Miért nem tudják megérteni az emberek, hogy én így jól érzem magam? Miért ilyen intoleránsak a kövérekkel? Miért fogadják el jobban a melegeket, romákat, betegeket, mint a kövéreket?
165 cm és 135 kg vagyok. Nem akarok lefogyni. Sokan célozgatnak rá, a bátrabbak konkrétan ki is mondják, hogy fogynom kell, de én nem akarok, mert jól érzem így magam. Az orvosom azzal nyaggat, hogy így hamar meghalok és nem lehet gyerekem sem. Az válaszom erre : max.40 éves koromig akarok élni, gyereket nem akarok. Mire akarjak gyereket? Ebbe a bolond, bizonytalan világba? Minek akarjak megöregedni? Hogy egyedül maradjak, megkeseredjek és még nyögdíjat se kapjak a drága állambácsitól? Ne neee...akkor inkább, amig lehet jókat túrázni, bulizni, enni, inni, aludni, szexelni majd fiatalon meghalni.
Nem értem, a melegeknek miért nem mondják, hogy menj dilidokihoz, hogy hetero legyél, a romának miért nem mondják, hogy fehéritsd ki magad, a betegnek miért nem mondják, hogy gyógyulj meg, viselkedj normálisan, miért mindig csak a kövéreket kell piszkálni, hogy "foggyá' le mer' !!!" Már a csapból is ez folyik szinte!
Miért ilyen intoleránsak a kövérekkel?
Az emberek többségét zavarják a kövér emberek mindenhol. Mondjuk a gyors-étkezdei büfésnél hiába veszel 2-szer annyi kaját, közben azon izgul hogy összetörik-e alattad a drága széke (ami csak 100 hamburgeren levő profitból jön ki), a kórházi nővér is bosszankodik, ha téged kell forgatnia mosdatáshoz, még a sírásók is káromkodnak ha dupla súlyú koporsót kell vinniük. És ez csak pár példa.
Kár tovább magyarázni, pont.
11 : 35 és 11 : 37
Lehet újat mondok, de ha valaki betegség miatt kövér, vagy gyógyszer miatt, az nincs ráírva a homlokára...tehát ugyanúgy piszkálják.
Normális választ eddig egy embertől kaptam, a többiek csak a szokásos "egészség, blabla" dumát nyomták. Tudom, a magatok módján jót akartok - vagy nem - de attól ez még nem válasz a kérdésemre, a miértre.
11 : 37
Ha a kövérek foglalják a helyet a kórházakban, akkor gondolom a dohányosok, alkoholisták és drogosok is. Mert ugye ők sem születtek függőnek, ők is maguk tehetnek a bajukról, tehát ők is elveszik a többitől az ellátást, orvost, stb... Bakker! Gondolkodj már te is mielőtt benyögsz valamit! A te szavaid alapján a népesség kb 80%-a nincs mit keressen a kórházban, mert "nincs joguk" az ellátásra! Milyen ember vagy te?!
Hát hogy miért nem hiszik el, hogy így jól érzed magad?
Bennem az alábbiak merültek fel, amik biztos hogy nem hatnak pozitívan az életedre a kövérséged által.
- egy szimpla lehajlás ha leesik valami kihívást jelent a hétköznapokban.
- a cipődet nem tudod egyszerűen bekötni
- a kádba alig fér el víz ha beleülsz
- nem kapsz ruhát magadra, a cipők nem mennek fel a széles lábadra.
- izzadsz a legkisebb megerőltetéstől legyen az séta vagy bármi más
Talán ha ezzel kellene /ismét/ szembesülnöm /szülés után 4 év alatt fogytam 40 kg-t. 18 cm-el magasabb vagyok nálad, és 20 kg-al könnyebb voltam, én csak "116" kg-t nyomtam akkor/ nagyon szomorú lennék.
Még nálad lényegesen "soványabban" is szembesültem a fenti problémákkal, úgyhogy akármit mondasz nem lehet ez jó neked.
Ami a környezet számára undorító ebben az állapotban.
Büdös vagy mert izzadsz, még akkor is ha naponta háromszor tusolsz nyáron.
Látványnak se vagy szép, és még sorolhatnám.
Abból amit én tapasztaltam annak idején, tehát hogy ismerem a kövérek életét, valamint abból amit írsz én arra következtetek, hogy a te fene nagy elfogadásod önmagaddal szemben, valamint az ideológia amit gyártottál ezzel kapcsolatban nem más, mint a lustaságod és akaratgyengeséged palástolása. Nem nem akarsz, hanem nem vagy elég erős arra, hogy változtass, így támadod azokat akik ezt szóvá merik tenni neked.
Nem a környezeted hibás, hanem te!
Jesszusom de demagóg ez a szöveged:
"Amúgy nagyon remélem, hogy a kérdésre válaszolók MINDANNYIAN megfelelnek a 45 - 60kg közötti súlynak, mind egészségesek, nem cigiznek, nem piálnak, nem drogoznak, csakis és kizárólag egészséges, bio étkeket fogyasztanak, még fényképről sem láttak gyorskajáldát, mindegyik dolgozik, fizeti a tb-t, egyáltalán: hasznos tagja a társadalomnak."
