Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha azt veszem észre, hogy az...

Ha azt veszem észre, hogy az emberek cikinek tartanak vagy rossznak és ez nem változik annak ellenére, hogy már sokat próbálkoztam, érdemes tovább próbálkozni? Veletek volt ilyen? Hogy kezeltétek?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy nem vagyok rossz senkihez sem, mert egy átlagos ember módjára mindenkivel kedves vagyok és sok szívességet teszek és ezért semmit sem várok cserébe, nem is olvasom rájuk.

Ha látom, hogy valakinek nem tetszik bennem valami, akkor változtatok magamon.

Próbálok olyan ember lenni amilyennek szeretnének engem a többiek, nagyon sokat dolgozom ezen.

Aztán azt veszem észre, hogy cikinek tartanak engem, bármennyire is próbálkozom. Amikor beszélek, forgatják a szemüket, sóhajtoznak, döbbenten néznek, nevetnek, ha valakihez odalépek, akkor elhúzódik, döbbenten néz, ha valakinek azt mondom, hogy gyere ide mutatok valamit, nem jön...

A kapcsolattartással is gondom van. Egyesek nem akarnak velem egy kávéra leülni, mások nem akarnak a Facebookon visszajelölni, van aki annyit sem akar hogy amikor egy légtérben vagyunk, odamenjek hozzá valamit megmutatni a telefonján, segíteni amikor technikai problémája van.

Érdemes lenne tovább dolgoznom ezen vagy engedjem inkább ezt el?

Nektek volt ilyen? Hogyan oldottátok meg vagy hogyan törődtetek bele?

ma 14:56
 1/3 anonim ***** válasza:

"Próbálok olyan ember lenni amilyennek szeretnének engem a többiek"

Megfelelési kényszerben szenvedsz. Csak magadnak próbálj megfelelni, mert olyan sose lesz, hogy mindenkinek megfelelj.

ma 15:08
 2/3 anonim ***** válasza:
47%
velem is ilyenek, én aranyos lennék veled.
ma 15:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Hááát... jjjaaa, az baromi ciki és kínos, amikor valakiről süt, hogy neki mindegy, csak feleljen meg az elvárásainknak. Az ilyen embert nemigen szeretik a jóérzésű emberek, mert sosem tudni, hogy ha igent mond azt azért mondja, mert tényleg szeretne valamit, vagy azért, mert meg akar felelni. Semmi baj nincs azzal, ha nemet mondasz, sőt, bőven jobb, mintha azért mondanál igent, hogy megfelej másoknak. Miért? Mert akkor legalább önálló teremtményként lehetne rád tekinteni. Így viszont csak egy tükör vagy. Egy papagáj ami azt mondja vissza amit hallani akarnak tőle.

Dolgozz ezen. Pszichológussal. Egyrészt jobban fognak kedvelni az emberek, ah látják, hogy van saját véleményed és akaratod, másrészt neked sem lesz olyan stresszes az életed, mert nem fogsz mindig azon szorongani, hogy vajon megfelelsz-e Xnek vagy Ynak, stb.

És egéybként az amit írtál nem kedvesség, hanem megfelelési kényszer. Amíg nem tudsz nemet mondani, addig nem tudsz kedvességből igent mondani.

ma 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!