Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi határozza meg a titulust?...

Senior Séf kérdése:

Mi határozza meg a titulust? Lehet, hogy a ruha teszi az embert?

Figyelt kérdés

Kórház, baleseti sebészet, két nyugger. Az egyik pénzes, kissé hivalkodó, fennhéjázó. A másiknak azon kívül, hogy megvan mindene és nincsenek filléres gondjai, nincs vagyona. Ő közvetlenebb, jókedélyű, lezser, 66 éves tollahullott öreg csóka, járókerettel naponta próbálkozik elhagyni az ágyat. A gazdag veri a 80-t a sebesülése folytán jelenleg mozdulatlanságra kárhoztatva.

Az elsőt következetesen Bandi BÁCSIZZÁK, a másikat elejétől fogva Szívós URAZZÁK a nővérkék.

A fentiek tükrében nem fordítva lenne logikus?

ma 11:18
 1/4 anonim ***** válasza:
37%
Intelligens ember nem használja a "nyugger" szót.
ma 11:21
 2/4 Katona Dius ***** válasza:

A bácsi az közvetlenebb megszólítás, az uramozás jóval távolságtartóbb.

Én pl uramozni szoktam olyanokat, akit nem kedvelek, nem szimpatikus, de valahogy meg kell szólítanom. A bácsit olyanokkal szemben használom, akiket jobban kedvelek, közvetlenebb személyiségűek, barátságosabbak.

ma 11:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet a kor miatt, nekem is az idősebb emberek a bácsik, egy 80 éves ember már bácsi, a 66 még azért nem olyan idős, nála az uram is jó megszólítás.
ma 11:47
 4/4 Szolovjov ***** válasza:

Megy Ruhat az erdőben. Jön vele szembe a farkas. Azt mondja neki Ruhat:

- Na farkas, most megeszlek!

Azzal hamm, bekapja a farkast és megeszi. Megy tovább Ruhat az erdőben és most meg a medve jön vele szembe. Neki is mondja Ruhat:

- Na medve, most megeszlek!

Hamm, be is nyeli a medvét és megeszi. Tovább ballag Ruhat, egyszer csak szembe jön vele az ember. Ruhat ismét:

- Na ember, most megeszlek!

Mire az ember:

- Nem, én eszlek meg téged! Hamm, megeszi Ruhatot.

Mi ebből a tanulság?

Hogy nem a Ruhat eszi az embert!

ma 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!