Miért kell ítélkezni, ha azt mondom, utálom Ady költészetét?
Én nem bírom Ady verseit, de ha ezt valakinek elmondom, rögtön olyan válaszokat kapok, hogy
- akkor rosszul tanították (fantasztikus magyartanárom volt)
- akkor nem értesz hozzá (de hát nem egzakt tudományról beszélünk, hanem ízlésről)
- nem szereted a költészetet (magyar szakos vagyok)
- de hát ő (az egyik) legnagyobb költőnk, akkor Te hülye, stb. vagy.
Értem, hogy vannak emberek, akiket illik tisztelni, de szeretni nem kötelező őket, ugye? Az idegesít, hogy megmondom, hogy nem szeretem, akkor rögtön nem jól tanították, nem értettem meg stb., mintha mindennek, aki megérti, és akinek megtanítják, annak szeretnie kell, mert különben nem tud valamit. Az ízlés amúgy sem mérce, szóval nem értem, mért kell így beszélni.
Ilyen dolog az egyéni vélemény, mindenkinek lehet, és mindenki leszólhatja a másikét.
De lehet a te közlésmódod is rossz, próbáld meg hozzátenni, hogy nem szeretem mert... és ha kifejted a véleményed akkor kevesebben szólnak be. Meg alapból egy határozott véleménytől megfutamodnak azok akik nem értenek a témához, a másik meg érvelni fog h szerinte ezért vagy azért jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!