Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi annak a pszichológiai...

Mi annak a pszichológiai háttere, hogy nem tudom kiélvezni a sikereket?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben sok mindent elértem, amit szerettem volna, ezek sikerként vannak elkönyvelve a fejemben. Viszont azt vettem észre, hogy valahogy nem tudok már úgy örülni az ilyen dolgoknak mint régebben. Sikerül elérni valamit, aztán kb meg sem állok már hajtom a következő dolgot ami van a fejemben, és nem önt el az az érzés, hogy "na ez is megvan, királyság, akkor most pihenjünk egy kicsit és élvezzük ki). Van erre valamilyen pszichológiai magyarázat, hogy mindig hajszolom magam megállás nélkül?
ma 18:38
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
Maximalizmus. A bantalmazott gyerekek egyik jellemzoje. Igy akarnak megfelelni, alapja a "nem vagyok eleg jo" erzese.
ma 18:41
 2/5 anonim ***** válasza:
20%
Az, hogy normálisan neveltek. Ha sikert érsz el, akkor nem kell ülni a babérokon, hanem azonnal menni kell a következő lépcsőfokra. A sikeredet legkésőbb másnapra elfelejtik, senkit sem érdekel, de ha továbblépsz, sokat érhetsz el. Ha megnézed, az igazán sikeres emberek mind ilyenek: lesz*rják, amit elértek, mindig csak előrefelé néznek. Ha összejön valami, látsz tőlük pár másodpercnyi mosolyt és örvendezést, de azonnal keresik a következő célt és már egy perccel később is csak arra fókuszálnak.
ma 18:59
 3/5 A kérdező kommentje:
#1: Ezzel nem igazán értek egyet, vagy lehet hogy általánosságban igaz, de esetemben nem. 28F vagyok, jó gyerekkorom volt, átlag családból származom. Eleresztve nagyon nem voltam soha az igaz, de azért éhezni sem kellett. Bántalmazva nem voltam, hacsak azt nem vesszük annak hogy kaptam pár nyakát meg leba*ást, hogy nem csináltam meg rendesen a házit :)
ma 19:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Próbálj megállni egy pillanatra. Aztán örülni neki elismerni magadat, hogy milyen ügyes vagyok és ez nem csak olyan egyszerű volt hanem sokat raktam bele azért, hogy itt tartok ezt is meg azt is.

Próbáld valaki olyannal megosztani boldogan aki szintén lelkesedik érte.

ma 20:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Mit szóljak én, akinek még sikerélménye sincs az életében?
ma 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!