Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem véletlen hívják ezt a...

Nem véletlen hívják ezt a fiatal generációt ahogy?

Figyelt kérdés

Itt főként a 20 év alatti korosztályról van szó. Szerintem elég találó rájuk a csicska generáció kifejezés. Illemet nem tudják pl nőket, főleg ha kisgyerekkel vannak előre engedjük a buszon, nem ordibálunk publikusan, mert senki nem kíváncsi ránk, nem rakjuk fel a lábunkat ülésre stb.

Meg én őszintén nem értem mire van olyan magy arcuk. A legtöbbnek olyan önelégült képe van, amiről látszik hogy ő többnek képzeli magát mindenkinél. De mire fel ez a nagy arc? Hogy anyádék tudnak neked drága cuccokat venni? Nekem is fél millás telóm van, 30 ezres cipőim, kivagy tetoválva, csak én nekem mindezek akkor lettek mikor szépen beálltam dolgozni.

Engem marhára idegesít, hogy nem tett le semmit az asztalra, de játsza hogy ő valaki.

Múltkor a városban ott volt egy csávóka, aki zenélt nyilván apróért, egész jól, oszt gúnyolódtak rajta vagy 5-en. És ezek nem putris gyerekek, minden ott voltak a márkás cuccok.

23 éves vagyok, már amikor én voltam iskolás akkor is kezdődött ez, de akkor még nem volt ilyen vészes.

Én meg is értem hogy nem akar tanárnak menni senki, azért a pénzért elviselni a sok kis csírát nem megérős biznisz kicsit sem.

Természetesen van kivétel, csak egyre kevesebb.

Már rosszul vagyok előre, hogy ezek lesznek a kollégáim a jövőben.

jan. 16. 14:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

De ebben a kontextusban úgyis csak állatokra szokás használni.

jan. 16. 15:26
 12/28 anonim ***** válasza:
78%

"A köznyelvben pedig az alfákat a bétákkal szembeállítják"

A béta kifejezés azért némileg több tartalommal rendelkezik mint az általad felvetett, amúgy köznyelvben egyáltalán nem elterjedt "béta hím".

jan. 16. 15:30
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még te is beletarozol, ha másokról így nyilatkozol. A boomerséget sose lehet korán elkezdeni. 🤷🏼‍♀️
jan. 16. 15:43
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
36 évesen én időmben is ilyenek voltak a fiatalok. Akkoriban nem volt okos telefon, hanem buta nyomo gombos telefon voltak.
jan. 16. 16:00
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Mindig ez van: bezzeg az én időmben. Bezzeg, amikor mi voltunk fiatalok.

Nem, valószínű generáció tekintetében egyik sem rosszabb a másiknál, csak más.

jan. 16. 16:02
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem tudom, te melyik genrációhoz tartozol, de úgy látszik, az egy elég arrogáns és előítéletes generáció lehet.
jan. 16. 16:04
 17/28 anonim ***** válasza:
52%

Akikről beszélsz, azoknak már a szüleivel is gond van, ma már nem divat nevelni a gyereket, pláne nem szerető családban.

Régen az iskolában egy jól irányzott saller megelőzte, hogy elfajuljanak a dolgok.

De ma már ez nem lehetséges, sok szülő meg azt hiszi, majd az iskola foglalkozik a gyerekkel, a tanárok majd megnevelik... nem fogják.

Nyilván nem az a helyes, ha veréssel van kordában tartva a gyerek, de a szép szó nem mindig elég, néha erősen meg kell húzni a határt, hogy meddig mehet el.

Meg kell találni az arany középutat, ami nem egyszerű, de a mai idióta világban már csak az a fontos a többségnek, hogy milyen tetkója van, milyen telefonja, autója, a valódi értékek kimentek a divatból, nem véletlenül háborúzik lassan az egész világ a kapzsi idióták miatt.

jan. 16. 16:07
 18/28 anonim ***** válasza:
72%

"Régen az iskolában egy jól irányzott saller megelőzte, hogy elfajuljanak a dolgok."

Jaaaaj, van még közhely??? xD

jan. 16. 16:21
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Az öregek meg katonának akarják kényszeríteni a fiatalokat. Az különb mint ez? Akkor ők is hülyék
jan. 16. 16:40
 20/28 A kérdező kommentje:
23 éves vagyok, mint leírtam szóval időben nem sok van a generáció között, akikkel gondom van.
jan. 16. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!