Miért hiányzik ennyire a gyerekkorom?
Valahogy úgy érzem sokkal jobb világ volt a 90 években.
Mostanra minden olyan mű, felszínes.... lehet a korral jár de lehet, hogy egyszerűen csak rossz felé változunk.

A gyerekkor a legtöbb embernek felhőtlen boldogságról szól. De vajon, utána néztél-e annak, hogy a 90-es években milyenek voltak a technikai dolgok, milyen volt a pénzügyi helyzet, milyen volt felnőttnek lenni? Lehet, hogy most sokkal egyszerűbb a felnőtti lét, mint akkor, több a lehetőség mindenből.
A gyerekkorod csak azért hiányzik pluszba, mert akkor nem volt más teendőd, csak tanulni és játszani. Nem volt annyi felelősség rajtad.
A felelősségvállalást meg kellett volna tanulnod, mire felnősz. Vannak céljaid? Miért gondolod, hogy jobb volt a 90-es években, mint most? Én is akkor voltam gyerek, viszont én csak azt az egy dolgot tudom pluszba felhozni, hogy akkor még élt anyukám, most már nem. Egyébként nem mennék vissza gyereknek. Nem jó másra utalva élni.

Kérdező. Én az 1-es válaszoló vagyok. Igazat adok a 7-es válaszolónak. Párom apja is alkoholista volt. Tönkre tette párom gyerekkorát. Akkor tette le a piát, mikor páromnak meghalt az anyukája. Párom ekkor még csak 12 éves volt. És ez az alkoholista, nulla értelmi és érzelmi intelligenciával rendelkező hímnemű egyed (tehát párom apja) ott maradt egy 12 éves gyerekkel.
Páromnak is voltak jó időszakai a gyerekkorában, mikor pl. a barátaival volt, de otthon maga volt a pokol többnyire. Rengeteg traumát szerzett, amit mai napig alig tudott feldolgozni, van, amit egyáltalán nem. Párom már 40 éves.
Ő nem sírja vissza a gyerekkorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!