Mennyire érdemes a magánéletet megosztani másokkal?
Figyelt kérdés
Volt már olyan, hogy visszaéltek vele, és kiadtak titeket, és a titkaitokat, vagy a személyes, bizalmas dolgaitokat másoknak? Hogyan reagáltatok? Érdemes egyáltalán munkahelyről, párkapcsolatról, anyagiakról, és hasonlókról beszélgetni másokkal, vagy inkább hanyagolni kell ezen témákat, és jobb felszínes, kevésbé magánjellegű témákról beszélni?ma 03:34
1/10 anonim válasza:
Volt..
Nem az a megoldás nyílván hogy teljesen elhanyagolod.
Csak átgondolod mielőtt megosztod a személlyel hogy biztos hogy jóembernek mondod-e
3/10 anonim válasza:
Rendszeresen volt, hogy visszaéltek ezzel, anélkül hogy tudtam volna róla. Az illető például "úgy döntött", hogy "összevesztünk", nem akarja tartani velem a kapcsolatot többet, ez azzal járt, hogy a rólam tudott információkat elkezdte megosztani a legrosszindulatúbb pletykás illetővel.
4/10 anonim válasza:
Irigyeknek nem árt inkabb panaszkodni hogy ne szedjenek szét
5/10 Sanyi2025 válasza:
Bizalmas dolgokat értelemszerűen csak azoknak árulunk el, akikben megbízunk. Akivel nem olyan a viszonyod, azzal csak olyat osztasz meg, ami nem bizalmas és nem baj, ha elmondja másoknak.
6/10 A kérdező kommentje:
5# Mi az, hogy megbízni? Mi az a bizalom? Egyáltalán: lehet bárkiben is? Én a magánjellegű dolgaimat, magánügyeimet, mint munka, anyagiak stb.. annak se szívesen mondanám el, akihez nagyon közel állok.
ma 07:04
7/10 anonim válasza:
Max. 10%-ban, de az is semlege téma legyen.
8/10 Sanyi2025 válasza:
ma 07:04
A bizalom az, amikor tudod, hogy a másik korrekten fog bánni veled, bármi is van. Természetesen meg lehet bízni emberekben, őket hívjuk barátnak.
A munka és anyagiak nekem nem magánügy, nincs bennük semmi takargatnivalóm. Amiket nem mondok el nyilvánosan, amiket szégyellek, hogy pl. bűnöző vagyok, kicsi a farkam, szűz vagyok, eszem a fikám, kézzel törlöm a fenekem papír helyett... stb.
9/10 anonim válasza:
Semennyire. A magánélet, az magánélet. Másokat nem avatjuk be a kínos szituációkba, se panaszáradatot nem zúdítunk rájuk, mert elpofázzák.
10/10 anonim válasza:
Egyre inkább úgy vagyok vele, hogy abszolút nem érdemes ezt megosztani már lassan senkivel sem. Jártam már úgy, hogy visszamondták másoknak, rosszabb esetben ferdítve, amit bizalmasan meséltem el. De arra is volt példa, hogy egy lehetőségről beszélgettünk, ami végül nem jött össze, és ez nem rajtam bukott el. Viszont az a rokon, akinek erről meséltem, egyszer azt vágta a fejemhez, hogy szerencsétlenség vagyok, aki az előbb említettet is csak elszúrni tudta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!