Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van valami trükkötök arra,...

Van valami trükkötök arra, hogy este kényelmesen, hamar eltudjatok aludni?

Figyelt kérdés
Ne csak forgolódjatok kb.

tegnap 19:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon nem megy akkor próbáld a lábujjaudtól felfelé ellazítani magad, ha valamid megrándul kezdd elölről. Sosem jutottam még deréknál feljebb.

A másik, hogy próbálok magam elé képzelni egy fekete képernyőt, valami monoton hanggal. Sokkal nehezebb mint amit gondolnál, mert közben cikáznak a gondolatok, meg villódznak a képek, de nem szabad figyelni rájuk, csak a feketére.

És ezek persze azután, hogy veszel egy forró zuganyt és úgy fekszel le, meg nem képernyő előtt ülsz lefekvés előtt, hanem mondjuk 2 órával előrre lerakod és olvasol.

tegnap 19:46
 2/11 anonim válasza:
100%
Kellemes dolgokra gondolok, álmodozok. Mindig bevált eddig.
tegnap 19:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem direkt emiatt, de magnéziumot szedek vacsora után, elméletileg segít az alvásban is.
tegnap 19:59
 4/11 anonim ***** válasza:
37%

6-7 oranal tobbet nem alszom.

Dolgozok ,sportolok eleget. Nem hazudozok.

tegnap 20:00
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
Egy ellazító esti jóga, nuku kütyüzés. Aztán egy könyv mellett elkortyolgatok egy citromfű teát.
tegnap 20:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem vagyok jó alvó, fél óra még akkor is kell, ha tényleg fáradt vagyok, de inkább egy-másfél. Én is próbáltam mindent a relaxációtól, jógától kezdve, a 2-3 órával előtte nem evésen, nem tv-zésen át a természetes altatókig, de sajnos semmi sem használt, ha pl ezt az ellazítós gyakorlatot kezdtem el vagy számolni, na onnantól a koncentráció miatt nem volt képes leállni az agyam.

Ami nekem jobbá teszi újabban, az kis evés, de nem degeszre (éhesen nem tudok lefeküdni), mellé egy kis bögre Maci kávé vagy kakaó, és lefekvéshez képest 5-6 órával már nem fogyasztok semmilyen koffeintartalmú italt, maximum ilyen fiszfasz instant kávét vagy gyenge teát. De van, akinek ez is sok, ezt ki kell tapasztalni. Képernyőre aludni nem tudok, teljes sötét és csend kell, de elalvás előtt 15-20 perc halk, nem érdekfeszítő tv duruzsolás nekem szintén jól esik. Így mostanság többnyire egy óra alatt sikerül elaludni, korábban az 2-3 volt minimum.

tegnap 20:20
 7/11 anonim válasza:
100%
Fekvő meditációt gyakorlok.
tegnap 20:37
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
fágj fát, írj matek feladatokat, színezz, edz, varj/köss, ganyézz, mosogass ezekbe hamar elfáradni
tegnap 20:52
 9/11 he84 ***** válasza:
61%
Ha esetleg lefekvés előtt még mindig világít a szobádban a lámpa kérdező és ha mellette még a mobilodat is nyomkodod este lefekvés előtt, akkor ezek például hátrányok, amiket ki kell szűrni. Így ha ezek így vannak nálad, akkor lefekvés előtt legalább 1, vagy 2 órával kapcsold le a szobádban a lámpát és csak ritkán nézz rá a mobilodra, ha nagyon fontos, legfeljebb a szoba egy másik részében legyen felkapcsolva egy kicsi lámpa, melynek a fénye elér oda hozzád, legalább egy része, ha nem is mind. Én már évek óta ezt alkalmazom és beválik. Legtöbbször gond nélkül elalszom egy 10-15 perc alatt, néha hamarabb is. Ezek mellett ne agyalj és ne gondolkodj sokat se lefekvés előtt, se lefekvéskor.
tegnap 21:16
 10/11 Katona Dius ***** válasza:
33%

Bocsánat he84, nem kötözködésből, de...

Ha lekapcsolja a villanyt és nem néz/nyomkod semmit, csak ül a sötétben 2 órát, az mennyiben tér el attól, hogy kefszik a sötétben és próbál elaludni 2 órán át?

tegnap 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!