Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted sokan hazudnak...

Szerinted sokan hazudnak (felfelé kerekítik) a fizetésükkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Olyan sok van aki jól keres, de jajjgat, hogy milyen szegény.

De most olvastam itt egy kérdést és sokan írták, hogy milliós fizetésük van. Nekem ez egy kicsit gyanús.

Biztos van aki jól keres, de van aki valami 3 milliót írt havi nettó bérre. Szerintem ez nem igaz. Szerintetek?

jan. 9. 23:40
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Miért ne kereshetne valaki 3M-et?

Nyilván a neten név nélkül midnenki azt hazudozik össze, amit akar. Ezért az itteni számokat nyugodtan lehet ignorálni.

Ha valós bérekre vagy kíváncsi, akkor letöltöd a Hays, Wyser stb bérstatisztikáit

jan. 10. 21:29
 22/35 anonim ***** válasza:
Én is keresek havi 1 milliót. Miért jönnék ide ilyeneket hazudni??
jan. 11. 01:34
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valós bérekre vagy kíváncsi, akkor letöltöd a Hays, Wyser stb bérstatisztikáit"

Azok is kb önbevallásosak. Kétségtelenül hitelesevbej, mint a gyk, mert ott ki kell tölteni egy kérdőívet, hogy mi a munkaköröd, meg nagyobb, és ellenőrzöttebb az input is, de valós statisztikának nem nevezném.

A Hays egy munkaközvetítő/fejvadász cég, a számaik elvileg azt mutatják, hogy mennyiért szoktak kiközvetíteni. Ez egy torzított minta, ami arra hasznos, hogy eldöntsd, mennyit kérj egy interjún, de azt nem mondja meg, mennyit keresnek az emberek.

Persze ettől még, ha arra kíváncsi valaki, kik keresnek 3 milliót, arra simán jobb, mint a gyk, ebben egyetértünk, csak nehezen nyeltem le a mondatot, hogy ott milyen hiteles statisztikákat lehet találni.

jan. 11. 07:31
 24/35 anonim ***** válasza:
47%
#12: És mégis hol vagy HRes ? Egy informatikai cégnél vagy esetleg bankban ? Én nettó 1.2 -őt keresek és ez semmi extra mérnökként BP-n. Nem tudom kik teszik fel ezeket a kérdéseket, de manapság amikor az internet világában vagyunk és bármi info percek alatt megszerezhető, ehhez még beépített ember se kell x cégnél, akkor még most sem jutott el sokakhoz, hogy BP 3x-4x fizetések vannak vidékhez képest ? Én is dolgoztam vidéken, tudom mi megy .. BP 2.5x fizetésért jöttem el és még emlékszem a munkaközvetítő mondta, hogy többet mondjak, mert simán lehet és akkor ő is jobban jön ki… Amúgy nemrég közzétette a KSH, hogy BP kerületeiben mennyi az átlag fizetés, ahhoz lehet viszonyítani.
jan. 11. 14:02
 25/35 anonim ***** válasza:

#22: Ha 1M-et keresel, akkor számodra az a kérdés, miért jönnél ide 2M-et hazudni :)

#23: Mondj a fejvadásokénál hitelesebb forrást akkor. Azt lehet tudni, hogy a számaiknál az valóság, átlag egy kicsit lejjebb van, de még mindig ezek adják a legpontosabb képet a piacról munkakörökre bontva.

jan. 11. 15:13
 26/35 anonim ***** válasza:

"Mondj a fejvadásokénál hitelesebb forrást akkor."

Nem feltétlenül tudok sokkal hitelesebbet, csak azzal vitatkoztam, hogy ez teljesen hiteles lenne lenne.

jan. 11. 16:20
 27/35 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, nézd meg milyen autókkal járnak tömegesen az emberek az utakon, mennyire tömve vannak minden nap a gyorséttermek, ahol 3000Ft-ért adnak valami vackot amivel 1-2 órára jól lehet lakni. Tömött bevásárlókocsikat tolják ki olyan élelmiszerárak mellett, hogy 1-2 napra vesz valami kis harapnivalót az ember és fizet 10 ezer forintot. Ingatlan- és albérletárak az egekben, lepukkant panellakásokat hirdetnek 40-50 millióért, egy garzon albérlet 200-250 ezer. Garázsokat veszik ki havi több tízezer forintért. Márkás ruhákban flangálnak az emberek, iPhone-al a kezükben, plusz elektromos cigi, energiaital. Barberhez alig lehet bejutni úgy hogy 5-6 ezer forint egy 20 perces hajnyírás.

