Miért hiányzik ennyire a gyerekkorom?
Valahogy úgy érzem sokkal jobb világ volt a 90 években.
Mostanra minden olyan mű, felszínes.... lehet a korral jár de lehet, hogy egyszerűen csak rossz felé változunk.

A gyerekkor sokkal jobb mint a felnőttkor.
A felnőttkor másról se szól csak a komolyságról, felelősségről, sok munkáról, gyereknevelésről.
Kösz de ezekből nem kérek.

Nevetéges, hogy egyesek bele akarják magyarázni a kérdezőbe, hogy ő hogyan érezte magát.
Lehet, hogy objektíve rossznak tűnnek azok a körülmények, de az érzései azok, amiket ő annak érez. Ezen nincs mit vitatkozni.

Ez csak a te nyomorúságos életed. Felnőttként oda mész, ahová akarsz, amennyi pénzed van rá. A szabályokon belül azt csinálsz, amit akarsz.
Gyerekkorban kötelező iskolába menned (igaz, felnőttként meg munkába). Ha nem tanulsz, szar felnőttkorod lesz. Ott is vannak következményei annak, ha nem tanulsz. A tanulmányaidért ugyanúgy felelősséggel tartozol. Minden egyes nap kötelezően mész iskolába, mert tanköteles vagy. Az iskolában se viselkedhetsz akárhogy. A suliban rengeteget kellett tanulni.

Azért maradjunk már a realitások talaján, oké? Ahol az egyik szülő alkoholista, ott már kizárt, hogy 100%-ban boldog legyen egy gyerekkor.

"Minden egyes nap kötelezően mész iskolába, mert tanköteles vagy."
Nem értem, hogy ebben mi olyan nagyon borzasztó.
"Az iskolában se viselkedhetsz akárhogy."
Még mindig több hülyeséget lehet következmények nélkül megcsinálni egy iskolában, mint egy munkahelyen.
"A suliban rengeteget kellett tanulni."
Nekem nem kellett rengeteget, pedig az átlagnál valamivel jobb iskolákba jártam. Egy munkahelyen viszont tényleg rengeteget kell dolgozni.
Összességében szerintem is sokkal egyszerűbb és jobb gyereknek lenni.

Nem értem, hogy mi olyan nagyon borzasztó munkába menni.
Nekem nem kell olyan rengeteget dolgoznom a munkahelyemen.
Mindenhova kötelezően mész, mindenhol van felelősség, mindenhol teljesítened kell.
"Még mindig több hülyeséget lehet következmények nélkül megcsinálni egy iskolában, mint egy munkahelyen." Ezt azért kétlem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!