Jól tapasztalom, hogy Magyarországon gyakorlatilag mindenhol toxikusak, negatívak és rosszindulatúak az emberek?
Feltettem egy kérdés egy facebook jogi csoportban nővérem halálával kapcsolatban. 2 perc sem kellett és megkaptam az első pocskondiázó, kegyeletsértő, áldozathibáztató, sértegető kommentet (meg utána még párat).
Másik példa: használtautó vásárlás. Akár ismerős, akár random idegen minden autóról képes lebeszélni és nem az a lényeg, hogy mi az előnye, hanem hogy tuti sz*r, biztosan meg fog hibásodni ez meg az illetve ennél csak drágábbat és rosszabbat fogsz majd kapni.
Harmadik példa: szakmaváltás.
* "30 felett meghaltál"
* "Esélytelen elhelyezkedni, ha sikerül is akkor garantált éhbér"
Bármilyen szakmáról teszem fel a kérdést, nem az fogad, hogy mi az előnye, hanem hogy be fogok vele fürödni. Ugyanez igaz nyilván a tanfolyamokra. "Szart se ér"/"Pénzkidobás"
De a közutakat is felhozhatnám példának. Zebrán művészet átkelni annyira tahók az autósok. Azt is látom, hogy a belső sávban is azért vezet már mindenki rettegve, mert a megszűnő külsőből senki nem engedné be (tényleg így van). Meg "mi az már, hogy be akar pofátlankodni"
Vagy ha gyengéden megérintem a másik embernek a hátát, hogy el tudjak mellette menni (boltban nagy tömeg), de úgy reagál rá dülledt riadt szemekkel mintha meg akarnám késelni, de az utcán, parkolókban is az emberek olyan riadtan sétálnak, mintha mindegyiket démon üldözné. Semmi mosoly, lazaság csak riadt léptek. Minél hamarabb beülni a kocsiba hogy elhajtson (Debrecenben élek amúgy).
Melyik a legközelebbi ország ahol nem ilyen magas arányban élnek idegbeteg/érzéketlen pszichiátriai esetek illetve lehúzó emberek?
Elég kemény éveken vagyunk túl, és 2026-ig, bizonyos tekintetben, valószínűleg még több undorító dologra kerül majd sor, ezt elsősorban politikai viszonylatban értem, de ugyanígy igaz lehet majd a morálra is.
A lényeg, hogy az évek megpróbáltatásai így jönnek ki az embereken, mint amiket a kifejtésben, illetve mi magunk is láthatunk mindennap. Az elkeseredettség, kilátástalanság, a frusztráció, kiégés, kiüresedettség és még sorolhatnám. Borzasztó ezt látni, és szerintem aligha lesz itt javulás, legalábbis békés úton nem.
Viszont! Szerencsére még nem tartunk ott, hogy mindenki ilyen állapotban legyen. Vannak még rendes, kedves és életvidám emberek is, akikre nem, vagy csak minimálisan hatott az a sok borzalom, ami történik. Szóval akadnak még kivételek, szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!