Miért ilyen rosszindulatúak az emberek? Jogosan lett törölve a fiókom szerintetek?
Ma korán reggel a nyolcadikos lányom az engedélyemmel és tudtommal írt ki kérdést az én oldalamon, hogy vajon felveszik -e a választott középiskolába ennyi ponttal. Nincs elég bajunk, egy illető reggel válaszolt is, hogy 16 év alatti gyerek nem gyakorizhat és jelenti és töröltetni fogja a fiókot. Nagyon kedves igazán és még azt is közölte, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban. Mondanom sem kell, pár perc múlva törölték a fiókomat!!! Lehet, hogy hibáztam, de nem lett volna elég egy figyelmeztetés? Ebben mi a segítő szándék? Én annak idején naivan azért regisztráltam a gyakorira, hogy segítsek, amiben tudok. 2010-ben regisztráltam, nem is értem, hogy a moderátorok ezt miért nem nézték. Elveszítettem minden eddigi kérdésem, válaszaim hozzáférését, magán üzeneteket stb. Nem elég, hogy egy kétségbeesett gyermek lelkébe még inkább beletiportak, mert ebből azt tanulja, ne kérdezz a felnőttektől,mert nem segíteni hanem büntetni fognak. Nekem meg tönkre tették a gyakorin eddigi kapcsolataimat.
Remélem az illető most boldog és elégedett magával
Ja, nem!
Csak azt nem értem, miért nem néztek utána a moderátorok a személyazonosságomnak, 15 éve aktív fiók, kérdések tartalma stb. Nem 16 év alatti vagyok, hanem 40+ fölötti. Nem lett volna elég csak azt az egy kérdést törölni?

Ezt nem ide kell kiírni, mert itt csak a felhasználók látják és válaszolnak. Küldj egy e-mailt a info@gyakorikerdesek.hu címre. Ennyi év rutinnal azért illene ismerni az oldal szabályzatát, ami kifejezetten felhívja a figyelmet: "Weboldalunkra 16. életévét be nem töltött személy nem regisztrálhat. A regisztráció során felhasználó nyilatkozik és szavatol, hogy 16. életévét betöltötte."
Mivel ez sérti a szabályzatot, tiltani fognak. Itt egyrészt nem értelmezhető egy "figyelmeztetés", hogy 'legközelebb legyél 16 éves', mert a valóságban ugyanúgy 14 éves maradt aki kiírta, és tilos használnia az oldalt. Másrészt ez egy EU-s szabályozás, és ennek megszegéséért (beengedi a 16 éven aluliakat) milliós nagyságrendű büntetést szab ki az adatvédelmi hatóság.
A törvény nem ismerete nem mentesít annak betartâsa alól.Igaz, ez nem egy törvénybe vésett oldal, de megvannak a szabâlyai, amit be kell tartani. Rá kell érni elolvasni, ha kérdést írogatni ráértek. Nem gyakorizhat 14 év alatti. Ez a szabály. Jogos a törlés.
Nagyon rossz lehet sajnos az életetek, ha râadâsul olyan kérdést tesztek fel, amit honnan kellene tudni. Vagy felveszik, vagy nem. Az energiâdat a való életbe fektesd.

Itt egy ellenpélda: A kérdező egy nyilvánvaló kamukérdést feltesz az oldalon (lehet-e terhes 12 éves fiúként), majd nem tiltják ki érte és csak a kamukérdést törlik:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__egyeb-kerdesek__1..
Nyugodtan hivatkozd be, hogy ez így kettős mérce.

5
Hát akkor ebbe belefutottunk. Pedig van fent 2O22-es és 2023-as kérdés is.

Mivel a regisztrációhoz elég egy ideiglenes e-mail cím is, ami semmiféle ellenőrzésen nem esik át, a moderátorok csakis a leírt dolgok alapján tudnak dönteni. Nem is lenne elvárható tőlük. Én bő tíz éve vagyok jelen, közel a 70-hez járok. Sok olyan válaszom volt, ami eléggé egybevágó. Szakmai tapasztalatok, érdeklődési kör stb.
De ha elkezdenék gügyögni, adni a gyereket, simán kitennék a szűröm.

Hát ez nemzetközi szabályozás, ha ilyen korhatáros cucc jelentve van, a modik ebben nem mérlegelhetnek hanem azonnal törölniük kell. Gondolom komoly büntetés járna érte az oldalnak, vagy vmi ilyesmi.
Aki itt lebzsel napközben az sokszor az élettelen kategória (tudom, van váltott műszak és home office is, de most a jelenkori átlag frusztrált, rosszindulatú gyksokból indulok ki), rengeteg a rosszindulatú, mentális beteg ember is mostanra aki idegyűlt, sok kérdés alatt látni a válaszokból, vagy ha elbeszélgetsz velük. Van akinek semmi dolga, ebben éli ki magát hogy lepontoz meg jelentget és elolvas mindent is. Ez ilyen, ezzel sokat nem tudsz csinálni.
Amit legközelebb hasonló esetben tehettek az az, hogy támadhatatlan módon teszitek fel a kérdést, szóval pl a lányod a te nevedben. Van egy lányod, középiskolába hány ponttal vehetik fel stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!