Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért hiányzik ennyire a...

Miért hiányzik ennyire a gyerekkorom?

Figyelt kérdés

Valahogy úgy érzem sokkal jobb világ volt a 90 években.

Mostanra minden olyan mű, felszínes.... lehet a korral jár de lehet, hogy egyszerűen csak rossz felé változunk.

tegnap 08:51
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
77%

"Azért nem tudod, mert te megkaptad az egészséges szeretetet szüleidtől."

Semmit nem tudsz rólam, de azért nagy magabiztossággal teszel kijelentéseket a gyerekkoromról. Oké. És akkor még én nem vagyok normális? XD

Ha lenne egy kis empátiád, akkor meg tudnád azt érteni, hogy attól még, hogy neked rosszabb volt a gyerekkorod, mint az életed többi része, nem mindenki van így ezzel. Nekem bizony sokkal jobb volt gyereknek lenni és ez nem "csak" a felelősségvállalás miatt van így.

Még egyszer leírom: attól még, hogy neked szar volt a gyerekkorod, nem mindenkinek olyan. Te milyen jogon kérdőjelezed meg mások gyerekkori boldogságát és a felnőttkori nehézségeit?

tegnap 13:46
 32/53 anonim ***** válasza:
0%

A 26-os válaszomban leírtam, hogy nekem is szép gyerekkorom volt. Az 1-2 választ is én írtam, a 2. válasz ez volt, idézem: "Nekem is nagyon jó gyerekkorom volt, szüleim szerettek, foglalkoztak velem, de nem lennék újra gyerek."

Viszont nem vagyok olyan szinten beszűkült gondolkodású, hogy csak azért, mert nekem jó gyerekkorom volt, akkor kijelenthetem azt 100%-ban, hogy akkor a gyerekkor csak is jó lehet. Egyes egyéneknek lehet jó, mint pl. neked vagy nekem, de pl. páromnak, vagy volt osztálytársamnak rossz gyerekkora volt. Ebből mi a következmény? 50-50%. Tehát nem lehet azt kijelenteni, hogy a gyerekkor az jó általánosságban.

És te milyen jogon kérdőjelezed azt meg, hogy a felnőttkor csak a nehézségekről szól és nincs benne boldogság, könnyedség és boldogság csak a gyerekkor lehet?

A felnőttkor olyan, amilyenné te magad teszed. Ha boldogtalan a felnőttkorod az a te hibád miatt van, tudod, felelősségvállalás. A gyerekkorod meg azért lett boldog, mert azzá tették.

tegnap 13:55
 33/53 anonim ***** válasza:
77%

32. Én nem jelentettem ki, hogy a gyerekkor csak jó lehet. Annyit jelentettem ki, hogy jobb, mint a felnőttkor. Ezt ráadásul nem is csak én gondolom itt így.

Te magad is elismerted, hogy a többség visszasírja a gyerekkorát. Erről annyi a véleményem, hogy nem véletlenül van ez így. Egy gyerekkort könnyű boldoggá tenni, egy felnőttkort meg baromira nehéz. És akinek szar a felnőttkora, az bizony nem minden esetben tehet róla.

tegnap 14:02
 34/53 anonim ***** válasza:
0%

"Te magad is elismerted, hogy a többség visszasírja a gyerekkorát."

Azért sírja vissza, mert a jelene, a felnőttkora rossz, amiért nem vállalja a felelősséget. Mert munka, erőbefektetés a boldog élet felnőttként. Gyerekkorban elég leülni és a boldogságunkért a szüleink dolgoznak meg, nem mi magunk.

Könnyű úgy boldognak lenni, ha semmit se kell tenned érte. Ez a kiszolgáltatottság. A gyerekkor = a kiszolgáltatottsággal. A szüleidre vagy utalva, engedélyt kell kérned mindenre, ha valamit akarsz. Ha max elmész diákmelózni, akkor abból a pénzből is csak magadra költesz, pl. a hobbidra, bulikra, nincs gondod az ételre, számlákra, mert más megveszi helyetted, megcsinálja helyetted.

"És akinek szar a felnőttkora, az bizony nem minden esetben tehet róla."

A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős. Persze, ha te vagy az ártatlan egy balesetben, amiben megnyomorodsz, arról persze, hogy nem tehetsz. De a többség igenis tehet arról, hogy rossz a felnőtt kora és itt most nem a balesetre kell gondolni.

tegnap 14:09
 35/53 anonim ***** válasza:
69%

"Mert munka, erőbefektetés a boldog élet felnőttként."

Lehet, hogy neked ez okoz boldogságot, de nem mindenki van így ezzel.

"Gyerekkorban elég leülni és a boldogságunkért a szüleink dolgoznak meg, nem mi magunk.

Könnyű úgy boldognak lenni, ha semmit se kell tenned érte."

Épp ezért gondolom úgy, hogy gyereknek lenni sokkal könnyebb.

