Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell annyira szégyellni...

Miért kell annyira szégyellni a meztelenségünket?

Figyelt kérdés

Egyszerűen arról van szó, hogy én szeretek otthon meztelenül aludni. És fürdés előtt, után, vagy ha felkelek egy pohár vizet inni, meztelenül megyek-jövök a lakásban, ezért nem kezdek azonnal öltözködni. Engem nem érdekel/zavar, ha családom tagjai, vagy a nálunk lévő ismerősök, unokatesó stb. pár másodpercig látnak meztelenül.

Mégis gyakran kapom a beszólásokat: "jajjj, meztelen vagy" stb. Ha engem nem zavar, másnak ez miért olyan nagy baj?

Most mi olyan szégyellnivaló van az ember lába közén? Másnak nem olyan van???

2013. nov. 30. 11:22
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Azta, jó kis vitát generáltam! :D

Egyébként én mindenkinek zöld kezet adtam, nem én vagyok a lepontozó!

Ahogy elnézem, megoszlanak a vélemények, szóval igazából mindenkinek más az elfogadott, a normális.

Egyébként fiú vagyok.

Ha lesz gyerekem, előtte természetesen én sem fogok meztelenül mutatkozni. De, hogy a már szintén felnőtt bátyámat, húgomat (akikkel kiskorunkban is láttuk egymást sokszor meztelenül) vagy unokatesómat miért zavarja ha véletlenül egy légtérben meztelenül vagyok velük pár pillanatra, azt nem értem. Senki nem kérte, hogy ők is úgy legyenek. Már azért is beszólnak, hogy én miért alszom meztelenül. Mert meg fogok fázni, meg milyen dolog az. Most ez miért baj, ők énfelőlem kabátban meg sapkában is alhatnak, ha nekik úgy jó.

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ez egy olyan kérdés, amiben szerintem sohasem lesz egyetértés.

2013. nov. 30. 13:48
 22/25 anonim ***** válasza:
46%
Leszögezem, hogy ez nem "prűdség", hanem úgy hívják, hogy egészséges szeméremérzet. Engem a pasimon kívül senki nem láthat meztelenül és ez így egészséges. Ami pedig engem illet: akarja a halál más férfi p*csét látni, akármilyen jó pasi, amikor van párom és szeretem.
2013. nov. 30. 14:42
 23/25 anonim ***** válasza:
34%
Na, megint egy "megmondóember", aki megmondja, hogy mi az "egészséges" vagy a "természetes". Az "egészséges", amit te mondasz? Ostoba.
2013. nov. 30. 14:45
 24/25 anonim ***** válasza:

Egyrészt félreértéseket okozhat a meztelenség, másrészt arról van szó, hogy az emberek különféle módon szocializálódtak, így a testi szégyenérzetük is különféle módon alakult ki - bár ez akár meg is tud változni, adott esetben.

Változni nagyon is tud, ezt magamon tapasztalom. Nagyon szégyenlős voltam. Na meg én is azt hittem ,h minden serdülő és felnőtt számára, akinek van potenciája, nemi gerjedelmet vált ki az olyan nemi szerv látványa másokon, ami vonzó számára. Aztán megfordultam naturista helyeken, ahol mindenki meztelen. Ekkor megtapasztaltam, h a nemi gerjedelem csak pár percig tart nálam, meg a legtöbb emberen is, és csak olyan gyakorisággal tör elő belőlem, mint amilyen gyakran ruhások előtt szokott. A testi szégyenérzetem fél órán belül megszűnt az elfogadó, meztelen közegben.

Ettől függetlenül nem várható el ez mindenkitől, na meg a btk is büntet ilyenért, bizonyos esetekben - amilyen ostoba, az embereket szándékosan alaptalanul korlátozó, bántó, bántó törvények léteznek, leszámítva a törvények egy kis részét.

2013. dec. 12. 20:10
 25/25 anonim ***** válasza:

Btk szar, mas teren is.

Mas kerdes h delutan siman pucerkodtunk a Balcsiba :D

2013. dec. 13. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!