Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Amikor egy valós párbeszéd...

Amikor egy valós párbeszéd közben rájöttél, hogy nincs igazad, hogyan folytattad?

Figyelt kérdés

nov. 2. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Mikor hogy, de nyilván elismerem, ha tévedtem.
nov. 2. 12:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Boldog mosollyal, mivel örülök ha nincs igazam végre megtudok valamit én is.
nov. 2. 12:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Igyekszem többnyire korrigálni, de van, hogy hallgatok róla.
nov. 2. 13:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Belátom, hogy tévedtem és elnézést kérek.
nov. 2. 13:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Általában elismerem, hogy nem jól gondoltam végig a dolgokat, korrigálok.
nov. 2. 13:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja tényleg.

Kb ennyi. Es beszelunk tovabb.

nov. 2. 13:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Csendben maradok,és hallgatom a másikat,aztán elismerem az igazát,még ha rosszul is esik.
nov. 2. 20:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát én alapvetően az igazságot keresem, és mint így objektív dolog, ráguglizok. Sokszor van olyan is, hogy így kiderül, egyikőnk sem emlékezett jól egy dologra 😃 szóval csak tudomásul veszem, megmondom a beszélgetőpartnernek is, hogy ez az igazi a témában, és ennyi. Esetleg beszélünk róla tovább.

De mittomén, nem ilyen objektív dolog, mint pl politikai vélemény, ott azért érvelni kell, rávilágítani dolgokra, és meg lehet látni az átmenetet... ilyeneknél viszont nem fontos az igazság, hanem inkább a másik nézőpontjának a megértése lehet egy jó út. Hogy ő miért gondolja úgy, és a te érvelésed miért nem hat rá esetleg. Ez is érdekes, csak nehéz a mederben tartani, sokan nem így állnak hozzá, hanem akkor is egyetlen igazságnak élik meg a saját véleményüket, de ilyen témában nincs is igazság, vagy ha van, az se egyféle.

nov. 3. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!