Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem véletlen hívják ezt a...

Nem véletlen hívják ezt a fiatal generációt ahogy?

Figyelt kérdés

Itt főként a 20 év alatti korosztályról van szó. Szerintem elég találó rájuk a csicska generáció kifejezés. Illemet nem tudják pl nőket, főleg ha kisgyerekkel vannak előre engedjük a buszon, nem ordibálunk publikusan, mert senki nem kíváncsi ránk, nem rakjuk fel a lábunkat ülésre stb.

Meg én őszintén nem értem mire van olyan magy arcuk. A legtöbbnek olyan önelégült képe van, amiről látszik hogy ő többnek képzeli magát mindenkinél. De mire fel ez a nagy arc? Hogy anyádék tudnak neked drága cuccokat venni? Nekem is fél millás telóm van, 30 ezres cipőim, kivagy tetoválva, csak én nekem mindezek akkor lettek mikor szépen beálltam dolgozni.

Engem marhára idegesít, hogy nem tett le semmit az asztalra, de játsza hogy ő valaki.

Múltkor a városban ott volt egy csávóka, aki zenélt nyilván apróért, egész jól, oszt gúnyolódtak rajta vagy 5-en. És ezek nem putris gyerekek, minden ott voltak a márkás cuccok.

23 éves vagyok, már amikor én voltam iskolás akkor is kezdődött ez, de akkor még nem volt ilyen vészes.

Én meg is értem hogy nem akar tanárnak menni senki, azért a pénzért elviselni a sok kis csírát nem megérős biznisz kicsit sem.

Természetesen van kivétel, csak egyre kevesebb.

Már rosszul vagyok előre, hogy ezek lesznek a kollégáim a jövőben.

ma 14:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

"pl nőket, főleg ha kisgyerekkel vannak előre engedjük a buszon, nem ordibálunk publikusan, mert senki nem kíváncsi ránk, nem rakjuk fel a lábunkat ülésre stb"

Hát ezeket 10 és 80 év között rengetegen csinálják, semmi köze a korosztályhoz.

ma 15:01
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
35 éves vagyok, tudnék mesélni, mi volt az én kamaszkoromban. Kb ugyanez :D A világ nem változik, nyugi.
ma 15:02
 3/20 Elérem a kilincset ***** válasza:
100%

"Nem véletlen hívják ezt a fiatal generációt ahogy?"

Nem hívják őket csicska generációnak, már az alap kérdésed is nagybetűs hazugság.

ma 15:04
 4/20 anonim ***** válasza:
21%

Az idén 2025-től született embereket pedig már béta generációnak hívják:

[link]

A béta egy pejoratív kifejezés, nem is értem hogyan adhatták ezt.

ma 15:05
 5/20 Elérem a kilincset ***** válasza:
100%

"nem is értem hogyan adhatták ezt"

Annyira azért nem nehéz megérteni... Eddig volt A-Z generáció, és mivel a latin ABC végére értünk, jöhet a görög Alfa, Béta, Gamma stb.

ma 15:08
 6/20 anonim ***** válasza:
66%

Miért pejoratív? Lehet én vagyok lemaradva, de sose hallottam negatív jelzőként még.

ma 15:10
 7/20 anonim ***** válasza:
Az ordibálast én sem értem. Egyre több kamasz beszelget ordibálva. De az a durvább amikor játékból ugratja az egyik a másikat az meg elkezd üvölteni, hogy segítség hívja valaki a rendőrséget. Odakapom a fejem mert azt histem baj van aztán látom hogy semmi baj sincs és röhög.
ma 15:18
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Minden generációban vannak káros tendenciák és igen, a mostani fiatalok között is rengeteg ilyen van. Ez tagadhatatlan és már az ókorból is maradtak fent olyan írások, amiben a kor emberei az akkori fiatalokat szidták (pl. Platón "Protagoras és Gorgias" című dialógusában). Se akkor, se most nincs értelme ennek az ítélkezésnek. Vannak jó és vannak rossz dolgok, de az utóbbiak nem fognak javulni ettől az ellenségeskedéstől.

Nekem sokkal több rossz tapasztalatom van az idősebb generációkkal, mégse szidok több millió embert pusztán a koruk miatt. A legtöbb szexuális megjegyzést idősektől kapom. A legtöbben, akik eddig kioktattak a tanulmányaim és a szakmám kapcsán (hiába tudtam többet), idősek voltak. Az eddigi összes szexista megjegyzést nálam idősebbektől hallottam.

Minden korosztályban van mindenféle ember, ezt kellene megérteni.

23/N

ma 15:18
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
Hulladéknak ? Én annak nevezem őket 😂
ma 15:21
 10/20 anonim ***** válasza:
20%

Azzal tisztában vagyok, de amikor kitalálták az alfa generációt, tudhatták, hogy a következő a béta lesz.

A köznyelvben pedig az alfákat a bétákkal szembeállítják. Az alfahím a vezér, a menő, a király, a bétahím meg csak ilyen szerethető bohóc, akit senki sem vesz komolyan.

ma 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!