Mi a véleményetek a mesterséges intelligenciáról? Inkább előnyei, vagy hátrányai vannak?
Figyelt kérdés
Fog segíteni az emberiségen, könnyebb lesz tőle az élet, vagy nehezebb?jan. 26. 14:32
11/19 anonim 

válasza:

A "jó" munka NEM "egyszerü", hanem érdekes - sok ember nem csak a szerelö/összeépítö szintig jut!
12/19 anonim 

válasza:

Engem kurvára idegesít, hogy már mindenhol ott van az amit csináltak belőle hamis képek hamis hangfelvételek…
13/19 anonim 

válasza:

2012-es Global Future 2045 kongresszusra keress rá. Az ember és a mesterséges intelligencia összeolvad és létrejön egy új civilizáció. Legalábbis ez a cél, amin régóta dolgoznak.
14/19 anonim 

válasza:

Még sok benne az ismeretlen számomra is. Fejlődnie kell, hogy normálisan használható legyen.
15/19 anonim 

válasza:

Határozottan vannak előnyei (tud jó támpontokat, ötleteket adni), viszont én egyre inkább a hátrányát látom egyetemi környezetben: szaktársaim nagyja (10+ emberről van szó) konkrétan ChatGPT-ből él. Akár csak egy órai feladat kerül elő, vagy beadandót kellene megírni, már lassan majdnem ott tartunk, hogy mindenre az a megoldás szerintük, hogy majd a ChatGPT megoldja helyettük. Minimális gondolkodást igénylő feladatnál is inkább ilyenhez nyúlnak.. és akkor a vizsgákról nem is beszéltem. És ez szerintem nem jó irány.
16/19 A kérdező kommentje:
15# Vizsgán nem lehet csalni ChatGPT-vel, ha óra előtt elveszik a telefonokat. De értem, amit mondasz. Egyébként meg, aki ChatGPT-vel írja a beadandót, könnyen lebukik, mert van egy tipikus nyelvezete, ahonnan fel lehet ismerni. Ha be CTRL C, CTRL V-zi, simán lebukhat. Én az olyanra elégtelent is írnék.
jan. 26. 22:58
17/19 anonim 

válasza:

Egyetértek, azonban nálunk csak 1 tanárt csinált ilyent, a többiek nem vették el a telefont. A legtöbb vizsgát saját gépen írtunk, ott meg nem tűnt fel senkinek, mert nem köröztek közben a tanárok :/
Igen; a nyelvezet is árulkodó, illetve egyre több tanárnak van olyan programja, ami felismeri, ha a belemásolt szöveg tartalmaz ChatGPT által írt részeket. Csak már ezt is egyre inkább kijátsszák; egy srác kifejezetten lelkesen ecsetelte pár hete, hogyan dolgozza át a ChatGPT által írtakat.
Azokra, az egy az egyben kimásoltakra amúgy én is egyest adnék, mert töredéke sem a tanuló, hallgató munkája.
18/19 A kérdező kommentje:
17# Az ilyen minek jár iskolába egyáltalán? Miért nem marad otthon ChatGPT-vel tanulni? Nem is értem.
jan. 27. 17:10
19/19 anonim 

válasza:

Az adatvédelmi oldala a legaggasztóbb. Gyakorlatilag a zsebedben lakik, pár hét alatt jobban ismer, mint te önmagadat, és a személyes hatékonyságod vagy kényelmed okán becsatornáz olyan cégek utcájába, akik a legnagyobb gondjaidra adják a legjobb válaszokat. Hogy kinek a legjobb, az már teker egy kicsit a felálláson, ilyenkor válik a legnagyobb igazsággá, amit az ingyenes dolgokról mondanak évtizedek óta, eleinte az alusapkások, aztán a biztonsági szakértők is: te vagy a termék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!