Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért áll olyan erkölcsi...

Miért áll olyan erkölcsi szinten a magyar társadalom, hogy egy macskának, kutyának előbb segítenek, mint egy hajléktalannak?

Figyelt kérdés

És az benne a pláne, hogy ennek rengetegen hangot is adnak. Persze mindenkinek joga van ahhoz, hogy többre tartson egy állatot, mint egy embert, de onnantól kezdve, hogy ezt ki is harsogja, onnantól különösen sértő, mert ledegradál egy egyszerű állat szintje alá...

Az pedig megint pláne, hogy miközben ő van ezen a szint alatt!

tegnap 11:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
100%

Nem felejti el, bár igaz, nem mindig kerülnek előtérbe ezek az esetek (ami részben a férfiak felelőssége is). A Depp - Heard és a Baldoni - Lively ügyben is a nők többsége a férfi oldalán áll(t), pont azért, mert vannak esetek, ahol egyértelmű, hogy ki használja ki a másikat. A férfi áldozatok többsége nem mer megszólalni a bántalmazott helyzetéről, mert szégyelli, mert nem veszik komolyan és ebben a férfiak ugyanúgy felelősek.

tegnap 13:13
 22/81 anonim ***** válasza:
100%
A macska/kutya nem tehet arról, hogy gazdátlan, a hajléktalanok nagy része meg tehet arról, hogy hajléktalan. Azt a keveset meg nem fogom megszűrni, aki nem...
tegnap 13:14
 23/81 anonim ***** válasza:
100%

“ A liberalizmus, ami nem szól másról, mint a társadalom számára legmérgezőbb személyek simogatása. A második pedig a feminizmus, ami egyenlőségről szól, de igazából színtiszta férfigyűlölet.”

Alapvető definíciókkal se vagy tisztában, miért erőlteted? :D

“ Ha arról szólna, akkor azért is felemelnék a szavukat, ha a férfit éri hátrány, de ilyen még sosem volt.”

Hogy ne lenne?

tegnap 13:15
 24/81 anonim ***** válasza:
100%
A kutya/macska 99%-ban nem maga tehet a bajáról, a hajléktalanok 99%-a pedig igen.
tegnap 13:21
 25/81 A kérdező kommentje:

18.: De látod, csak nem tudod befejezni, tiéd kell hogy legyen az utolsó szó, ugye? Azt nagyon ügyesen kitudtad emelni, hogy a nőket érik igazságtalanságok, de azt már persze hogy nem, hogy a férfiakat is.

De cseszd meg, azt vagy képtelen felfogni, hogy amit te csinálsz, az nem véleménynyilvánítás, hanem szimpla vita! Egy csöppnyi fogalmad sincsen arról, hogy mit jelent a véleménynyilvánítás szabadságának tiszteletben tartása! Arról kéne szólnia, hogy valaki leírja a véleményét bármiben, aztán elfogadjuk, nem kezdünk el bele állni, és győzködni a másikat. Ez egy rohadtul erőszakos, undorító szokás, amit ki nem állhatok, és sajnos rengetegen gyakorolják. Nekem van egy online haverom, és még sosem vesztem vele össze. Tudod miért nem? Mert ha én leírom, hogy mit gondolok valamiről, akkor max. ő is elmondja, hogy ő mit gondol, én pedig azután már nem reagálok rá, és ez fordítva is így van. Ez a minimális tisztelet, de úgy látom, hogy belőled ez hiányzik.

Egyébként ő az egyetlen online haverom, és már találkoztam is vele. Nem te rád sértődtem meg, hanem egyszerűen nincs toleranciám az olyan emberek felé, mint te. Egyszerűen szinte mindenki képtelen tiszteletben tartani a másik véleményét, és folyton csak azt mondogatják, hogy ebben gondolod rosszul, ez azért nem igaz, amaz azért hülyeség, kimondottan irritálóak az ilyen emberek.

De most hogyha azt írom, hogy zárjuk le ezt a feminizmus szálat, akkor tutira még fogsz rá reagálni. Na de tegyünk is egy próbát, megkérek tisztelettel mindenkit, hogy ezt a részt zárjuk le, koncentráljunk az eredeti témára! Szerinted ezt bárki is tiszteletben fogja tartani? Pedig adott a kérdés fő témája, amit te csinálsz az szimplán annyi, hogy szétspammeled a kérdésemet!

tegnap 13:27
 26/81 anonim ***** válasza:
100%
Miért segítsek az utcán kéregető részegesnek, amikor számtalan valóban segítő szervezetet tudok támogatni, akik valóban jobbá teszik mások életét, ahelyett, hogy még jobban leinná magát az illető?
tegnap 13:30
 27/81 anonim ***** válasza:
34%
24# És attól, hogy ő tehet róla, ott kell hagyni belefulladni a szarába? Ha mondjuk nem erőszakos, nem agresszív, nem iszik, nem drogozik, hanem normális, akkor minek kell megítélni?
tegnap 13:31
 28/81 anonim ***** válasza:

Sajnos néha történnek érdekes dolgok.

Egyszer utcán feküdt egy ittas, eszméletlen ember, mellette pórázon kutya. Ott állt körülötte 3 ismeretlen és mindegyik a kutyát sajnálta, már azt beszélték, hogy szegényt elviszik, mert ilyen nem érdemli meg a kutyát.

Amikor odamentem megkérdezni, hogy mi történt az illetővel, próbáltak-e beszélni vele, hívtak-e mentőt hozzá, annyi volt a válasz, hogy "minek, biztos részeg".

Mentőt hívtam, akik ellátták, addig mellette maradtam, amikor már eszméleténél volt megitattam vízzel. Mint kiderült valóban alkoholt fogyasztott, de a nyári melegben hőgutát kapott és ezért lett rosszul.

Később többször összefutottam vele a környéken, megköszönte, hogy segítettem. Teljesen átlagos, normális ember, aki aznap valóban felöntött a garatra.

Ilyenkor azért felmerül a kérdés, hogy egy ittas ember, vagy számunkra nem szimpatikus/elítélendő ember nem érdemli meg a segítséget?

tegnap 13:40
 29/81 anonim ***** válasza:
28# Mondjuk a részegeket én is elítélem. Agresszívek, elisszák a pénzt. De egy normális hajléktalannal mi a gond? Egyébként mondom, eleve nem lenne hajléktalanság, ha nem lenne ilyen perverz társadalmi szerkezet, perverz szociális rendszer (vagyis inkább annak hiánya), perverz újraelosztás, és perverz gazdaságpolitika.
tegnap 13:44
 30/81 anonim ***** válasza:
100%

Tehát akkor te leírsz másokat alaptalanul degradáló mocskolódást mert félreértesz fogalmakat, és akkor senki ne merjen ellenkezni, vagy hogy képzeled el?

tegnap 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!