Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem hajlandóak sokan...

Miért nem hajlandóak sokan akkor sem lemondani az autóról, ha nem létszükséglet és megterhelő is nekik anyagilag? Ennyire lustak?

Figyelt kérdés

Mind látjuk, hogy elszálltak az árak, szóval mindent összeszámolva, hónapra lebontva azért baromi draga lett kocsit fenntartani. Egyrészt meg kell venni, lecserélni (ez legyen havi 45 ezer, amit félre kellene folyamatosan tenni rá), szerelés (havi 20), tankolás (havi 30), biztositas, súlyadó, klímatisztítás, takarítas, egyéb aprósagok néha (havi 15 ezer).

Ez havi 105 ezer forint hosszútavon és akkor szerintem meg keveset is mondtam.

A lényeg, hogy akiknek gondot okoz már anyagilag fenntartani egy kocsit, és járhatnának busszal is dolgozni emberi időn belül, azok miért nem teszik le? Merthogy akk messziről ingazik vagy meg a gyereket is le kel adni oviba és nem akar napi 3 órat tömegközlekedni, megertem, de varoson belül 5 km-es tavokra is autóval megy kb. mindenki. Söt, még 4 utcaval arrébb a kisboltba is egy kiló kenyérért.

De mi ennek az oka, hogy inkábn dobálnak ki havi 100-150 ezret, minthogy autó helyett 25 percet buszozzanak reggel a munkahelyre? Ennyire lusták? Ciki, ha valakinek nincs kocsija?

tegnap 15:27
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Szerintem azért, mert futja felvagottra, még lehet megterhelő.

Mármint, ha ezt a havi 100 ezret megszorozza az ember, evi 1,2 millió. 5 év alatt 6 millio forint, ami mehetne akár ingatlanhitel-kiváltasra, nyaralásra, ilyesmikre, ami meg nem fér bele sokaknak.

tegnap 18:16
 12/32 anonim ***** válasza:
85%
Kezdjük ott, hogy tegye le először a cigit. Az autónak van értelme.. mondjuk legyen az a kényelem. A ciginek nincs semmi értelem.
tegnap 18:36
 13/32 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező!

Vegyünk egy középkategóriás 6-8 éves autót, mindennapi használattal.

Ha ilyen feltételek mellett, havi 100ezres költségekről elmélkedsz, akkor vagy provokálni akarsz, vagy nem láttál még ésszerűen használt és karbantartott autót.

tegnap 19:06
 14/32 A kérdező kommentje:
13-as, mint írtam, a havi 100ban benne van az autó megvétele/cseréje is.
tegnap 19:09
 15/32 anonim ***** válasza:
78%

14. Hülyeség beleszámolni, mert kb. senki nem tesz félre így havonta kocsira, mert majd 10-20 év múlva le kell cserélni... A többség csere előtt gyűjti össze az összeget 1-2 év alatt. Meg szerelés sem havonta van, lehet, hogy 10-15 évig nincs a kocsival komolyabb gond, főleg ha rendesen karbantartott (baleset kivétel, de az sem gyakori, nekem pl 40 év alatt 1 volt).

Szóval nem reális havi bontásban az összeg.

tegnap 19:17
 16/32 A kérdező kommentje:

Szerintem nem hülyeseg beleszámolni, mert mindegy, mikor gyüjtöd össze, a lényeg, hogy össze kell gyűjtened 2-4-6 millio forintot, amit költhetnél tök masra. Ahol két kocsi van, ott meg ez már pláne brutál összeg.

Azt meg hagyjuk mar, hogy nincs szerelés meg komolyabb gond egy 10 éves kocsival már. A kocsik átlagélekora 16 év itthon...

tegnap 19:24
 17/32 anonim ***** válasza:
77%

Már ne is haragudj, de én még ne láttam embert, aki az autójának a beszerzési árát UTÓLAG(!!!) visszaosztja havi szintre, mint folyamatos fenntartási költséget.

Azt a megközelítést sem értem, hogy:

"...havi 45e amit félre kellene folyamatosan tenni rá..."

Hát egyszer már kifizetted nem?

És ha majd eladod az is pénz lesz nem?

(a hetedik autómat használom, de ilyen nyakatekert matekot még nem hallottam)🤔

tegnap 19:26
 18/32 anonim ***** válasza:
70%
16. 15 éves kocsim van és képzeld nincs vele semmi gond! Nem mindegy mikor és hogyan gyűjtöd össze a vételárat! Vagy neked mindegy, hogy egész életedben spórolsz vagy csak 1-2 évig?
tegnap 19:27
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
17. A kérdező a következő kocsi vételárára gondol...
tegnap 19:28
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
16. Ahol két kocsi van ott 2 fizetés is van általában...
tegnap 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!