Miért nem tudják megérteni az emberek, hogy én így jól érzem magam? Miért ilyen intoleránsak a kövérekkel? Miért fogadják el jobban a melegeket, romákat, betegeket, mint a kövéreket?
165 cm és 135 kg vagyok. Nem akarok lefogyni. Sokan célozgatnak rá, a bátrabbak konkrétan ki is mondják, hogy fogynom kell, de én nem akarok, mert jól érzem így magam. Az orvosom azzal nyaggat, hogy így hamar meghalok és nem lehet gyerekem sem. Az válaszom erre : max.40 éves koromig akarok élni, gyereket nem akarok. Mire akarjak gyereket? Ebbe a bolond, bizonytalan világba? Minek akarjak megöregedni? Hogy egyedül maradjak, megkeseredjek és még nyögdíjat se kapjak a drága állambácsitól? Ne neee...akkor inkább, amig lehet jókat túrázni, bulizni, enni, inni, aludni, szexelni majd fiatalon meghalni.
Nem értem, a melegeknek miért nem mondják, hogy menj dilidokihoz, hogy hetero legyél, a romának miért nem mondják, hogy fehéritsd ki magad, a betegnek miért nem mondják, hogy gyógyulj meg, viselkedj normálisan, miért mindig csak a kövéreket kell piszkálni, hogy "foggyá' le mer' !!!" Már a csapból is ez folyik szinte!
Miért ilyen intoleránsak a kövérekkel?
Nézd, az, hogy például az alkoholisták és a láncdohányosok jogtalanul töltik ki a kórházakat, az nem érv arra, hogy akkor kövérek is mehetnek, mindegy, hogy hány ember elől veszik el a helyet, akik komolyan segítségre szorulnak.
Elég sok itt az érvelési hiba.
És igen, aki dohányos, drogozik, vagy alkoholista, annak utána nem kell a kórházban sorban állnia.Mert ugye egyik sem betegség, hanem választható önpusztító életforma.
Kicsit paradox, hogy az egyik pillanatban mondjuk a májamat nevezem ki a hónap dolgozójává, a következőben pedig feliratom magam a transzplantációs várólistára.
" az utóbbi kb 100 - 150 év ideálja a soványság, a többi korban mindig a husibb, még régebben az egészen kövér volt az elvárt. Tudom fáj, de így van. "
Helyesbítek:
a "soványság"(merthogy nem a két véglet létezik) azóta ideál, amióta ismerjük az összefüggést a kövérség, és a betegségek terjedése között.Ugyanis a kövér emberek potenciális betegséghordozók, az életmódjukból adódóan.
A kövérség ideálja addig létezett, amíg ez a tudás nem volt a birtokunkban.Addig annyi látszott, hogy aki kövér,, az gazdag, mert van miből élelmet vásárolnia.Ergo kövér=gazdag.Nem arról volt szó, hogy aki kövér, az hú, de kívánatos.
Ha lehet egy utolsó tanácsom, inkább ne írj cikket.
Olyannyira elfogult vagy a kövérekhez, hogy egyszerűen nem veszed észre azt, amiről mindannyian írunk.Nem akarod/nem vagy képes látni azt, hogy ez az életvitel pusztán az önpusztítás előidézője, és hogy akik ez ellen próbálnak figyelmeztetni, azok jóindulatból szólnak.
De persze, nyugodtan írj egy cikket, ami rossz propaganda módjára hirdeti, hogy a kövérek úgy jók, ahogy vannak, és a többi hülye szűk látókörű ezt nem képes elfogadni.A végére írd oda azt is, hogy az ideális társadalomban mindenki kövér, mert az milyen nagyon jó.
Mondjuk az sem ártott volna, ha megkérdezed, hogy hozzájárulunk-e a cikkedhez.Merthogy ez így működik.
Az a gáz hogy szerintem a legtöbb ember segíteni akar az ilyeneken mint te, akár még azzal is hogy beszól, hogy ronda vagy... mert szép szóból sokan nem értenek, de valahogy hátha észbe kapsz már hogy ez így nem jó. Mert a kövérség nem olyan dolog amin nem lehet változtatni, mégcsak nem is nehéz változtatni rajta... jó lehet te jól érzed magad így most, de csak amíg beteg nem leszel úgy komolyabban.
