Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Meddig érdemes próbálkozni az...

Meddig érdemes próbálkozni az emberekkel?

Figyelt kérdés
Például ha valaki sosem köszönt meg születés és névnapodon, nem vesz ajándékot Karácsonyra, Húsvétra, mikor unod meg és többet te sem köszöntöd fel?
2023. ápr. 8. 19:16
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Köszönni MAX 2x köszönök, ha nem viszonozza. Elsőt lehet nem hallotta, a következő összefutásnál, ha megint mellőzi akkor a Szia/Hello után odarakok egy Akkor ott …. meg-et és soha többé nem köszönök neki.

A felköszöntés engem nem igazán izgat. Én se szoktam senkit csak a családi kört vagy 1-2 munkatársat még. Ha valamelyik kolléga vesz is valamit akkor én is viszonzom ezt. De olyan is volt már, hogy én vettem ő pedig nem de itt abba is maradt ez az ajándékozgatás vele.

2023. ápr. 8. 19:47
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
Szerencsére nekem ezekre egyáltalán nincs igényem már jó ideje. Szóval tennék rá.
2023. ápr. 8. 20:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, hogy a családtagokon kívűl úgy igazából miért kellene mindenkinek hasra esni egy szülinap-névnap-karácsony-húsvét, stb. rendezvény miatt? Ugyanolyan nap, mint a többi.

Családtagoknál sem az a kötelező hozzáállás az alap, de ott jobban elvárható, mint egy munkatárs esetében.

Melyik a jobb: valóban jót kívánni a másiknak, vagy csak követni a konvencionális hagyományokat?

2023. ápr. 8. 22:15
 4/5 A kérdező kommentje:
3: barátok esetén.
2023. ápr. 8. 23:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Barátok esetén egy ajándékozás viszonzatlan marad akkor én ott többet nem próbálkoznék mert nyilván nem érdeklem.

Családnál ugyanez 2-3 viszonzatlan ajándékozás míg aztán én is teszek rá.

2023. ápr. 8. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!