Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jól tapasztalom, hogy Magyaror...

Jól tapasztalom, hogy Magyarországon gyakorlatilag mindenhol toxikusak, negatívak és rosszindulatúak az emberek?

Figyelt kérdés

Feltettem egy kérdés egy facebook jogi csoportban nővérem halálával kapcsolatban. 2 perc sem kellett és megkaptam az első pocskondiázó, kegyeletsértő, áldozathibáztató, sértegető kommentet (meg utána még párat).

Másik példa: használtautó vásárlás. Akár ismerős, akár random idegen minden autóról képes lebeszélni és nem az a lényeg, hogy mi az előnye, hanem hogy tuti sz*r, biztosan meg fog hibásodni ez meg az illetve ennél csak drágábbat és rosszabbat fogsz majd kapni.

Harmadik példa: szakmaváltás.

* "30 felett meghaltál"

* "Esélytelen elhelyezkedni, ha sikerül is akkor garantált éhbér"

Bármilyen szakmáról teszem fel a kérdést, nem az fogad, hogy mi az előnye, hanem hogy be fogok vele fürödni. Ugyanez igaz nyilván a tanfolyamokra. "Szart se ér"/"Pénzkidobás"

De a közutakat is felhozhatnám példának. Zebrán művészet átkelni annyira tahók az autósok. Azt is látom, hogy a belső sávban is azért vezet már mindenki rettegve, mert a megszűnő külsőből senki nem engedné be (tényleg így van). Meg "mi az már, hogy be akar pofátlankodni"

Vagy ha gyengéden megérintem a másik embernek a hátát, hogy el tudjak mellette menni (boltban nagy tömeg), de úgy reagál rá dülledt riadt szemekkel mintha meg akarnám késelni, de az utcán, parkolókban is az emberek olyan riadtan sétálnak, mintha mindegyiket démon üldözné. Semmi mosoly, lazaság csak riadt léptek. Minél hamarabb beülni a kocsiba hogy elhajtson (Debrecenben élek amúgy).

Melyik a legközelebbi ország ahol nem ilyen magas arányban élnek idegbeteg/érzéketlen pszichiátriai esetek illetve lehúzó emberek?

dec. 6. 19:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
24%
Azért mert itt akkor vagy menő, ha belekötsz mindenkibe aki “másabb” nálad, és még csak nem is arról beszélek ha valaki “b.zi” vagy cigány (bár nyilván ezek miatt is ítélkezni krva gáz), de ha már csak mást is gondolsz akkor mentális beteg vagy, a másik meg a normalitás mintapéldája 🤣 Ha még negatívabb tapasztalatokat akarsz menj csak fel redditre az askhungary és talk_hunfluencers subokba, idióta nők széttépik egymást vagy az épp aktuális noname celebet, de persze ők normálisnak hiszik magukat. Csak azt bánom nem lehet elköttetni őket…
dec. 6. 20:07
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Te miért vagy ennyire negatív, hogy mindenben csak a rosszat látod?
dec. 6. 20:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Én azt tapasztalom, hogy ha én pozitív vagyok, mások is nagyobb eséllyel lesznek velem azok. De tény, hogy nagyon sok a megkeseredett, egyről kettőre jutni nem tudó ember, aki ilyenekben éli ki magát. Ez nyilván a gazdasági helyzettel, a terhelt történelmi múlttal, és az elmúlt évtizedek politikai hatásaival is magyarázható. De lehet, hogy alapból van a magyarokban egy ilyen negatív, szét és egymást lehúzó, negatív hajlam már „ősidők" óta. Én fiatalként azt látom, a mi generációk egy fokkal jobb már ilyen szempontból. De tényleg nem mindegy az sem, hogy mi hogy viszonyulunk a környezetünkhöz.
dec. 6. 21:09
 4/12 anonim ***** válasza:
És még fideszesek is!!
dec. 6. 22:40
 5/12 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben igen. Kérdés, hogy akkor miért van rengeteg szociális szakember, mentálhigiénés ember, pszichológus, stb.?
dec. 6. 22:59
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy illiberális ország, ahol a helyi döbrögik bármikor deresre is húzhatnak, ha éppen azt tartja kedvük. Ezért még az is gyanús, aki nem gyanús.
dec. 7. 05:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön is sérültek vannak.
dec. 7. 06:14
 8/12 anonim ***** válasza:

"Vagy ha gyengéden megérintem a másik embernek a hátát, hogy el tudjak mellette menni (boltban nagy tömeg)"

Minek kell megérinteni a másik embert? Nem elég csak odaszólni neki, hogy "Elnézését, el szeretnék menni. Kérem, menjen arrébb."

Én is megijednék, ha valaki hozzám érne.

Te miért csak a negatívat veszed észre?

"2 perc sem kellett és megkaptam az első pocskondiázó, kegyeletsértő, áldozathibáztató, sértegető kommentet (meg utána még párat)."

Miért nem azzal a több száz másik pozitívval foglalkozol, amit kaptál? A negatívat meg levegőnek nézed.

Autóvásárlás: mert lehet, hogy ők jobban értenek hozzá, mint te. Kérd ki az autószerelőd véleményét, hogy mire figyelj, milyet vegyél.

Szakma: milyenekre gondolsz? Gondolom nem egy informatikusi, vagy kereskedelmi, vagy jogira gondolsz.

Sokkal boldogabb lennél, ha a pozitívra fókuszálnál és azt vennéd észre. Igen, vannak ilyenek is, csak te nem veszed őket észre.

dec. 7. 06:39
 9/12 A kérdező kommentje:

Szakma: milyenekre gondolsz? Gondolom nem egy informatikusi, vagy kereskedelmi, vagy jogira gondolsz.

CNC-s: "éhbér, műszakot nem fogod bírni és amúgy is kihaló szakma"

Asztalos: "csak óriási tehetséggel tudsz boldogulni és nagyon telitett a szakma mert jövőben nem lesz rájuk szükség"

Kamionos: "fél lábbal a sírban vagy a börtönben leszel minden utad során, kimerítő és ki fognak rabolni"

Pék: "nyugdíjas péket én még nem láttam...."

Csak pár példa a sok közül. Ja és az informatikus szakmára ne hidd, hogy nem ilyen válaszokat kapnék főleg, hogy most nehezebb is elhelyezkedni mint 5-10 évvel ezelőtt.

Szóval akkor az ember mégis honnan meríthetne inspirációt, ha esetleg szakmát akar váltani, ha mégis minden olyan sz*r?

dec. 7. 12:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez igaz. De máshol is lesz hasonlóban részed. 2024 van inkább ez a gond.
dec. 7. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!