És ahogy látom nagyon biztos vagy MOST magadban, de pár év múlva már te is fogyni akarsz, te is szép akarsz lenni, te is akarsz rendes kapcsolatot és gyereket is majd. Ahogy mindenki... csak ehhez még érned kell gondolkodásilag. Akkor meg majd kapartatsz hogy helyrehozd magad meg az életed, de nem fog menni. Vagy meghalsz idő előtt vagy éled majd a szánalmas életed magadat sajnálva hogy így elrontottál mindent fiatalon.
Most kéne észhez térni, amíg még rendben vagy, nem amikor már késő lesz.
Az egy urban legend, hogy régen a kövérség volt az ideál. A Vénusz szobrokról csak feltételezik, hogy mit jelenthetett, ellenben ha megnézel régebbi, pár száz éves festményeket, az azokon ábrázolt nőideálok ha nem is voltak soványok, azért kövérnek sem nevezhetőek, a te 165 centidhez mondjuk lennének 60-70 kilók, szemben egy mai nőideáltól, aki ugyanezzel a magassággal 40-50 kiló.
Férfiaknál meg a történelem nagyobb ismert részében az izmos, szálkás (de azért messze nem testépítő alkat) férfialak a jellemző.
És akkor ugye arról nem is beszéltünk, hogy akkor sokkal kisebb volt a várható élettartam, más okok miatt haltak meg korábban, mint a szív és érrendszeri betegségek, amelyeknek az elhízás növeli az esélyét, és nem jellemző, hogy fiatal korban jönnek elő. Tehát egészségügyi szempontból eleve nem vethető össze a jelen a múlttal, hiszen azok az emberek meg sem élték azt, amennyit mi megélhetünk, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy akkor gyakoribb volt az éhezés, tehát persze, hogy nem a sovány volt az ideál.
Na de akkor visszatérve a kérdésre, én sosem szekáltam kövéreket azzal, hogy kövérek, sőt magam is kövér voltam gyerekkoromban, mert otthon "tömtek", persze odáig azért nem jutottam, mint te. Ellenben az ilyen provokatív, önigazoló szövegeket sosem szerettem, amit te itt megeresztesz. Volt olyan válaszoló, aki csak leírta, milyen egészségügyi következményei lehetnek, az orvosod szintén elmondja neked, te meg ezt támadásnak veszed. Az a baj, ha elfogadnád magadat olyannak, amilyen vagy, akkor ezek a dolgok nem zavarnának, magas ívben tennél rá, hogy mi a divat testalkat területén, de te mégis velük foglalkozol.
Azért az egészségügyi vonallal kapcsolatban én hozzáteszem, hogy én nem vitatom, hogy 40 éves korodig akarsz élni, és nem szeretem az önbeteljesítő, "én megmondtam" jóslatokat, így azzal sem, hogy 39 évesen nem így fogod gondolni, azonban azzal azért remélem tisztában vagy, hogy ez nem úgy néz ki, hogy 40 évesen egy éjszaka megáll a szíved, és nem ébredsz fel. Évtizedekig is fekvőbeteg lehetsz, mert ezek a betegségek között (magas vérnyomás, cukorbetegség, érelmeszesedés, stb., stb.) elég sok olyan van, amely nem gyorsan öl. De persze te tudod, a te dolgod.
Viszont ahogy már többen is leírták, nagyon igazságtalan a melegekkel, cigányokkal vagy a Down kórosokkal való összevetésed.
Ez jut eszembe most hirtelen:
28-as, én vagyok a 25-ös.
Az "önrontás" engem is zavar, anyám pl. kamaszkora óta cigizik (de rendesen ám) és most 49 éves, olyan 13 éves koromban elmondtam neki elég radikális módon, hogy valószínűleg tüdőrákja lesz egyszer vagy a szívével lesz valami a bagó miatt, de még ez sem segített neki. Ha nincs meg az illetőben a késztetés, akkor szekálhatja az ember az illetőt hosszú órákig, gyakorlatilag sz@rt sem ér el vele. Ezért inkább nem szekálom, az ő döntése. Lehet passzív ez a felfogás, de mást nem lehet tenni.
Egy súlyosan elhízott embert sem zsarolna a rokonsága a súlya miatt.
Egy kis kitérőként megjegyzem, hogy nekem is van egyetlen sz@r szokásom: nem mozgok eleget. Szeretek pl. hobbiból focizni, de egyszerűen nem akarok még. Nem iszok szeszt, nem cigizek, drog nuku, annyira rosszul sem étkezek, elhízott sem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!