Miért kell annyira szégyellni a meztelenségünket?
Egyszerűen arról van szó, hogy én szeretek otthon meztelenül aludni. És fürdés előtt, után, vagy ha felkelek egy pohár vizet inni, meztelenül megyek-jövök a lakásban, ezért nem kezdek azonnal öltözködni. Engem nem érdekel/zavar, ha családom tagjai, vagy a nálunk lévő ismerősök, unokatesó stb. pár másodpercig látnak meztelenül.
Mégis gyakran kapom a beszólásokat: "jajjj, meztelen vagy" stb. Ha engem nem zavar, másnak ez miért olyan nagy baj?
Most mi olyan szégyellnivaló van az ember lába közén? Másnak nem olyan van???
Az intimitás azt jelenti, hogy vannak dolgok, amit ok nélkül nem mutatunk meg mindenkinek. Ez nem csak testi értelemben vett mutogatás, hanem pl nem öntöm ki a szívem az összes unokatesómnak... Vannak szerepek, amiket nem lépünk át, és mint olyan, a tesóm előtt nem lóbálom a farkam... A szerepeket tudni kell helyénvalóan alkalmazni, mert ez nem a szégyenből fakad, hogy "ugyan olyan van nekik is", (mert ha srácok látják egymást, akkor nem érdekel a te farkad, mert nem vagyok meleg, ha meg lányok látják, akkor felesleges érzelmeket nem gerjesztek benne, mert rokon vagyok...)
hanem azért nem mutogatom, mert ODAFIGYELEK mások érzéseire...
A saját lakásomban én is szívesen fogok járkálni, aludni ruha nélkül, de ha a páromat ez majd zavarja, akkor felveszek valamit. A gyerek előtt meg egyértelműen nem fogok szexuális zavarokat okozni a nemiségem lóbálásával... 23f
nm tudom, ez a tarsadalmi huleseg.....
engem csomoszor lattak meg furdobol kijovet, nm erdekel. :)
tobb lannyal is elfordult h siman attoltozik elottem, v ha odebb is vonult, siman ralathato helyre. :D
dogoljek meg ha zavar. :Dddd
Engem nem zavar, ha más nem úgy néz ki, mint egy görög isten...:) és valóban nem vagyok kíváncsi a "csoffadt p*csére", de nem is zavar, ha látom. :)
Egy uszodai öltözőben sem zavar, ha meztelen emberek vesznek körül, akkor otthon miért zavarna, ha egy ismerősöm meztelen mondjuk. Rokonok között meg a "családi hagyományok" döntik el, hogy mennyire elfogadott meztelenül lenni egymás előtt, ismerek példát mindkét végletre is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!