emberek mennyire szeretik a részegeket... rühellik őket (akkor is ha ők is isznak néha).
Csak annyi a hátránya a kövéreknek szerintem, hogy a piás ha épp nem ivott(mert nem idült betonalkesz), a kutya meg nem mondja róla, hogy piázik. A bagós ha napi 2-3 szálat szív, pár órával az utsó cigije után nem érzed rajta ha véreb szaglásod van akkor se. A kövéren mindig látszik, hogy kövér.
" dohányos a füsttel mérgezi a környezetét, gyermekeit, az alkesz terrorizálja a családját, elissza az eszét-pénzét...a kövérek csak maguknak ártanak, mégis őket savazzák a legtöbben"
Egy dohányos, és egy alkesz ezt pont nem így látja. Tudod most már írtad hogy kamu, és nem te vagy az, pedig szerintem igen. Ekkora indulatokat nem váltott volna ki belőled, ha nem érintene.
Nézd. Csak egy kövér gondolja úgy, hogy savazzák. Nekem ez eddig nem tűnt föl. Engem ezért nem tudnak piszkálni, mert nem vagyok kövér, viszont én bántani se szoktam a kövéreket. Az más, hogy ma pl. jött velem szembe két nagy comb, egy kis copffal a tetején. Gondolom nő volt. Nem bántottam, csak annyit tudtam gondolni, hogy jesszusom.
Szóval kövér nem vagyok, viszont dohányzom. Ezért van az, hogy én meg pont azt látom, hogy a dohányosok vannak halálba üldözve. Ezzel gondolom te nem szembesülsz.
Mindhárom függőség, és ugyanolyan káros, és valamilyen formában mind a dohányzás, mind a kövérség, mind az alkohol kihat a függő környezetére.
A dohányosnál a másodlagos füst, ha hagyja a környezetét érintkezni vele, az alkesz otthon szétüti a családot. Eddig egyetértettünk. A kövérségnek ne gondold, hogy nincs a közvetlen környezetre negatív hatása. Pont azért, mert a társadalom nagy része úgy szemléli a világot mint az előbb írt jesszusom, így a kövér nő gyereke a suliba szégyenkezik, esetleg még szivatják is pluszba. A kövér nő férjét lesajnálják, és sorolhatnám. Már hogy ne lennének ennek kihatásai?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!