Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted sokan hazudnak...

Szerinted sokan hazudnak (felfelé kerekítik) a fizetésükkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Olyan sok van aki jól keres, de jajjgat, hogy milyen szegény.

De most olvastam itt egy kérdést és sokan írták, hogy milliós fizetésük van. Nekem ez egy kicsit gyanús.

Biztos van aki jól keres, de van aki valami 3 milliót írt havi nettó bérre. Szerintem ez nem igaz. Szerintetek?

jan. 9. 23:40
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
#28: Nekem az euró bérek ugyanannyira furák, mint a magyar. Ok, hogy sokan hazudoznak a bérekről, de nem is nyilvánosak itthon a fizuk, így nehéz nyomon követni. Viszont folyamatosan kapok bérajánlatokat külföldről, ahol konkrétan le vannak írva a számok és mérnökként 15 év tapasztalattal, amit te leírtál, annak a többszörösét kínálják, és sok barátom lakik is kint Bécsben vagy épp Németországban és átszámolva 2 millió alatt senki se nagyon keres. Angoloknál pedig még többet és ha az ember helyi lenne, plusz 30 %-ot még rá lehet tenni. Innen nézve keveslem a számokat.
jan. 12. 16:14
 32/35 anonim ***** válasza:

"Innen nézve keveslem a számokat."

Az EU átlag számokat úgy nézd, hogy abban a luxemburgi orvos és német mérnök mellett benne van a magyar, román és bolgár napközis tanító és gyári melós is. Az unokatestvérem Németországban egyszerű adminsztratív alkalmazottként is kicsivel az EU átlag fölött keres, egy senior mérnök ott természetes, hogy többszöröség kapja.

jan. 12. 18:57
 33/35 anonim ***** válasza:

""A magyar társadalom 39 százalékának problémát jelentene egy 100 ezer forintos, hirtelen keletkező kiadás fedezése, de még meg tudná oldani saját erőből. A megkérdeze ek 32 százaléka arról számolt be, hogy nem tudna megbirkózni egy ekkora anyagi kihívással.""

Remélem ezt tudtátok értelmezni: Ez azt jelenti 71%-nak problémát okoz 100000 ft váratlan kiadás! Ők biztosan nem fognak a kfcbe mászkálni, esetleg ezt kapja a gyerek szülinapra.

A MNB adatait ha nézi valaki és feltételezzük mindenki kapott 15% béremelést 2024-ban az infláció miatt, akkor is csak pár %-a dolgozóknak az aki megkeresi nettó 80000 körüli összeget. A görbe csúcsai közezelében a 15% nagy mértékű növekedést eredményez, de az ellapuló görbén, ha pl:0,2%*15%=0,23%, alig van változás

jan. 13. 15:25
 34/35 anonim ***** válasza:

#33: Vakami nálad félrecsúszott, mert azt irod, hogy 39 % nem tudna, akkor nem 71 %, hanem 61 % és az tudná fedezni, nem fordítva.

800.000 meg 80.000-et írtál.

jan. 13. 15:49
 35/35 anonim ***** válasza:

39%+32%=71%!

800000at tényleg elírtam

jan. 13. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!