Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem hajlandóak sokan...

Miért nem hajlandóak sokan akkor sem lemondani az autóról, ha nem létszükséglet és megterhelő is nekik anyagilag? Ennyire lustak?

Figyelt kérdés

Mind látjuk, hogy elszálltak az árak, szóval mindent összeszámolva, hónapra lebontva azért baromi draga lett kocsit fenntartani. Egyrészt meg kell venni, lecserélni (ez legyen havi 45 ezer, amit félre kellene folyamatosan tenni rá), szerelés (havi 20), tankolás (havi 30), biztositas, súlyadó, klímatisztítás, takarítas, egyéb aprósagok néha (havi 15 ezer).

Ez havi 105 ezer forint hosszútavon és akkor szerintem meg keveset is mondtam.

A lényeg, hogy akiknek gondot okoz már anyagilag fenntartani egy kocsit, és járhatnának busszal is dolgozni emberi időn belül, azok miért nem teszik le? Merthogy akk messziről ingazik vagy meg a gyereket is le kel adni oviba és nem akar napi 3 órat tömegközlekedni, megertem, de varoson belül 5 km-es tavokra is autóval megy kb. mindenki. Söt, még 4 utcaval arrébb a kisboltba is egy kiló kenyérért.

De mi ennek az oka, hogy inkábn dobálnak ki havi 100-150 ezret, minthogy autó helyett 25 percet buszozzanak reggel a munkahelyre? Ennyire lusták? Ciki, ha valakinek nincs kocsija?

tegnap 15:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az meg a másik, amit a 17-es is ír, aki lecseréli a kocsiját az eladja a régit és azt az összeget általában az új vételére szánják.
tegnap 19:36
 22/32 anonim ***** válasza:
47%

#17 vagyok.

Azt értem, hogy számolhat a következő autó beszerzési összegével, de azt mifelénk takarékosságnak/spórolásnak/gyűjtögetésnek hívják.

És a jövendőbeli jármű vásárlás összegét, ugye nem kellene a jelenlegi autó havi kiadásaként elkönyvelni? 🤣

tegnap 19:46
 23/32 anonim ***** válasza:
70%
Havi 100-150 ezer az elég kemény lenne, nekem van olyan ismerősöm, aki alkalmi munkákból él és kb. ennyit keres havonta, de kocsija neki is van.
tegnap 20:02
 24/32 anonim ***** válasza:
43%

"azt mifelénk takarékosságnak/spórolásnak/gyűjtögetésnek hívják"

Igen, de végső soron mindegy minek nevezed, a lényeg, hogy arról a pénzről beszél, ami a zsebedben lenne, ha nem az autóra költötted volna.

tegnap 20:02
 25/32 anonim ***** válasza:
84%
24. De ő azt a pénz az autóra akarja költeni, nem másra! Ez még nem jutott eszedbe? Nekem amennyit költök a kocsimra az bőven megéri, így kényelmesen eljutok A- ból B-be. Azt azért elmondom, hogy sosem költöttem még havonta 100 ezret kocsira.
tegnap 20:08
 26/32 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem zárjuk már ezt le. A kérdező annyit akart mondani, hogy autózni költséges, és nyilván az is. Természetesen meg lehet úszni olcsóbban is, valószínűleg az én 23 éves Focusom, amit 10 éve 600e Ft-ért vettem sem kerül nekem havi 100e Ft-ba, szóval nekem nem ingem, nem veszem magamra.

Ugyanakkor sokan nem ennyit költenek autóra. Tolják a tízezreket a törlesztőbe, fizetik a kamatot, a cascot, közben meg ha elromlik a mosógépük, nincs pénzük megjavíttatani.

tegnap 20:11
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Mellékvágányra tértünk, maradjunk a lényegnél:

lehet körbe magyarázni, de marhaság azt állítani, hogy egy középkategóriás autó havi költsége több mint 100ezer Ft. . 😁

tegnap 20:15
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
26. Ott inkább a pénzhez való nem értés játszik szerepet, meg a 0 pénzügyi ismeret, és ott nem a kocsi a gond. Ha valaki tisztában van az anyagi helyzetével akkor ahhoz mérten igazítja a kiadásait is, a drága kocsit le lehet cserélni egy olcsóbbra is. Magyarul ettől még nem kéne teljesen lemondani egy kocsiról.
tegnap 20:19
 29/32 anonim ***** válasza:
51%

"inkább a pénzhez való nem értés játszik szerepet"

Így van, persze. A kérdező is erről beszél szerintem, csak kiemelt egy konkrét témakört.

Szerintem amúgy igaza is van, a kocsi tényleg gyakori terepe a pénzügyi hülyeségnek. Az összeg félrevitte a témát, de rengeteg ember pénzügyeiben foglal indokolatlanul nagy helyet az autó. Apósom autószerelő, és tele van olyan sztorikkal, amikor a többmilliós autók tulajdonosai vakarják a fejüket egy 150ezres javításon.

tegnap 20:30
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
Havi 100000-t csak tankolok bele 🤣 a férjem meg legalább a dupláját...tudod valakinek ez a munkájához kell. Van egy tanyánk ahol a műhely is van. Persze azért a fél órás dolgomért amit kint töltök buszozzak kétszer ami naponta csak párszor jár még mellette a földes úton sétaljak le 2x5 kilométert...az idő pénz...ezalatt az órák alatt ha nem csinálom a céges dolgom amit a kocsival megspórolok napi párszázezer bevételt bukok. Ezt ki fogja nekem a buszozásért cserébe megtéríteni?
tegnap 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!