Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak itt szuperérzékeny...

Vannak itt szuperérzékeny emberek?

Figyelt kérdés
Nemrég hallottam erről a kifejezéstől. Utánnanéztem és szinte teljes mértékben rám illik. Sajnos sose voltam igazán kompatibilis a környezetemmel. Elfogadom az önkritikát, de amikor mindig csak másokhoz hasonlítanak és csak a rosszat kapom emiatt, az elég rosszúl esik. Hajlamos vagyok túlgondolni a dolgokat. És az otthoni folyamatos ugráltatás és csesztetés miatt sem igazán tudok feltöltődni egy fárasztó hét után (tervben van a költözés). Másnak is vannak ilyen problémái, ti hogy kezelitek ezt? A környezetetek hogy áll hozzátok?
febr. 3. 09:03
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
48%

*rosszul

Biztosan vannak.

febr. 3. 09:16
 2/31 anonim ***** válasza:
Szuperérzékenység vagy introvertáltság nem mentesít fel a szocializálódás alól senkit se, csak teljesen másmilyen a társasági igénye az ilyen embereknek. Viszont a szuperérzékenység egy magas fokú érzékenység, de nem csak embereknél fordul elő, hanem szinte minden külső inger/hatástól.
febr. 3. 09:16
 3/31 anonim ***** válasza:

Annyian vannak az oldalon, hogy bizonyára vannak olyanok is, akikhez szólsz.

Mindazonáltal nem is biztos, hogy ez a legfőbb kérdés, hogy vannak-e, hanem az, miképp kezeld ezt a helyzetet. Nem szabad dependenssé válni, de antiszociális se legyél

Arisztotelész etikáját követve javaslom, próbáld meg mindenben megtalálni az egyensúlyt, kivéve 3 dolog: jó, szeretet, igazság! A kritikát is ennek szellemében próbáld kezelni

febr. 3. 09:27
 4/31 A kérdező kommentje:
Én elfogadom a kritikát, próbálok is változtatni az életemen, mert nem érzem magam boldognak
febr. 3. 09:30
 5/31 anonim ***** válasza:

Vannak.

Tapasztalat alapjan mondom, neked kell alkalmazkodni mindenben. Ha beledöglesz, akkor is.

febr. 3. 09:42
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
A fb-on van Szuperérzékeny csoport rengeteg hasznos információval. Könyv is van erről, segít felismerni önmagad és hogy a legtöbbet kihozd magadból.
febr. 3. 10:03
 7/31 anonim ***** válasza:

[link]

Az itt felsorolt 23 közül nálam 19 abszolút megvan, ha ebből reális és érdemi konklúziót lehet levonni, akkor nagy valószínűséggel én is ez lehetek. Mondjuk elég sok mindent megmagyarázna.

febr. 3. 12:15
 8/31 anonim ***** válasza:
44%

Jelen

De én nem érzelmileg vagyok érzékeny hanem az érzékszerveim

Undorodom rengeteg szagtol, ételtől, látványtól, a fájdalmat nem bírom, illetve a zajoktol meg tudnám ölni magam

Fűnyíró, porszívó, ha a szomszédban fúrnak volt hogy már elbőgtem magam

De ami a legrosszabb hogy emiatt nem lehet kapcsolatom mert semmitől sem undorodom jobban mint a nem szép tökéletes testű férfiak, ebből meg extra kevés van

Emiatt sosem volt kapcsolatom

Érzelmileg nem vagyok érzékeny, magabiztos vagyok, megbántani nem tudnak

De hatalmas hátrány ez az életben, én sokszor élni sem akarok emiatt

febr. 3. 12:58
 9/31 anonim ***** válasza:

[link]

Most töltöttem ki a tesztet

Asszem ki lehet jelenteni hogy a legfelső pár százalékban vagyok... biztos könnyű így az élet

febr. 3. 13:06
 10/31 A kérdező kommentje:
Sajnálom, biztos nem lehet könnyű. Nálam nem ennyire dúrva, valameddig bírom a zajokat meg bizonyos ingereket. Sokszor én is gyakran érzek undort bizonyos dolgoktól ( multkor a zuhanyzó szifonját takarítottam ki, megcsináltam, de nagyon undorodtam tőle. Gyakran is mosok kezet
febr. 3. 13:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!