Egy autistával "érdemes" barátkoznia egy nem autista szemelynek?
Olyasmikre gondolok, hogy egy autista spektrumon lévő embertől nem számíthatsz olyanfajta emberi gesztusokra, együttérzésre, mint egy nem spektrumon lévő embertől,nem tud olvasni a gesztusokban, mindent a szájába kell rágni ami nem szó szerinti
Van egy autista baratnőm de úgy érzem, hogy én adok adok adok a kapcsolatba,torodok vele az igenyeivel,ő viszont az en erzelmi igenyeimet nemhogy figyelmen kívül hagyja,de elintezi a betegsege mögé bujva, hogy ő ezt nem képes kezelni és kész. Kíváncsi vagyok ha valaki hasonló helyzetben van, hogy erdemes ilyen emberekkel baratsagot apolni,vagy teljesen felesleges?

Próbáld meg neki ezt mondani.' Figyelj beszélhetünk kicsit komolyan. Szeretném ha kicsit az érzelmi igényemmel is törődnél. Megtennéd hogy jobban odafigyelsz rám erre lenne szükségem. Megértem, hogy van ez a spektrum zavarod. De nekem szükségem van ezekre, hogy azt érezhessem figyelnek rám fontos vagyok.'
Mit érfesz érzelmi igények alatt? Mondjuk ölelés vagy hogy meghallgasson támogasson?
Ezeket fejezd ki neki mind.
Tudom nem olyan mintha magától jönne. De ő így él még nem mondod neki nem fogja észrevenni valószínű ezelőtt is így működött.
Amúgy a spektrumon is vannak az embereknek érzéseik kicsit nehezebben tudják őket elhelyezni de vannak

3# olyanokra gondolok, hogy például mesélek egy szamomra nehéz helyzetet,szakítást,barmit es valahogy nem érzem felőle azt az igazi melyről jövő átérzést a másik helyzete iránt. Többször volt hogy konkrétan mondanom kellett hogy hogy erzem magam ahhoz, hogy erre reagáljon. És igen néha jól esne csak egy ölelés,vagy bármi olyan EMBERI reakció. Vagyis bocsánat, persze mind emberek vagyunk de nekem ő kissé alacsony erzelmi intelligenciajúnak tűnik a betegsége miatt...
1# Ez egy nagyon szépen hangzó álszent szöveg. Feltétel nélkül anyukank szeret. Az összes többi emberi kapcsolatunk a kölcsönösségre alapul. Nem az kell hogy full ugyanannyit tegyen bele a másik,de kell hogy tegyen bele. Mert hidd el, hiába szereted a másikat,hiaba vagy megértő a helyzete fele,ha csak az ő érzelmi szuksegletei vannak kielegitve hosszú távon,az kizsigerli a másik felet

#9, igen.
Azokkal az emberekkel, akik nem autisták,mint én, többet szoktam veszekedni/összeszólalkozni.
És azzal a két barátommal akik ugyanúgy autisták, ilyen nem szokott lenni, és még jobban is megértjük egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!