Először is kilók... honnan tudod, hogy nem egy 190 magas férfi válaszol? Annál ijesztő is lenne a 60 kiló. 45 kiló az átlagos magassághoz SOVÁNY, ami megint csak egészségtelen! És nem esztétikai túlsúlyról, párplusz kilóról van szó (azoknak hidd el, nem szól be az orvos, se más), hanem kövérségről.
Másodszor: Egyvalaki hozta fel a TB-t, nem az összes válaszadó.
Harmadszor: Senki sem állította, hogy ő általad vázolt mintapolgár lenne (pláne olyan szinten hogy biokaját fogyaszt és sosem evett gyorskaját életében), de senki nem is panaszkodott itt, ha bizonyos hibáira felhívják a figyelmet, pláne, ha orvos tette, csak te írtad, hogy téged ez zavar, kérdező!
Negyedszer: megint csak csúsztatsz, iszonyatosan!
Hogy a kérdésedre visszatérjek: miért is zavar ennyire, hogy az orvos megemlíti, hogy fogynod kéne? Ha nem vagy kíváncsi arra, mit javasol, minek mész egyáltalán orvoshoz?
Ha ennyire nem érdekel mások véleménye, minek foglalkozol vele? Érezd jól magad a bőrödben és ne foglalkozz mások nyaggatásával, ennyi, nem kell ekkora feneket keríteni neki, ha téged nem zavar a túlsúlyod.
1) ha odaérsz, az életösztön baromira felülírja ezt a 40 éves tervedet
2) kövérekkel senki nem akar szexelni, genetikus ösztön, hogy a kövér és lomha egyed nem tud elfutni a mamut elől, emellett a korideál is a vékonyaknak kedvez
3) számos, józan, paraszti ésszel is belátható egészségügyi vonzata van ennek az egésznek, te egy gombóc vagy, ez már nem is kövérség, hanem valami más létforma, ami hajaz az emberre, már bocs
4) ordít az érvedről, hogy önigazolás, hogy nem tudsz, azaz nem akarsz mit tenni, ezért átlátszó hülyeségekkel traktálsz minket, hogy majd rajtunk keresztül jól megnyugodhatsz, hogy tényleg nincs mit tenni - tipikus női kísérlet az önigazolásra
5) kötve hiszem, hogy főleg a nyár közeledtével bármilyen mértékű valóságalapja is lehetne egy jólérzemmagamnak: nekem volt egy időszak, amikor nagyobbacska pocakom volt, a cipőfűző gondot jelentett, nem kaptam levegőt, ha lehajoltam, nem hogy más
6) a kövér emberek, főleg az ilyen mértékben elhízottak egyáltalán nem vonzóak, sőt, taszítóak, emiatt nem okolhatsz senkit, az életképtelenségi/életképességi jegyek kódolva vannak mindannyiunk agyában és pár, épp pont kövérségere irányuló fetisisztákon kívül nem igényli ezt senki, tudom, rájuk hivatkoznál legszívesebben, hogy no lássuk, elfogadott ez - nem, nem az
7) a kövér emberek büdösek és nem, nem megoldás a napi 66x-i zuhanyzás, a szemüveget megtagadók is képesek elmenni odáig, hogy egész képernyőt betöltő filmfeliratot nézegetnek, volt is ilyen reklám.. ahol a filmből már nem látszik semmi, te is pontosan ilyen vagy
8) lehet, hogy a tested MÉG bírja, de záros határidőn belül komoly gondjaid lesznek és nem, nem csupa buli lesz az élet, hanem egy kiközösített, egészségügyi gondokkal és fájdalmakkal, elszeparáltsággal gazdagon tűzdelt vegetálás
Ennyit az érveidről. Nem tudom az anorxia rosszabb-e vagy ez, egyformán beteg, előjelben térnek csak el.
Utolsó: az utóbbi kb 100 - 150 év ideálja a soványság, a többi korban mindig a husibb, még régebben az egészen kövér volt az elvárt. Tudom fáj, de így van.
Az anorexia is, a kövérség is egy súlyos betegség. A jó benne az, hogy gyógyítható mindkettő.
Nem úgy, mint az itt válaszolók nagy részének a szűklátókörűsége, intoleranciája, beteges, sztereotip megnyilvánulása. A gyökérség jelenleg népbetegség, sajnos gyógyíthatatlan.
Köszönöm, hogy akaratlanul is részt vettetek a válaszaitokkal egy cikk megírásában.
További kellemes fröcsögést! :)
Engem nem zavar, hogy kövér vagy. A te dolgod. Csak tényleg ne mellettem ülj a buszon, ne az én hátam mögött szuszogj a sorban, stb.
Egyébként a kövér sose volt ideál. A husi, a telt igen.
De 165 cm-hez a 135 kg nem molett vagy teltkarcsú, hanem nagyon-nagyon kövér.
Ha jól érzed így magad, akkor meg ne foglalkozz másokkal. Végül is ezzel csak magadnak ártasz igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!