Nemrég hallottam erről a kifejezéstől. Utánnanéztem és szinte teljes mértékben rám illik. Sajnos sose voltam igazán kompatibilis a környezetemmel. Elfogadom az önkritikát, de amikor mindig csak másokhoz hasonlítanak és csak a rosszat kapom emiatt, az elég rosszúl esik. Hajlamos vagyok túlgondolni a dolgokat. És az otthoni folyamatos ugráltatás és csesztetés miatt sem igazán tudok feltöltődni egy fárasztó hét után (tervben van a költözés). Másnak is vannak ilyen problémái, ti hogy kezelitek ezt? A környezetetek hogy áll hozzátok?
A szuperérzékenység részben idegrendszeri, részben alkati adottság, de semmiféleképpen sem betegség, inkább lelki beállítottság, melyet különleges érzékenységnek, hiperérzékenységnek vagy az angol fogalom nyomán HSP-nek (Highly Sensitive Person) is szokás nevezni.
20 mi köze van az extrém magas iq-nak a Szuperérzékenységhez? Semmi
febr. 22. 09:18
24/31 anonim válasza:
23-as, senki nem irt olyat, hogy köze lenne. Abban a mondatban a hangsuly az adottságon van.
febr. 22. 17:38
25/31 anonim válasza:
Igen. Csak akinek extrém magas az iq-ja az az életben remekelni fog. Aki meg szuperérzékeny főleg ha nagyon magas szinten mint például én az meg csak szenved…Csak ennyi a különbség
febr. 22. 17:57
26/31 anonim válasza:
"Csak akinek extrém magas az iq-ja az az életben remekelni fog."
Ez oriási tévedés.
febr. 22. 18:04
27/31 anonim válasza:
Na. Akkor ki fog remekelni? Aki hülye?
Akinek extrém magas az iq-ja, az el tud végezni olyan iskolát ami után egyrészt elismert munkája lesz, másrészt sok lesz a lóvé.
febr. 22. 18:13
28/31 anonim válasza:
27-es, ez akkor lenne igaz, ha esélyegyenlöség lenne, de nagyon is tudjuk, hogy ez nincs igy.
febr. 22. 18:28
29/31 anonim válasza:
De mégis kinek van nagyobb esélye arra hogy kitörjön például a szegénységből? Egy kiemelkedő IQ-val rendelkező embernek vagy egy butának? Na ugye
febr. 22. 18:58
30/31 anonim válasza:
Mind a kettönek.
Elsö eset: a butát azért támogatják, mert nem gondolkodik hanem bólogat mindenre.
Második: az okosat azért támogatják, hogy legyen azért köztük valaki is, aki megoldja majd a problémákat.
Erre van egy rendör vicc is.
Miért megy két rendör között egy kutya is. Hogy legyen köztük egy okos is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!