Szabad, aki nem másokat les döntései előtt. Szabad, aki nem azért vesz fel valamit, tetováltat, szerez piercinget stb. mert mások mit gondolnak. Szabad, aki nem él a közösségi portálokon, nincs lényegi digitális lábnyoma. Szabad, akinek van annyi intellektusa, hogy a diszciplinák között kedvére tud váltani. Szabad, aki nem követi a trendet, a divatot. Szabad, akinek van mindenkitől eltérő életcélja, ami nem merül ki abban, hogy jó munkát, szerelmet... akarok. Szabad, akinek van egyértelmű identitástudata.
Hát ilyen nagyon nincs napjainkban; hisz digit lábnyom a közösségi médiákon irgalmatlan nagy...

Igen, teljes mértékben.
Egyéni vállalkozó vagyok, és az nagyon jó érzés, hogy ha bárhova el akarok menni "munkaidőben", akkor relatíve könnyű szervezéssel meg tudom oldani. Nincs főnököm, s bár amíg máshol dolgoztam, akkor is jó főnökeim voltak, de így azért mégis jobb.
Van szerencsére hitelmentes lakásom meg autóm is. A szokásaimnak se vagyok különösebben a rabja, és ebben próbálok tudatos is lenni.
Mondjuk párom sincs, max. néha valami könnyedebb dolog esik be az életembe, de nyitott vagyok egyébként, csak nehéz olyan férfit találni, aki egy ilyen önállóbb típusú nővel tud mit kezdeni, ne adj isten, még értékeli is, vagy sőt, pont ilyenre vágyott.

Szabadnak érzed magad?
Van amiben igen, van amiben nem. Összességében nem igazán.
Mi kell ahhoz, hogy szabad legyen valaki?
Teljes önellátás abban az esetben ha az ezzel járókkal az illető meg tud elégedni, el tudja fogadni vagy olyan állás ahol az ember azt csinálja amiért született, és el tudja magát tarrani belőle. De ez csak a fizikai/anyagi szinten.
Ha nem vagy az, mik gátolnak ebben?
A tudatalattim, meg az élet.
A tudatalattim miatt nem tudom kiert születtem és mit csinalnek igazából.
De ha tudnám, az se lenne garancia hogy azt csinálhatom is. Ugye nem úgy van hogy az ember kapát-kaszát ott tud hagyni, és X évesen elkezd mást tanulni, másba belefog, csak mert homlokon csókolta a múzsa hogy mit kezdjen az életével.
Pénz, lehetőség, idő stb.
Szóval az hogyha valaki tudja az sem garancia.
Egyáltalán: ebben az életben lehet szabadnak lenni? Elérhető?
Nem. Egyetlen életben sem lehet szabadnak lenni amíg az ember elfelejti hogy miért jött.
Sz@r a rendszer, igen.
Az egyetlen amit az ember tesz az az hogy nem megvalosítgatni akar, mert ugysem fog, hanem sodródik az árral és kivárja a végét, lehetőleg a legkevesebb terhet okozva másoknak és a környezetnek.
Amíg az ember elfelejti miért jött, nincs miről beszélni.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!