Érdemes ilyen emberrel barátkozni?
Van egy baráti társaságom, 7-8-an össze szoktunk ülni. Mind huszonévesek vagyunk és van egy haverumk, aki szeret beszólogatni, főleg csajok előtt csinálja ezt, néha elég durvák is mond, elég megalázó, ciki. Ilyenkor két dolfot szoktam csinálni, ha nekem szól be: az egyik az, hogy visszaszólok egy jóval enyhébb dolgot, erre mindig megsértődik, hogy mondhatok ilyet, ő csak hülyéskedik, minek kell játszani a fejem mások előtt. Ő szokta játszani a fejét, csak nem szereti, ha alul marad, egójának nem tesz jót. A második opció meg nem szólok neki, később félrehívom, csak magyarázkodik, hogy ne vegyem magamra, nem kell ezen megsértődni.
Ezeket már 100x eljátszottuk. Nem szeretem az olyan embereket, akik csinálnak valamit mással, de nem bírja elviselni, ha vele is hasonlóan bánnak. Ki kéne közösíteni, vagy mit kéne csinálni? Mással is beszéltem már, a többieket is zavarja. Beszélni nem lehet vele, mert már többször leültünk, de soha nem változtat.
Egyszerűen intézzed. Ne félre hívd, és úgy beszéld meg vele, hanem, akkor frissiben amikor beszól. Ott melegében mond meg neki, hogy téged ez bánt, amikor ilyeneket mond rólad vagy a társaságodban másról. Nem érzed, azt hogy rá szolgáltál a beszólásaira még viccből se. Utána kérd meg, hogy ezután ne csinálja ezt, mert az ellenszenvedet váltja ki vele.
Ezt így mindenki előtt elő egyenesben. Garantálta le fog esni az álla, és többet nem fog így viselkedni. De ami fontos, hogy ne méreggel, haraggal dühösen tedd hanem szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!