Érdemes ilyen emberekkel barátkozni?
Ha jócskán 20 felett vagy akkor el kell tudni viselni ha olyan emberek vettek körül, akik bármilyen butaságot elhisznek rólad. És tudod, hogy ők sem barátok, hanem a párocska talpnyalói.
A lassú elmaradozást ajánlom egyébként.
első válaszoló vagyok.
Az embereket nem mentheted meg. Amikor meg akartam menteni valakit akkor szépen ott maradt a kakiban a barátságunkat meg szétdúltuk. Nem én voltam az első és nem is az utolsó akivel ez megtörtént. Van egy bibliai mondás, miszerint azzal nem teszel jót az éhezővel, ha halat adsz neki csak azzal, ha megtanitod horgászni. Ha sajnálod a többieket és amúgy értékes embereknek tartod őket akkor segits nekik az önbizalmuk növelésében. Amikor eljutnak arra a pontra, hogy nem fogadják el a párocska véleményét akkor lehet nekik segiteni kilépni a helyzetből, ha ők is akarják, de még nem elég erősek.
ja, és nem életkor, hanem mentalitás függő. Van aki 50 évesen is ilyen.
Te pedig ne magyarázkodj nekik. Ha rákérdeznek mondd, hogy "persze, beszélek velük, ha gond akkor az én gondom lesz". Kb. ez a leghosszabb amit mondanék.
Barátságnál nem feltétlenül egyenrangúak a felek és ezzel nincs gond, amíg kényelmes a helyzet mindenkinek. Nekem is van olyan barátom, akit hagyok kibontakozni bizonyos helyzetekben és ott ő szerepel. Egyszerűen nehéz kivitelezni mindig, hogy mindenki egyenrangú legyen.
Másrészt viszont, attól, hogy 20 felettiek vagytok, még mind tiniként viselkedtek. A tinikor nem csak azt jelenti, hogy valaki épp 12-18 éves. A tinikor manapság eléggé kitolódott és ezt sorban látom rengeteg fiatal ismerősömnél. Rengeteg ember egyszerűen bent ragad a korszak sajátosságaiban és észre sem veszi.
Ha a barátotok társasága kényelmetlen, akkor hagyjátok ott és ne foglalkozzatok vele. Ha titeket így egymás ellen lehet fordítani és már több embert is kiutáltak a társaságból, akkor az egész kapcsolatotoknak semmi köze nincs a barátsághoz. Haverok vagytok, ráadásul a páros eszközei. Álljatok már a sarkatokra és ne úgy viselkedjetek, mint a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!