Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire érdemes a magánéletet...

Mennyire érdemes a magánéletet megosztani másokkal?

Figyelt kérdés
Volt már olyan, hogy visszaéltek vele, és kiadtak titeket, és a titkaitokat, vagy a személyes, bizalmas dolgaitokat másoknak? Hogyan reagáltatok? Érdemes egyáltalán munkahelyről, párkapcsolatról, anyagiakról, és hasonlókról beszélgetni másokkal, vagy inkább hanyagolni kell ezen témákat, és jobb felszínes, kevésbé magánjellegű témákról beszélni?

jan. 27. 03:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Volt. Elmeséltem neki munkahelyi dolgokat és érzéseket, mert megbíztam benne és szerettem a meglátásait. Ezeket kiszivárogtatta a tudtom nélkül. Gyanús kezdett lenni, hogy ő nem oszt meg velem semmit, mindig csak viszi az információt. Amikor már óvatosan csak annyit válaszoltam a mi újság kérdésére, hogy semmi, minden oké, soha többet nem írt. Tanulságos volt, még ha fáj is. Kizárólag felületes dolgokat szabad megosztani.
jan. 27. 17:20
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad túl sok mindent elárulni magadról, pláne személyes és bizalmas dolgokat. Csak olyat, hogy ha mégis visszaél vele az illető, ne válj teljesen kiszolgáltatottá. Bármennyire is megbízunk egy emberben, bármikor kiderülhet, hogy nem kellett volna… Én is jártam úgy, hogy valós érdeklődésnek hittem, ami nem az volt.
jan. 27. 18:47
 13/14 anonim ***** válasza:

3-as, Hasonló helyzet volt nálam is. Óva intelek attól, hogy pont a rosszindulatú, pletykás valakinek higgy. Ha a másik emberrel már nem tartod a kapcsolatot, akkor nem tudhatod mi történt. Hozzám is jött már „jóindulatú” közös ismerős akiről kiderült, hogy egy sunyi sz@rkeverő. Ha mástól hallod, hogy ki mit csinált, mit mondott neki azt soha ne vedd készpénznek. Pláne ha tudod, hogy nem megbízható, ne etesd az egóját, a másik felet is csőbe húzhatta. Van, akit ez éltet.

Én már senkivel nem osztok meg semmit. Nem érdemes.

jan. 28. 16:00
 14/14 anonim ***** válasza:
#13 Ez hasznos tanács. Én is úgy jártam, hogy amikor eltávolodtunk, én nem meséltem senkinek, hogy már nem tartjuk a kapcsolatot, mert magam sem értettem mi történt. De a közös ismerőseink elkezdtek ezen gúnyolódni, meg lesajnálni, szóval valaki elkezdett terjeszteni ki tudja mit és nem jóindulatból. Sőt, még hozzám vágták, hogy bezzeg velük milyen jóban van. Én egy rossz szót sem szóltam róla. Nem szabad mindent elhinni.
jan. 28. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!