Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki egyszerre aszex és aromant...

Aki egyszerre aszex és aromantikus, az már közel áll a nonbinárishoz?

Figyelt kérdés
Tudom, az első kettő szexuális orientáció, míg az utolsó egy társadalmi nem. Ugyanakkor nagyon kevés dolgot tudunk megélni a nemi identitásunkkal kapcsolatban, aminek nincs köze (legalább közvetve) a szexhez, vagy a romantikához. Legalábbis most egy sem jut eszembe. De ha valaki tud rá példát, nyugodtan írja le.

tegnap 20:14
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Attól még érezheti magát valaki nőnek vagy férfinak, hogy nem érez szexuális vonzalmat senki iránt. Pl öltözködésben, viselkedésben.
tegnap 20:29
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

"Ugyanakkor nagyon kevés dolgot tudunk megélni a nemi identitásunkkal kapcsolatban, aminek nincs köze (legalább közvetve) a szexhez, vagy a romantikához"

Ez nem igaz, a társadalmi nemnek a társadalmi szerepekre van hatása. Egy férfi pl. erős, harcias, domináns, így pl. a katonaság is alapvetően egy férfias dolog, és a katonák is főként férfiak. Míg műkörmösből vagy rúdtáncosból viszonylag kevés férfi van. A társadalmi nem ezekre a társadalmi szerepekre reflektál, ezért van az is hogy egy skálán mozog, hiszen nem csak nagyon férfias vagy nagyon nőies lehet valaki, hanem lehet valahol a kettő között.

tegnap 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Nem. Én szuper nőiesnek érzem magam mindig, de ellennék szex nélkül.

Te is érted, amit mondasz, tehát nem értem ezt a következtetést.

tegnap 20:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a vonzalomnak semmi köze a nemi öntudathoz. A nembináris - ha nemi öntudatról van szó - annyit jelent biológiai szempontból, hogy a nemi öntudat spektrumának kialakulásánál megragadt valahol középúton, ezért egyikhez sem érzi közel magát.

Ha társadalmi nem értelmében kérdezed, akkor meg ezernyi dolgot jelenthet, de végképp semmi köze ehhez. Lehet akár a harmadik nem valamelyik megnyilvánulása is.

Tudok olyanról, aki transznő, végigcsinálta a terápiát, de teljesen aszexuális.

tegnap 21:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"nagyon kevés dolgot tudunk megélni a nemi identitásunkkal kapcsolatban, aminek nincs köze (legalább közvetve) a szexhez, vagy a romantikához"

Ha így lenne, akkor minden homoszexuális transznemű lenne.

tegnap 21:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam itt az aromantikusra is egyszerre az aszexuálissal, mert sok mindennek van amolyan romantikus "felhangja". Pl. A harciasságnak az, hogy a férfi megvédi a gyengébbeket de leginkább a nőket. A szépségnél pedig jól eshetnek a bókok, adott esetben férfitól még jobban, szexuális szándék nélkül is, ha nem áll fenn az aromantikusság.
tegnap 21:11
 7/10 anonim ***** válasza:
66%

A pszichopaták sem transzok, pedig azok még annyit sem éreznek mint egy aszex+aro kombó

tegnap 21:35
 8/10 A kérdező kommentje:
Jogos XD
tegnap 21:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem, de a deriválástól talán nem áll annyira távol.
tegnap 22:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Én a depresszióm miatt szoktam egyszerre teljesen aszex és aromantikus is lenni ettől függetlenül a lehető legnőiesebb nő vagyok és a legundorító dolognak tartanám azt ha egyáltalán felmerulne bennem a nonbinaris gondolata
ma 09:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!