Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szabadnak érzed magad?

Szabadnak érzed magad?

Figyelt kérdés

jan. 27. 22:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Környezetfüggő.
jan. 27. 22:15
 2/17 A kérdező kommentje:
Mi kell ahhoz, hogy szabad legyen valaki? Ha nem vagy az, mik gátolnak ebben?
jan. 27. 22:17
 3/17 A kérdező kommentje:
Egyáltalán: ebben az életben lehet szabadnak lenni? Elérhető?
jan. 27. 22:19
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
Nehéz erre válaszolni. Házasságomban alapból igen (nem vagyok korlátok közé szorítva, férjem megértő, olyan ember aki hagyja, hogy szabad legyek)- másrészt: sérült gyermeket nevelünk aki 24 órás felügyeletet igényel. Innen nézve egyáltalán nem vagyok "szabad".
jan. 27. 22:23
 5/17 anonim ***** válasza:
78%
Nem. Sajnos nagyon nem! Én is itt lakok Magyarországon és látom, hogy nagyon sok korombeli, harmincas évei elején levő nem tudja élvezni az életet. Nem tudja mert nincs munkája, nem tudja mert van munkája és hatalmas hitelt vett fel, nem tudja mert nem azzal van akivel szeretne. Ebből az országból hiányzik a szabadság érzése! A könnyű, légies egyszerű létezés csodálata! Itt sajnos csak létezni is költséges! Számtalan álmom van/volt amiben sokszor csak gátokba ütköztem. Ez az ország a létező összes módon megadóztat, elvesz, megtilt. Így érzem magam és rossz, hogy felnyílt a szemem de nem fogok napi szinten kannás bort és keserűt inni, hogy elviseljem ezt!
jan. 27. 22:42
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem. Vannak eü problémák, kedves rokonok, akik alád tesznek, mikor amúgy is padlón vagy. Munkanélküliség ( egyébként is erre szinte csak minimálbér lenne), stb.

Sok ismerősöm krónikus beteg, vagy hiába dolgozik, a felvett hitelek miatt kell állandóan hajtani, nincs idejük/ energiájuk ÉLNI.

Azt vettem észre a környezetemben, hogy ott élnek igazán, ahol van akár több diploma, akár külföldi munkával szerzett saját ingatlan ( több helyen hitelmentes), mindkét szülőnél autó, hogy ne kelljen a pocsék tömegközlekedéssel küzdeni. Vagy: a fiatal örökölt a nagyszülőtől, vagy a szülők elindították, mint pl saját lakás, jogsi, autó. Innen már sokkal egyszerűbb indulni.

jan. 27. 22:58
 7/17 Fragments of Fantasy ***** válasza:
89%

Jelenleg?

NEM...

jan. 27. 23:19
 8/17 anonim ***** válasza:
42%
Igen. Az emberek nem tudják, és nem tisztelik a szabadság fogalmát. Hiába olyan rendszer van hatalmon, ami nekem nem tetszik, de nincs rendőrállam ami volt kommunista diktatúra alatt nem is olyan rég. Ha odajön hozzád a rendőr és tiszta a lelkiismereted nincs félni valód. Betolhatod az arcába, hogy Orbán egy g,ci, nem fogja érdekelni, nem fog ez miatt beléd állni. Ilyen egy európai karhatalom. Ez még a nyolcvanas években furcsa lett volna.
jan. 27. 23:51
 9/17 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem igazi szabadság csak a tudatban elérhető. "Free your mind!"
jan. 28. 01:18
 10/17 anonim ***** válasza:
66%
Nem. Addig nem beszélhetünk szabadságról, amíg nincs alapjövedelem.
jan. 28. 03:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!