Mik azok a beszédtémák, amiket nem érdemes felhozni egy baráti társaságban?
Figyelt kérdés
Tehát ilyen oda nem illő, vagy kellemetlen témákra gondolok, esetleg hülyeségek. Azért kérdezem, mert elég gyenge vagyok szociálisan, és tanácsokat kérek.jan. 23. 10:41
1/19 anonim válasza:
Oda nem illő, vagy kellemetlen témákat.
2/19 A kérdező kommentje:
1# Konkrét dolgokat kérdeztem.
jan. 23. 10:46
3/19 anonim válasza:
Szerintem ilyen a politika, szexuális élet, vagy bármi olyan téma, amiről fixen szélsőséges véleményekkel vannak páran az adott társaságban.
4/19 A kérdező kommentje:
Egyébként én a munkahelyet mondanám ide. Senki sem akar szabadidejében a munkáról beszélni, a hülye ügyfelekről, kollégákról beszélni. Sajnos sokszor elkövettem ezt a hibát. Szabadidejében mindenki kikapcsolódni akar, nem fárasztani magát, meg a másikat ilyenekkel. De sorolhattok még. Szerintem még a vallás ilyen, semmi értelme, mert lehet nem hívő a másik. Politikáról meg max általánosságban, de nem nagyon belemenően.
jan. 23. 10:50
5/19 anonim válasza:
4-es azért az nem mindegy mit mesélsz a munkáról. Ha valami ultra spéci dolgot magyarázol amihez rajtad kívül senki se ért, az untató. De ha azt mondod el mekkora hülye volt az ügyfél aki bement vagy telefonált hozzátok ügyfélszolgálatra, az sokszor szórakoztató és humoros.
6/19 A kérdező kommentje:
4# Illetve politikáról akkor nem beszélek, ha tudom, hogy a másikat egyáltalán nem érdekli a téma, vagy teljesen más világnézetű, mint én. Ezekben az esetekben hanyagolom. Vallásról meg inkább ilyen gyülekezetben szokás beszélni, máshol nem.. Munkahely meg tényleg csak lefáraszt, haveri társaságban szórakozni akarnak az emberek.
jan. 23. 10:54
7/19 anonim válasza:
Túl intim dolgokról (pl mekkora a f.sza a pasijának, hogyan szereti stb), munkáról bizonyos dolgok (munkahelyi titkok, fizetéssel menőzés stb). Olyan téma, ami valakit kellemetlenül érint, pl ne beszélj a haverod exéről, ha mellette ül az új barátnője stb.
8/19 A kérdező kommentje:
Valahogy én beszélgetéseknél mindig a leghülyébb, legintimebb, és legfárasztóbb témákat hozom fel mindig. Fejben rosszul vagyok bekötve.
jan. 23. 11:03
9/19 A kérdező kommentje:
De tényleg valahogy mindig rátapintok az "üvegszilánkokra". Bolond vagyok..
jan. 23. 11:04
10/19 anonim válasza:
"De ha azt mondod el mekkora hülye volt az ügyfél aki bement vagy telefonált hozzátok ügyfélszolgálatra, az sokszor szórakoztató és humoros"
Nálam pont ez az, amivel leírja magát az ember. Szóval különbözünk.
Kérdező, erre nincs recept, pedig Te azt várnád. Bármilyen téma elmehet olyan irányba, ami már kellemetlen, és ha nem veszed észre, akkor nem tudjuk helyetted megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!