Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudok leszokni arról,...

Hogyan tudok leszokni arról, hogy megbántsak másokat? (Ha kérdeznek, akkor kicsúszik a számon az igazság, amik bántóak lehetnek...)

Figyelt kérdés
ma 20:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Gondolkodj, mielőtt beszélsz.

Használj szinonímákat.

Légy udvarias.

Beszélj a saját nevedben.

Pl. Ez egy nagy xar. Helyett: szerintem ez nem a legjobb ötlet.

ma 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:
EQ és stilisztika
ma 20:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért arról ne szokj le, hogy igazat mondasz.
ma 21:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért ez árnyaltabb kissé. Ha kérdezik a véleményed, akkor úgy mondd el, hogy gondold azt ha neked lenne ez a hibád rajtad hogyan segítene, tehát mintha magadnak fogalmaznád meg. Mindig magadból indulj ki. Én így látom, nekem ez már túlzás, én jobban preferálom stb.

Figyelj és tanulj. Ha megsértesz valakit, nem baj, ha tudsz tanulni a tapasztalatodból. Többféleképpen mondhatunk igazat.

Pl. kövér barátnő vásárol egy testhez simuló ruhát. Megkérdezi tőled: Szerinted ez jól áll, nem túl nagy a hasam benne?

Mondhatod azt: szerintem nem áll jól, nagy a hasad benne.

De mondhatod azt is: nekem ez túl szűknek tűnik, mit szólnál hozzá, ha felpróbálnánk egy másik szabásút, hátha az előnyösebb lenne?

ma 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!