Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Így érdemes becsületes megtalá...

Így érdemes becsületes megtalálónka lenni? Én találom meg a tárcát és én vagyok kikiáltva tolvajnak hogy elloptam ami benne van? legközelebb szarok leadni....

Figyelt kérdés

Találtam a suliban egy elhagyott tárcát egy csomó irattal, de nulla forinttal.

Leadtam, segítő szándékkal.

Erre másnap megvádoltak azzal hogy a tárcában volt 10.000 ft és én elloptam. Bizonyíték persze semmi, de most engem kezelnek tolvajnak hogy hol apénz.

Tanulság?

Ha legközelebb találok valamit szarok rá, hagyom ahol van.

Ott ro***-adjon meg.

Vagy a másik, ha legközelebb tárcát találok tényleg kipakolom a pénzt, a tárcát meg eldobom.

Nem ez a tanulság?

2022. jan. 7. 13:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

Suliban történt - eszerint gondolom középiskolás vagy.

Én sokkal idősebb vagyok nálad, és sajnos ez a jellemző, ami veled is történt. Nemcsak iskolás gyerekek között, hanem a felnőtt-világban is.

Úgyhogy sokat tapasztalt emberként én se nyúlok egy gazdátlan pénztárcához, hanem széles ívben kikerülöm, nehogy még a végén nekem, a segítő szándékú embernek legyen gondom.

Pedig régen bennem is megvolt a segítő szándék. De egy ilyen világban jobb, ha inkább elfordítja az ember a fejét.

:-(((

2022. jan. 7. 14:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg a fickó ugrált örömében mikor visszaadtam, azt mondta lexarja a pénzt, az iratok megvannak, az a lényeg! Úgy látszik mázlim volt.
2022. jan. 7. 14:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha teheted, anonim módon intézd következőleg.
2022. jan. 7. 14:23
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
Meg lehet keseredni az igazságtalanságon, de szerintem szimplán érdemes önmagáért is jót tenni. És ezután is leadnék egy talált tárcát.
2022. jan. 7. 14:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer a postás a szomszédnál hagyott egy csomagot nekem. De nem nekem szólt a csomag. Egy fél órát szaladgáltam a szomszédokhoz, hogy nem az övék-e. Másnap kibontottam a csomagot, gondoltam lesz benne egy szállítólevél vagy egy számla. Mi a 17-es számban laktunk, a csomag a 173-ba szólt, csak a hármas lemaradt a címzésről. A csomagban kötszerek és gyógyászati segédeszközök voltak. Valahonnan szereztem egy telefonszámot a megrendelőhöz és felhívtam. Elmondtam mi és hogyan történt és megbeszéltem velük, hogy átviszem a csomagot. Unatkozó nyugdíjas fazonok voltak. Mondták, hogy akkor most tételesen átnézzük a csomagot, hogy benne van-e minden. Mondtam nekik, hogy ha kivettem volna belőle valamit akkor nyílván nem hívom fel őket a saját számomról, és nem is megyek oda, és nem fektetek energiát az egészbe. Úgy jöttem el, hogy ott hápogtak azon, hogy akkor most honnan tudják, hogy nem vettem-e ki valamit a dobozból. Egy köszönöm jobban esett volna. Azóta ha meglátok egy tárgyat az utcán akkor észre sem veszem, mert mindig ez jut az eszembe, hogy a végén még én leszek a rossz. Én azóta nem szeretnék becsűletes megtaláló lenni, mert nagyon kétesélyes a vége.
2022. jan. 7. 14:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Arany bokaláncot találtam - és adtam le a rendőrségen. A rendőrség épületének bejáratánál szolgálatban álmosan előkecmergő rendőr nő mondta nekem, amikor bebocsájtást kértem, hogy ő nem adta volna le! Van még kérdése valakinek?
2022. jan. 7. 14:54
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
6#+: Amikor letelt a becsületes megtaláló számára előírt várakozási idő, - ami után jogot formálhattam hivatalosan arra, hogy az én tulajdonommá válhasson a megtalált bokalánc, - akkor meg az "önkormányzat" aktuális részlegénél azt mondták, hogy nem jelentkezett a láncért a tulajdonos, de nincs meg! -Nem csapkodtam az ajtó félfába a fejemet! Nem-nem! -Az állami szférában ücsörögnek a legnagyobb tolvajok!
2022. jan. 7. 14:57
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyám elhagyta a tárcáját, de nem tudott róla, amíg valaki nem csengetett vele. Az iratok megvoltak, de a benne lévő tizenx ezer hiányzott. Igazából az okmány volt a lényeg, esze ágában nem volt anyukámnak meggyanúsítani az illetőt, azt mondta magában, ha el is tette a pénzt, ám legyen, neki ez tanulópénz, meg az iratai ára.

Én is hagytam el a tárcám, szerencsére egy nagyon rendes, de szegény apuka találta meg, hajnalban, mikor üres üvegeket gyűjtött. Mind a 25 ezer Ft benne volt, amikor az 5-t neki akartam adni alig akarta elfogadni.

2022. jan. 7. 15:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Még gyerekkoromban jól megtanította nekem, a középkorú "bölcs" tanárnő, hogy a becsületességnek nincs jó vége.

Anno még léteztek takarékbélyegek. Én találtam egyet a földön és eltettem, hogy megkeressem a gazdáját. Kérdezgetem pár gyerektől, övé-e, de nem talált gazdára, mire a tanári kar legnagyobb seggnyalóját (akkor még naiv gyerekként nem tudtam, hogy nem igazi barát,csak egy képmutato kis féreg)őt is megkérdeztem, övé-e. Hát a bélyegre nem tartott igényt, de a tanárnőt, akinek kedvence volt, jól körbenyalta azzal a szöveggel, hogy én elloptam valaki bélyegét. A tanárnőnek meg több sem kellett, jól lealázott, megbüntetett, tolvajnak titulált. Az, hogy valójában hogy történt az eset, nem érdekelte.

A felnőtt világban a dolgok többnyire pont így mennek, s a szemfüles, élelmes ember jár jól (na meg a nyalonc).

Minden esetre azt jól észbe véstem, hogy ha találok valamit, tegyem el és kussoljak. Vagy ha célba is juttatom, csakis névtelenül!

Plusz jó tanács, mielőtt bármit felveszel a földről, győződj meg róla, van-e a közelben kamera. Mert ez esetben is képesek meghurcolni a becsületes megtalálot is aki visszaadja!

Amúgy ha pénztárcát találsz, van rá esély, hogy valaki már kilopta a pénzt belőle és elhajitotta, ezért is járhatsz pórul. Egyszer volt olyan, már felnőtt koromban, hogy pénztárcát találtam. Csak iratok voltak benne, igazolványok. A földön volt, esőben. Letettem egy padra, ami esőtől védett helyen volt és reméltem, hogy valaki visszajuttatja.

2022. jan. 7. 15:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is találtam már üres tárcát, de az iratok benne voltak. Kocsival voltam, elfordultam a lakcímkártya szerinti címre és bedobtam a postaládába.
2022. jan. 7. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!