"De a többség igenis tehet arról, hogy rossz a felnőtt kora és itt most nem a balesetre kell gondolni."

Nem, a többség pont hogy nem tehet róla. Halálesetek, balesetek, betegségek, rossz környezet, lelki problémák, szegénység. Ez csak néhány dolog azok közül, ami egy felnőttként sokkal nagyobb súllyal zúdul, mint egy gyerekre. Ezek a dolgok megtörténhetnek bárkivel gyerekként is, de addig még legalább a többségtől nem várják el, hogy oldjon meg megoldhatatlan dolgokat.

tegnap 14:17
 36/53 anonim ***** válasza:

Félreértettél, nem maga a munka a boldogság, bár én személy szerint szeretem a munkámat. Hanem amiért te is visszasírod a gyerekkorodat, felnőttként neked kell tenned azért, hogy boldog legyél. Tehát csinálnod is kell valamit azért, hogy boldog legyél.

A lelki problémákat szakember segítségével meg lehet oldani. Rengeteg szakkönyv, előadás foglalkozik ilyen témával. Tehát, ha ezeket nem oldod meg, az a te hibád, ha továbbra is lelki problémáid lesznek. A kialakulásáról is tehet az illető. Pl. a stresszkezelés hiánya miatt rengeteg lelkiprobléma alakul ki.

Betegségek: rengeteg betegség megelőzhető. Viszont a magyar emberek többsége semmit se fordít saját testi-lelki egészségének a megőrzésére. Tehát megint elmondható, ha beteg leszel, ami nem veled született, arról megint csak te tehetsz. Számodra mennyire fontos a napi szintű testi-lelki egészségmegőrzés?

Rossz környezet: oké, ha munkahelyen bejön pár barom, meg szar főnök, de a te felelősséged az, hogy ezekre hogyan reagálsz, és meddig tűröd el, hogy szekáljanak. Lehet váltani munkahelyet is.

Haláleset: közvetlen hozzátartozó? Pl. párod elvesztése? Nehéz ügy, viszont feldolgozható, akár szakember segítségével is. Nem kell emiatt depresszióssá válni és belefeletkezni az önsajnáltatásba.

Baleset: már említettem.

Szegénység: attól függ, hogy ez mit jelent. A magyarok pénzkezelési stratégiája a béka segge alatt van. Rengetegen olyan teljesen fölösleges dolgokra költenek, amikre semmi szükség. Többségüknek van valami függősége is. Lehet az egyénnek fejlesztenie magát, hogy jobban fizető munkát találjon. Nem kötelező megelégedni egy rosszabbul fizető munkával. Ezért is mondták sokat, hogy tanulj, hogy jobb állásod legyen.

Tehát, megint csak az van, hogy az emberek tehetnek arról, hogy jelenleg ott tartanak, ahol. Csak hát ezért vállalni kéne a felelősséget és nem kifogásokat keresni, hogy x és y a hibás, amiért én ott tartok, ahol most jelenleg.

tegnap 14:36
 37/53 anonim ***** válasza:
69%

"Tehát, ha ezeket nem oldod meg, az a te hibád, ha továbbra is lelki problémáid lesznek. A kialakulásáról is tehet az illető."

Nem ilyen egyszerű ez azért. Rengeteg olyan ember van, aki próbál tenni a lelki egészségéért, aztán mégsem lesz jól soha. Az ilyen problémák kialakulásáról nem is tehet senki. Ha valakinek például a rossz gyerekkora miatt lesznek felnőttkorában lelki problémái, arról ő tehet szerinted?

"Betegségek: rengeteg betegség megelőzhető."

A betegségek többségének genetikai háttere is van, ezért teljes mértékben ritkán tehet arról az ember, ha beteg lesz.

"Rossz környezet: oké, ha munkahelyen bejön pár barom, meg szar főnök, de a te felelősséged az, hogy ezekre hogyan reagálsz, és meddig tűröd el, hogy szekáljanak. Lehet váltani munkahelyet is."

Nem mindenkinek van lehetősége munkahelyet váltani. Ráadásul nem mindig csak ennyit jelent a rossz környezet. Ha valaki például háborús területen kényszerül élni, nem tehet ellene az esetek többségében semmit.

"Szegénység: attól függ, hogy ez mit jelent. A magyarok pénzkezelési stratégiája a béka segge alatt van. Rengetegen olyan teljesen fölösleges dolgokra költenek, amikre semmi szükség. Többségüknek van valami függősége is. Lehet az egyénnek fejlesztenie magát, hogy jobban fizető munkát találjon. Nem kötelező megelégedni egy rosszabbul fizető munkával. Ezért is mondták sokat, hogy tanulj, hogy jobb állásod legyen."

Ahol felesleges dolgokra, meg függőségekre van pénz, az nem igazi szegénység. Az emberiség egy igen nagy részének még tiszta ivóvize sincs. Ne felejtsük el, hogy mi itt, Európában jobban élünk, mint az emberiség 80%-a. Sokaknak tanulni sincs lehetősége.

