Stresszkezelési gondokra javaslat, ami nem pszichológus?
Figyelt kérdés
Nem tudom kezelni a stresszt. Fiatal vagyok (24). Gyomoridegem van, hevesen ver a szívem, nagyon későn alszom el, reggel szinte azonnal idegesen ébredek, ingerült vagyok, viszonylag sokat sírok stresszlevezetésként. Valószínűleg mindebben közrejátszik az, hogy őszintén senkivel nem tudom megbeszélni a problémát, nincs aki megértsen, valamint képtelen vagyok kezelni a rajtam kívülálló helyzeteket, amikor nem az én kezemben van az irányítás. December óta tart ez az állapot. Esténként próbálkoztam meditációval, de az sem csinál csodát azonnal. A stressz forrását nem tudom megszüntetni, mert nem tudom befolyásolni a helyzetet.
De miért nem akarsz pszichológushoz menni? Megtanítana hogy hogyan kell kezelni a stresszt és kész. Ha volt 1 szar pszichologusod, nem mész többet hozzá, váltasz
jan. 2. 15:12
2/11 anonim válasza:
Jóga, légzéstechnikák.
jan. 2. 15:26
3/11 anonim válasza:
Vannak különféle légzéstechnikák, van a szivárványtechnika (színeket kell keresni magad körül), 5-től 1-ig technika (érzékszervekkel), 3-3-3 szabály (szintén érzékszervekkel). Nekem mindegyik használt már, bár nem mind jó minden szituációban.
jan. 2. 15:31
4/11 A kérdező kommentje:
#1 Mert félek tőle, hogy kiderülne és családon belül ítélkeznének rólam. Nekem alapvetően nem lenne bajom a pszichológussal, de jelenleg a családom nagyon belelát még az életembe és ez kitudódna. Ez pedig nagyon zavarna, mert senki nem tudja, hogy ilyen jellegű problémával küzdöm.
#2 Régebben jártam rendszeresen jógázni, de sajnos nem jött be, a légzéstechnikákra viszont rákeresek, mert ez akár hatásos is lehet.
Üzenet: Kora felnőttkori gondokról van szó. BÚÉK!
jan. 2. 15:34
5/11 anonim válasza:
Tudom, hogy ijesztő neked most ez az egész, de valószínűleg tényleg egy pszichológus lenne számodra az igazi megoldás. Az a gond, hogy ennyi információ alapján sajnos mi sem tudunk segíteni. Minden ember más és más, van akinek ez vált be, valakinek amaz... Szóval nincs egy univerzális valami, ami biztosan segítene neked. Erre jó a pszichológus, aki segít rávezetni az utadra.
De ha szeretnél beszélgetni valakivel, nekem nyugodtan írhatsz üzenetben, szívesen meghallgatlak.
jan. 2. 17:38
6/11 Senior Séf válasza:
Első lépésben az étrendedet tedd helyre. A bélrendszeri diszfunkcó ugyanis egy állandó, rejtett stresszfaktor.
jan. 2. 18:29
7/11 anonim válasza:
Receptre több haveri társaságot, és rengeteg nevetést írnék fel neked.. utóbbi akár kabaré, akár vígjáték formájában. Esetleg stressz kezelésre jó hatással szokott még lenni a sport..
jan. 2. 19:08
8/11 anonim válasza:
Aktív élet, sok mozgás!
jan. 2. 19:12
9/11 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok.Minden nap stressz,ami itt is lesz.Minden nap.Mar nem bírom.Sok!!
jan. 2. 21:51
10/11 anonim válasza:
Komolyan azt hiszed, hogy ingyen leírom a pszichológus tanácsait, amiért én egy kisebb vagyont hagytam ott?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!