Tudnátok jó érveket felhozni, hogy egy barátságosan miért nem jó, ha kihasználnak?
Van egy lakótársam akire eddig azt hittem hogy a barátnőm. De rájöttem hogy egy kétszínű ember, aki ott nyal ahol hasznát érzi. Nyári vakációban kibékül azzal a barátnőjével akit lehordott nekem még májusban minden kuvának, és úgy kibeszélte ahogy nem szégyellte. Persze a szemébe semmit nem mondott, csak nem beszélt vele, éreztette ilyen kislányosan, hogy haragszik rá. Vakáció alatt meg én voltam az akivel nem beszélt. Én ráírtam, hogy jól el van veszve és mi történt hogy kibékült XY-al. Errefel azt mondta, hogy addig amúgy sincs egyedül otthon, és úgyis mikor kezdődik az egyetem akkor mennék 2 felé, és egy ennyire jó lesz a csaj. Nekem ez úgy esett le, hogy velem is így van, hogy csak akkor vagyok jó mikor ott vagyunk egyetemen, hogy ne legyen egyedül.
Na most, ezt elmeséltem barátomnak, mert rosszul esett tőle és ő nem érti, hogy miért baj ez. Mondtam neki, hogy az ilyen nem nevezhetők barátnak, ugyanis egy barátra számíthatsz akármi van, és nem csak kihasznál. Nem értette, hogy miért rossz ha így kihasznál és utána nem beszélünk többet. Én úgy lefagytam idegességemben, hogy nem tudtam mit válaszolni neki is, hogy ne hülyézzem le konkrétan.
Szerintem ezek után hiába hozol fel érveket, hiszen szó szerint azt mondta, hogy miért baj, ha így kihasznál, és utána nem beszéltek többet. Vagyis neki ez totál belefér.
Talán azt lehetne tőle kérdezni, hogy akkor ő a párkapcsolatban is így áll a másikhoz, vagyis hozzád? Illetve őt nem zavarná, ha te csak kihasználnád őt? Számomra azért lenne releváns egy ilyen kérdés, mert én is hasonlóan választok barátokat és párt is. Nekem a párom egyben barátom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!