A mai világba érdemes becsületesnek lenni?
Kérdés, kinek mi a végcélja. Ha a vagyonosodás, szupersiker, akkor nem érdemes. Ha az a cél, hogy olyan emberekkel vedd körbe magad majd, akik becsületesek, még ha kevés is, akkor igen.
Én mondjuk alapvetően az a típus vagyok, aki apró dolgokban hajlandó simliskedni, de nekem fontos emberekkel, személyes kapcsolatokban soha.
Ezt karácsonykor sikerült megkérdezned?
Menj és díszítsd a fát, de sok időd van! Este megjön a Jézuska, rá figyelj inkább!
Ha amatőr vagy akkor igen. Amugy nem.
Szoval ha állandoan csak lebuknál megszívnád te jönnél ki belőle tosszul nem lennél előrébb csak hátrébb mert a te szemelyiséged nem az, akkor inkabb élj becsületesen önazonosan.
De amugy a becsulet nem éri meg.
Lenyúlja más a párodat, elhappolják előled a dicséretet meloban, más ékeskedik a te ötleteddel tollaiddal, mást léptetnek előre akkor, téged fognak gúnyolni rágalmazni konfliktusok után, neked nem adnak igazat csak akkor se ha neked van, mindig azok nyernek akiknek van sütnivalója is, az inkorrektek könyökölők, akiknek van bőr a képén meg stb te meg nem.
Ez nem érdemesség kérdése. A jót követjük, ert az a jó.
Ha gyakorlati oldalról nézzük, nincs olyan érv, ami hosszú távon igazolná, hogy ne üthetne vissza az egész. Gondolj csak abba bele, hogy mennyire fontos számodra az önazonosság: olyan sosem lesz, hogy egy korábbi önmagadat meg akard tagadni azért, mert jót tettél. A rossz cselekdetek viszont ilyenek, és nem lehet őket eg nem történtté tenni.
A becsület nem vezet sehova.
Sokkal nagyobb javaik vannak a kónyöklőknek bántalmazóknak is parjuk nagy házuk milliós kocsik.
A becsuleteseknek meg semmijük.
"A becsuleteseknek meg semmijük."
Nahát, azt mondod, nincs semmim?
Já a legt9bb bántalmazo is azt mondja becsulettel szerezte.
Meg akik elcsabitjak más férjét meg stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!