Hidd el, hogy a többség nem azért nem él jól, mert nem szeretne.

tegnap 14:55
 38/53 anonim ***** válasza:
22%

Nem keresem már vissza, hogy hanyas válaszoló, de valaki írta, hogy gyerekként sok mindent megtehetsz, max kapsz egy intőt stb. Szerintem nem. Lehet, hogy intőt kapsz, aztán kapod a következőt stb, kicsapnak, rosszabb iskolában kerülsz és ez megpecsételhet rossz esetben az életed. Nincstelen vagy, bár ott vannak a szüleid, ha bajba kerülsz vagy ők kerülnek bajba, akkor nincsen mozgástered. Alá vagy maximálisan rendelve a felnőtteknek.

Én amikor "bajba" kerültem gyerekként, akkor úgy éreztem, hogy elsodorhatnak az események és hosszútávú következmények lehetnek. Ha felnőttként kirúgnak a munkahelyedről, akkor keresel egy másikat. Jobb esetben van anyagi tartalékod, van szakértelmed stb és nem rettegsz attól, hogy nem tudsz semmit sem felmutatni az életben és egy senki vagy.

Nekem legalábbis ez volt a benyomásom gyerekként.

tegnap 15:03
 39/53 anonim ***** válasza:

"Ha valakinek például a rossz gyerekkora miatt lesznek felnőttkorában lelki problémái, arról ő tehet szerinted?"

Arról nem, hogy gyerekkorában traumát szerzett. Viszont arról igen, ha felnőtt korban nem oldja meg ezeket, sajnáltatja magát és nem tesz meg mindent azért, hogy javítson a jelenlegi helyzetén. El lehet menni szakemberekhez, lehet olvasni ilyen témában könyveket, nézni videókat, vagy el lehet menni előadásokra.

"ezért teljes mértékben ritkán tehet arról az ember, ha beteg lesz."

De azért, ha megfázol, arról csak te tehetsz nem? Ha gyenge az immunrendszered, vagy elkapsz minden betegséget, évente többször vagy beteg, mert leszarod saját egészséged megőrzését, a stresszes életvitel legyengít, akkor ugye arról nem a gének tehetnek? Hanem csakis te.

(Egyébként, amit csinálsz, azt hívják felelősséghárításnak.)

Munkahely: mindig van választási lehetőségünk. Dönthetünk úgyis, hogy ott maradunk a rossz munkahelyen, akkor vállaljuk az ezzel járó következményeket. Vagy dönthetünk úgyis, hogy otthagyjuk, mert pl. a saját egészségünk fontosabb, mint egy rossz munkahely. Magyarországon nincs háborús terület, úgyhogy ez nem jó példa ebben az országban.

Most jelenleg magyarországi viszonyokra vonatkoztatva írj példákat, mert itt élsz és nem pl. Ukrajnában, Afrikában, vagy Kubában, ahol rosszabb a helyzet, mint itthon. Ezek a példák Magyarországon nem állják meg a helyüket, hogy pl. háborús helyzet, nincs tiszta ivóvíz..stb. Szerintem most próbálsz csak fogást találni, kitágítod az egész világra a halmazt, hogy bizonyítsd az igazadat, pedig ez így nem releváns. Magyarországon élünk, tehát magyarországi viszonylatban is gondolkozz kérlek!

tegnap 15:05
 40/53 anonim ***** válasza:

"El lehet menni szakemberekhez, lehet olvasni ilyen témában könyveket, nézni videókat, vagy el lehet menni előadásokra."

Leírtam már, hogy sok embernek nem használnak ezek a dolgok.

"Ha gyenge az immunrendszered, vagy elkapsz minden betegséget, évente többször vagy beteg, mert leszarod saját egészséged megőrzését, a stresszes életvitel legyengít, akkor ugye arról nem a gének tehetnek? Hanem csakis te."

Az is öröklődik, hogy kinek mennyire erős az immunrendszere. Én például már vagy tizenöt éve nem voltam megfázva, sok ismerősöm meg évente kétszer-háromszor is megbetegszik. Nem élek náluk harmincszor egészségesebben, azt elhiheted.

"(Egyébként, amit csinálsz, azt hívják felelősséghárításnak.)"

Amit te csinálsz, azt meg áldozathibáztatásnak hívják.

"Magyarországon nincs háborús terület, úgyhogy ez nem jó példa ebben az országban."

A probléma ott kezdődik, hogy nem csak Magyarországon élnek emberek. Ezekkel a példákkal arra próbáltam rámutatni, hogy rengetegen szenvednek ártatlanul.

De egyébként Magyarországon is vannak hajléktalanok, éhező emberek, itt is történnek bűncselekmények, nálunk is beleköthetnek az emberbe az utcán, lakhat az ember olyan helyen, ahol nem szeretne, stb. Senki nem tud mindent megoldani. Te sem és én sem.

tegnap 15:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!