Miért áll olyan erkölcsi szinten a magyar társadalom, hogy egy macskának, kutyának előbb segítenek, mint egy hajléktalannak?
És az benne a pláne, hogy ennek rengetegen hangot is adnak. Persze mindenkinek joga van ahhoz, hogy többre tartson egy állatot, mint egy embert, de onnantól kezdve, hogy ezt ki is harsogja, onnantól különösen sértő, mert ledegradál egy egyszerű állat szintje alá...
Az pedig megint pláne, hogy miközben ő van ezen a szint alatt!
7.: Elhiszem, hogy ezt tette a hajléktalan, de rengeteg ember van ezen a szinten. Jól lezüllesztették, tudatosan szétrombolták a társadalmat. Onnantól kezdődtek a gondok, amikor megjelentek a társadalomkárosítók. A liberalizmus, ami nem szól másról, mint a társadalom számára legmérgezőbb személyek simogatása. A második pedig a feminizmus, ami egyenlőségről szól, de igazából színtiszta férfigyűlölet. A hajléktalannak egyébként nincs más öröme az életben, mint az alkohol. Én nem háborodok fel azon, ha az adományomon vesz 800 forintért 2 liter kannás, békésen megiszogatja, eltompítja magát, máshogy nem lehet elviselni azokat a körülményeket.
Nekem egyébként az ilyen emberekről mindig Berki jut eszembe. Ő mondta azt, hogy ő nem segít az embereken, csak az állatokon. Biztos neki is az lenne a kifogása, hogy a legtöbb ember ilyen féreg, meg olyan féreg, közben meg tudjuk jól, hogy ő a legnagyobb :)
Teljesen értelmetlenül keversz ide olyan fogalmakat, amiknek semmi köze a helyzethez. A feminizmus például a nemek közötti egyenlőségről szól; a férfigyűlölők (mert sajnos tényleg léteznek) nem feministák, szóval nem kellene azt hazudni, hogy a kettő egy és ugyanaz.
Felőlem igya le magát, amennyire csak szeretné, de azt egyrészt ne az én pénzemből tegye, másrészt ne másoknak ártson vele. Például ne zaklasson járókelőket és ne hányjon tele mondjuk egy kávézót (diákként egy kávézóban dolgoztam és megtörtént esetről van szó). Szépen vonuljon el és éljen, ahogy akar, de ne mások kárára tegye azt. Érdekes, már más hajléktalanok képesek visszaküzdeni magukat egy élhető szintre és megmaradni embernek, csak hát ehhez munka és kitartás kell, eltompulni pedig mennyivel könnyebb...
Nem ismerem Berkit, nem érdekel, hogy ki ő és mit gondol. Viszont én nem írtam sehol, hogy a legtöbb ember rossz lenne, mert ezzel nem értek egyet.
12.: Nem értem, hogy mi értelme van hazudozni?!
"A feminizmus például a nemek közötti egyenlőségről szól"
A feminizmus sosem szólt a nemek közötti egyenlőségről, jó vicc :D
Ha arról szólna, akkor azért is felemelnék a szavukat, ha a férfit éri hátrány, de ilyen még sosem volt. Sőt, Magyarországon ki is jelentették a kis feministáid, hogy ők a férfiakért nem küzdenek, ők küzdjenek magukért.
Szóval vagy tudatlan vagy (csak akkor nem értem, hogy minek írsz), vagy pedig szimplán csak egy hazug!
Nem értem, hogy miért próbálsz tényeket tagadni. A feminizmus azért született meg, hogy a nők is ugyanúgy dolgozhassanak, tanulhassanak, lehessen birtokuk és ne legyenek másképp kezelve a férfiaktól jogi szinten. Ez a feminizmus oka és célja. Igen, van egy szélsőséges irányzata (a férfigyűlölet és elnyomás), de az már nem a feminista értékrendet képviseli. Ez olyan, mintha összemosnád a hazaszeretetet és a nácizmus, holott ott is utóbbi az előbbi szélsőségessé válása.
Mivel nem írtál konkrétumot, nem tudom, hogy mit szeretnél. A legtöbb problémáról általánosságban beszélnek, nincs nemekre bontva (ilyen a hajléktalanság, például). Az egyetlen helyzet, ahol valóban kevésbé kerülnek elő a férfi áldozatok, az a nemi erőszak és a fizikai bántalmazás. Igen, ott valóban több hangsúlyt kellene fektetni a férfi áldozatokra, de ebben először a férfiaknak kellene kivenni a részét. A férfi áldozatnak felvállalni és a férfiaknak nem kinevetni és szégyenbe hozni a társát, aki ilyet szenvedett el.
"ki is jelentették a kis feministáid, hogy ők a férfiakért nem küzdenek, ők küzdjenek magukért."
Ki, hol, mikor, milyen kontextusban mondott ilyet? :D Nem mindegy. Önmagában ez az állítás nem szexista, inkább arra reflektál, amit sok férfi is gondol: ő nem fog segíteni a nőknek, oldják meg maguk. Ez egy kétoldalú jelenség.
16.: De miért kevered ide a feminizmus kezdetét, amikor azóta már teljesen másról szól? A liberalizmus sem szól itthon másról, hogy a bűnözőknek jogi képviseletet adnak, pátyolgassák őket, hogy minél többet ártsanak. Pl. egy kisebbségit szegregáció ér az iskolában, egyből megjelennek az aktivisták, de ha egy kisebbségi, vagy magyar gyereket terrorizálnak, akkor sosem.
" Ez a feminizmus oka és célja. Igen, van egy szélsőséges irányzata (a férfigyűlölet és elnyomás), de az már nem a feminista értékrendet képviseli."
Igen, és az egész mai feminizmus nem szól másról. Gondoltam megérted, hogy mire gondolok, mert már a régi feminizmus réges-régen elérte a célját.
Na de leírtam a véleményemet, nem is erről szólt az egész kérdésem, nem értem mit kell ezen nyávognod, meg rámerőltetni a defektes világnézetedet? Ilyenkor miért nem lehet tiszteletben tartani a véleménynyilvánítás szabadságát? Leírtam, hogy mit gondolok, lapozz tovább, komolyan ezen akarsz vitatkozni?
A mai feminizmus ugyanazért létezik, amiért mindig is tette. Az, amiről te írsz még mindig a szélsőséges irányzat, ami az elmúlt években alakult ki. Vannak célok, amik valóban megvalósultak, de sajnos még bőven érik igazságtalanságok a nőket a nemük miatt (főleg a bolygó keleti felén).
Nem erőltetek rád semmit. Ugyanúgy leírtam a véleményemet, ahogy te tetted. Ha bármi, akkor te kezdtél el engem sértegetni ("vagy tudatlan vagy" + "csak egy hazug!"), amiért nem értettem egyet veled és leírtam ennek okát. Sajnálom, ha ez ennyire sért téged.
Mindenesetre a hajléktalanságról is leírtam a véleményemet, elég, ha arra reagálsz más dolgok (pl. a feminizmus) belekavarása nélkül. Ha te szeretnéd támogatni az alkoholizmusokat, a szíved joga, de ezt ne kérd számon másokon, mert nekem nem igényem, hogy még több drogos és részeg ember járja az utcákat, akik ártatlan embereket zaklatnak és akik másokon vezetik le az indulataikat.
"A második pedig a feminizmus, ami egyenlőségről szól, de igazából színtiszta férfigyűlölet"
bárcsak..😭
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!