Miért áll olyan erkölcsi szinten a magyar társadalom, hogy egy macskának, kutyának előbb segítenek, mint egy hajléktalannak?
És az benne a pláne, hogy ennek rengetegen hangot is adnak. Persze mindenkinek joga van ahhoz, hogy többre tartson egy állatot, mint egy embert, de onnantól kezdve, hogy ezt ki is harsogja, onnantól különösen sértő, mert ledegradál egy egyszerű állat szintje alá...
Az pedig megint pláne, hogy miközben ő van ezen a szint alatt!
Egy lecsúszott emberen sokkal nehezebb segíteni, mint egy bajba jutott állaton. Egy állatot simán magamhoz veszek, ha pl. sérült, vagy utcára tették, mert a maximális kockázat az, hogy esetleg odaszarik a szoba közepére, vagy megrágja a bútoraim, míg egy felnőtt, idegen, jó eséllyel mentális gondokkal küzdő embert nem mernék beengedni a lakásomba, mert meglophat, bánthat, meg is ölhet akár álmomban. Sokkal könnyebb egy állatot közvetlenül segíteni, mert csak annyit kell csinálnom, hogy etetem, meg ellátom, amíg nem találok neki állandó gazdát, egy embert, aki életvitelszerűen az utcán élt, nagyon nehéz visszaintegrálni a társadalomba, és nem is egyemberes feladat, egy laikus szerintem képtelen rá.
Illetve mindannyiunknak van negatív tapasztalata erőszakosan kéregetőkkel, akik nem hagynak békén, amikor simán csak átkelnél egy aluljárón, vagy várod a buszt, vagy nekem pl core memory, hogy ott ült egy ember "éhes vagyok" táblával a kezében a Móriczon, és 15 évesen, kollégistaként nekem se volt túl sok lehetőségem jókat enni, szóval együtt éreztem vele, odaadtam neki a szerintem fullos szendvicsem (nemrég kapthattam pénzt, mert volt benne vaj, szalámi, saláta, paradicsom-paprika), hogy akkor én estig nem eszek, hogy ez az ember egyen egy jót, és a szemem láttára taposott rá a szendvicsemre, hogy "pénzt adjál, hülye knrva". Hát ezután eléggé elment a kedvem attól, hogy interakcióba lépjek csövessel, évek teltek el, mire újra megálltam valamelyiknek.
A hajléktalan ember akár egy sörért is leszavaz a fideszre, mindenkinek is ártva ezzel. A kutya, macska nem csinál ilyet. Ezerszer szimpatikusabb, és sokkal kevésbé kártevő!
Ezen kívül a kutya macska nem árt senkinek, az ember ártott neki aki úgymond a gazdája volt, és kidobta. A csöves meg szemetel, pisál, szarik mindenhova, összemocskolja fertőzi a buszokat villamosokat, kötekszik nagy hangon, egy igazi kártevő. Aki aszerint viselkedik, én aszerint is bánnék el vele, ahogy a kártevőkkel szokás, hogy ne rombolhasson tovább. Ja és nagyon kevés normális hajléktalannal találkoztam, maradjunk annyiban. Aki tényleg önhibáján kívül került utcára. Na ez a jóval ritkább. Még kutya macska esetében szinte mindig ez van a háttérben.
Ez a rettentő felszínes és álszent kérdés elég hamar eszkalálódott.
A kérdező először arról sír, hogy állat módjára létező "embereket" degradálunk egy állat szintjére. Majd saját maga is elkezd mindenkit degradálni a "mocskos feminista lipsik!" egysorosokkal, majd simán leférgez másokat.
42# "A gond inkább az, hogy sokan egy eszméletlen hajléktalanon simán csak átlépnek.."
Nem, nem az a gond.. Eleve senkinek sem enne szabad az utcán élnie, mindenkinek kellene lakhatást biztosítani. Az egész társadalmi és szociális rendszer el van cseszve. A kapitalizmusnak az emberi önzés, és a kapzsiság az alapja.
42# "A gond inkább az, hogy sokan egy eszméletlen hajléktalanon simán csak átlépnek.."
Nem, nem az a gond.. Eleve senkinek sem lenne szabad az utcán élnie, mindenkinek kellene lakhatást biztosítani. Az egész társadalmi és szociális rendszer el van cseszve. A kapitalizmusnak az emberi önzés, és a kapzsiság az alapja.
"A nyafizás, amikor az ember csak a sebeit nyalogatja, és önsajnáltatás az egyetlen cél? Itt volt amúgy egy nő, aki eléggé sokat írt nekem, én próbáltam neki segíteni, de semmiben nem hallgatott rám, csak folyamatosan nyavalygott, ez a lelkizés?"
Ja, vele már nekem is volt dolgom képzeld, még akkor is ha nem ő volt az :D De a lényeg az, hogy nem, nem ez a lelkizés! Ez sokkal inkább a toxic, energiavámpírkodós, panaszkodós lehúzás. Semmi köze a valódi lelkizéshez, mivel az konstruktív, és kölcsönösen hasznos, jó érzés.
Én most olvastam csak végig, hogy mi folyik itt a kérdés alatt. Elárulnád nekünk, hogy jön ide, az egész kérdéshez kapcsolódva pl a feminizmus? :D
48.: Ki volt az? Szerintem tutira nem ugyanarról az emberről beszélünk. Nem tudom miért hiszitek azt, hogy a legtöbb dolog mögött egy ember áll. Pl. hányszor megkaptam már egy kérdésnél, hogy ugyanazt miért kérdezem többször, közben meg mások kérdéseit linkelték be.
"Elárulnád nekünk, hogy jön ide, az egész kérdéshez kapcsolódva pl a feminizmus? :D"
Na és ezt mi a francért tőlem kérdezed? Miért, az individualizmus hogy jön ide? Valaki szóvá tette, hogy szerinte ez a felelős, én meg leírtam, hogy szerintem meg inkább a feminizmus és hasonló társadalom romboló dolgok a felelősek. De már meg is kértem szépen mindenkit, hogy akadjunk le a feminizmus témáról, mert amióta szóba hozta, azóta ezzel offoltok. Ne tőlem kérdezd, hogy miért erről folyik a téma. Kérdezz meg inkább egy pszichológust, vagy a válaszolókat, hogy a női egó miért ennyire sérthetetlen, hogy semmilyen kritikát nem bír elviselni, és miért kell, hogy mindig IS igaza legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!