Meddig érdemes próbálkozni az emberekkel?
Köszönni MAX 2x köszönök, ha nem viszonozza. Elsőt lehet nem hallotta, a következő összefutásnál, ha megint mellőzi akkor a Szia/Hello után odarakok egy Akkor ott …. meg-et és soha többé nem köszönök neki.
A felköszöntés engem nem igazán izgat. Én se szoktam senkit csak a családi kört vagy 1-2 munkatársat még. Ha valamelyik kolléga vesz is valamit akkor én is viszonzom ezt. De olyan is volt már, hogy én vettem ő pedig nem de itt abba is maradt ez az ajándékozgatás vele.
Nem igazán értem, hogy a családtagokon kívűl úgy igazából miért kellene mindenkinek hasra esni egy szülinap-névnap-karácsony-húsvét, stb. rendezvény miatt? Ugyanolyan nap, mint a többi.
Családtagoknál sem az a kötelező hozzáállás az alap, de ott jobban elvárható, mint egy munkatárs esetében.
Melyik a jobb: valóban jót kívánni a másiknak, vagy csak követni a konvencionális hagyományokat?
Barátok esetén egy ajándékozás viszonzatlan marad akkor én ott többet nem próbálkoznék mert nyilván nem érdeklem.
Családnál ugyanez 2-3 viszonzatlan ajándékozás míg aztán én is teszek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!