Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mik azok a beszédtémák,...

Mik azok a beszédtémák, amiket nem érdemes felhozni egy baráti társaságban?

Figyelt kérdés
Tehát ilyen oda nem illő, vagy kellemetlen témákra gondolok, esetleg hülyeségek. Azért kérdezem, mert elég gyenge vagyok szociálisan, és tanácsokat kérek.

jan. 23. 10:41
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
10# Pont ezért kérdezem, mert nem akarok blődségeket mondani. Sokszor azt érzem, fárasztom az embereket.
jan. 23. 11:17
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek hamár kikapcsolódásról van szó, akkor nem szeretnek a bánatos, semmitmondó, lehangoló, nincs kedvem témákról beszélni...az van mindenkinek bőven,
jan. 23. 11:18
 13/19 A kérdező kommentje:
Még a szex is kellemesebb téma, mint a munkáról beszélni. De tényleg mindig a leghülyébb témákat hozom fel, mintha tehetségem lenne hozzá... Mint amimor egy elvérző hulla rokonának mondanám, hogy de legalább szép élete volt és mosolyognék...
jan. 23. 11:19
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazi barátokkal bármiről lehet beszélni, haverokkal érdemes megválogatni a témát, előttem már felsoroltak párat.
jan. 23. 11:19
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem is unalmas témákat hozok fel, inkább idegesítő, fárasztó. Mintha nem tudnám elengedni magam, társaságban sem. És totál oda nem illó dolgokat kezdek el mondani. Semennyire nem vagyok szórakoztató, vidám.
jan. 23. 11:23
 16/19 A kérdező kommentje:
Olyan, mintha szociális skilleket is könyvből kéne megtanulnom, sokszor az alap etikettel sem vagyok tisztában. Kéne írnom egy listát magamnak, hogy milyen témák azok, amiket nem tanácsos felhozni barátok közt.
jan. 23. 11:25
 17/19 A kérdező kommentje:
Legalábbis nem direktbe rákérdezni a munkára, mert az gáz.. Majd ha a másik akar beszélni róla, oké... Nem munkatáborban vagyunk...
jan. 23. 11:27
 18/19 anonim ***** válasza:

Először elpuffogtatnám a kötelező, de nem véletlenül kötelező közhelyeket.

1: attól függ: ugyanaz a téma az egyik társaságban nyerő, a másikban unalmas, a harmadik kínos, a negyedikben meg tabu.

2: ugyanarról a témáról számtalan módon lehet beszélni, a lényeg, hogy figyeld a beszélgetőpartnert, mi érdekli. Munkáról is lehet kikapcsolódás jelleggel beszélni.

És akkor a kérdésre válaszolva, a kockázatos témák:

1: politika. Magyarországon, ismeretlen közegben politizálni kb olyan, mint egy erdélyi legelőn megközelíteni a birkákat: vagy széttép a kuvasz, vagy nem.

2: szex. Én személyesen imádok szexről beszélgetni, de extrém nagy a kínosság veszélye még ismert közegben is.

3: halál. Az emberek gyakran nem tudják kezelni, zavarba jönnek, lefagynak.

4: pénz. Értelemszerű.

5: gyereknevelés. Alapvetően sokkal kisebb a kockázata, mint a fentieknek, de ha gyerektelennel beszélsz, valószínűleg untatod, ha gyerekessel, akkor érzékeny pontra léphetsz.

6: bármi egyoldalú és részletes élménybeszámoló, amivel a színpadról a nézőtérre kényszeríted a beszélgetőpartnered, ez egyrészt nem fair, másrészt nem fogod észrevenni, mikor toltad túl.

jan. 23. 11:51
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Politika, jövedelem.
jan. 23. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!