Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell annyira szégyellni...

Miért kell annyira szégyellni a meztelenségünket?

Figyelt kérdés

Egyszerűen arról van szó, hogy én szeretek otthon meztelenül aludni. És fürdés előtt, után, vagy ha felkelek egy pohár vizet inni, meztelenül megyek-jövök a lakásban, ezért nem kezdek azonnal öltözködni. Engem nem érdekel/zavar, ha családom tagjai, vagy a nálunk lévő ismerősök, unokatesó stb. pár másodpercig látnak meztelenül.

Mégis gyakran kapom a beszólásokat: "jajjj, meztelen vagy" stb. Ha engem nem zavar, másnak ez miért olyan nagy baj?

Most mi olyan szégyellnivaló van az ember lába közén? Másnak nem olyan van???

2013. nov. 30. 11:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
Mert a másikat zavarja. Nem csak magadra kéne gondolni.
2013. nov. 30. 11:25
 2/25 anonim ***** válasza:
89%

Az intimitás azt jelenti, hogy vannak dolgok, amit ok nélkül nem mutatunk meg mindenkinek. Ez nem csak testi értelemben vett mutogatás, hanem pl nem öntöm ki a szívem az összes unokatesómnak... Vannak szerepek, amiket nem lépünk át, és mint olyan, a tesóm előtt nem lóbálom a farkam... A szerepeket tudni kell helyénvalóan alkalmazni, mert ez nem a szégyenből fakad, hogy "ugyan olyan van nekik is", (mert ha srácok látják egymást, akkor nem érdekel a te farkad, mert nem vagyok meleg, ha meg lányok látják, akkor felesleges érzelmeket nem gerjesztek benne, mert rokon vagyok...)

hanem azért nem mutogatom, mert ODAFIGYELEK mások érzéseire...

A saját lakásomban én is szívesen fogok járkálni, aludni ruha nélkül, de ha a páromat ez majd zavarja, akkor felveszek valamit. A gyerek előtt meg egyértelműen nem fogok szexuális zavarokat okozni a nemiségem lóbálásával... 23f

2013. nov. 30. 11:28
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Nálunk családon belül nem szokás meztelenül lenni, ezért ott engem is zavarna. Viszont itthon haverok/barátok előtt nem, én sem csinálok belőle problémát, meg ők sem.
2013. nov. 30. 11:29
 4/25 anonim ***** válasza:
80%
Mert mások figyelmét megzavarja. A nemiszerveknek már a látványa is szexuális inger.
2013. nov. 30. 11:30
 5/25 anonim ***** válasza:
76%
1 kérdésem van kérdező...Fiú vagy lány vagy mert azért az sem mindegy
2013. nov. 30. 11:36
 6/25 anonim ***** válasza:
35%

nm tudom, ez a tarsadalmi huleseg.....

engem csomoszor lattak meg furdobol kijovet, nm erdekel. :)

tobb lannyal is elfordult h siman attoltozik elottem, v ha odebb is vonult, siman ralathato helyre. :D

dogoljek meg ha zavar. :Dddd

2013. nov. 30. 11:37
 7/25 anonim ***** válasza:
94%
De, igen, másnak is olyan van. Csak nem mindenki kívánja más meztelen testét nézni. Tényleg jobb lenne, ha nem csak magadra gondolnál. Ha hozzám átjönne a szomszéd pasi, igen csak nagyot nézne, ha pucér lennék. Tudod, ezek olyan nemi dolgok, amivel nem árt tisztában lenni. Egyszer az egyik barátnőm elmesélte nekünk, hogy ők otthon a család előtt (nyáron) meztelenül járkálnak és nem zavarja őket. Ötből öt ember botránkozott ezen meg. Nem szoktam apukámnak vagy az öcsémnek a melleimet mutogatni, főleg nem a szomszédnak...bár elég jó pasi.
2013. nov. 30. 11:38
 8/25 anonim ***** válasza:
32%
A normák eltérnek. Van, ahol természetes a meztelenség, mások prűdek, és problémát csinálnak belőle. Ez van.
2013. nov. 30. 11:50
 9/25 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem ez nem "prűdség", csak azért azt is hozzá kell tenni hogy az emberek 90%-nak azért nem görög isten testalkata van, és valószínűleg senki nem kíváncsi a másik csoffadt p..csére.
2013. nov. 30. 12:00
 10/25 anonim ***** válasza:
51%

Engem nem zavar, ha más nem úgy néz ki, mint egy görög isten...:) és valóban nem vagyok kíváncsi a "csoffadt p*csére", de nem is zavar, ha látom. :)

Egy uszodai öltözőben sem zavar, ha meztelen emberek vesznek körül, akkor otthon miért zavarna, ha egy ismerősöm meztelen mondjuk. Rokonok között meg a "családi hagyományok" döntik el, hogy mennyire elfogadott meztelenül lenni egymás előtt, ismerek példát mindkét végletre is. :)

2013. nov. 30. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!