A 35 éves apuka, aki tetőtől talpig Levis meg Tommy Hilfigger ruhákba öltözve, frissen barber által nyírt hajjal, begördül a 15 milliós hibriddel a Mekibe, hogy az asszonnyal meg a 2 kisgyerekkel bekapjanak valamit 20 ezer forintért, biztos nem nettó 300-400 ezret keres. Ja és természetesen iPhone minden családtagnak, otthon még áll egy kocsiba a garázsba az asszonynak, aki természetesen nem dolgozik, csak bevásárolgat és a gyerekeket hurcolja, pesztrálja egész nap. Természetesen új építésű, napelemes családi házban laknak valahol Budán. És az ilyen család egyáltalán nem ritka jelenség.

jan. 12. 12:26
 28/35 anonim ***** válasza:

Az Eu 2023-as átlag kereset nettó 23000 euró, ez kb ~800000 ft/hó.

[link]

1-100 között határozták meg a jövedelmi századokat.

Németeknél 44. percentilisben keresnek évi nettó 23000 eurót, azaz a lakosság 43%-a ennél kevesebbet keres, 67%-a pedig ennyit vagy ennél többet.

Ausztriában 27. percentilisben keresnek évi nettó 23000 eurót, azaz a lakosság 26%-a ennél kevesebbet keres, 74%-a pedig ennyit vagy ennél többet.

Magyarország 99. percentilisben keresnek évi nettó 23000 eurót, azaz a lakosság 98%-a ennél kevesebbet keres, 2%-a pedig ennyit vagy ennél többet.

A MNB a NAV-hoz befizetett járulékokból vissza számolt Bruttó keresetek 2022-23 (a KSH csak a teljes állásban dolgozók adatait közli és átlagolja (egyes statisztikákban pedig csak az 5 fősnél nagyobb cégek dolgozói vannak benne), az MNB a NAV járulékadatbázisa alapján nézi, ki mennyit visz haza.):

[link]

~1,2 millió bruttó bérből lesz nettó ~800000 ft.

Szegénység kutatás 2024:

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=hHQHEZjIcfk&ab_channel=ATVMa..

"A magyar társadalom 39 százalékának problémát jelentene egy 100 ezer forintos, hirtelen keletkező kiadás fedezése, de még meg tudná oldani saját erőből. A megkérdeze ek 32 százaléka arról számolt be, hogy nem tudna megbirkózni egy ekkora anyagi kihívással."

"Mindent összevetve jelenleg a magyarok negyede-harmada, tehát nagyjából 2,5-3 millió ember tekinthető szegénynek. "

"15–20 százaléknak nem igazán okoznak gondot a hétköznapi kiadások, képesek félretenni kisebb-nagyobb összegeket, és gond nélkül fedezni tudnak egy jelentősebb váratlan kiadást."

A rengeteg költekezésre amikre itt hivatkoznak, az kb a lakosság 15-20%-át jellemzi.

2023 ban csak a lakosság 2%-a keresett 800 nettó felett!

jan. 12. 13:19
 29/35 anonim ***** válasza:

Ok, de a valóságban nem ilyen egyszerű a képlet. A mi cégünknél pl. a fizikai munkások nettó 350-450 között keresnek, mellette meg ugyanennyit összeszednek maszekolással, valaki hivatalosan vállalkozóként, valaki feketén (sokszor munkaidőben). A cégnél a vezetők körében a nettó 600-700 ezres fizetés mellett még az egyéni vállalkozásukból is dől a lé, sokszor amúgy átfedésben, a cég kiír egy pályázatot pl. kivitelezésre, azt megnyeri a cég egyik vezetője, aztán a saját vállalkozása nevében megcsinálja, munkaidőben, céges eszközökkel, céges beosztottakkal, max visszaoszt nekik valamennyi pénzt. Aztán rengeteg olyan van aki mezőgazdasággal foglalkozik mellette, abból is tud elég komoly plusz jövedelemhez jutni. Nagyon nem olyan egyszerű a képlet ebben a mutyizós világban, hogy egy bejelentett munkahelyen kapott bér lefedje az emberek tényleges anyagi helyzetét.

jan. 12. 13:35
 30/35 anonim ***** válasza:
Az egyensúlyi intézet felmérésében a maszek is benne van!
jan. 12. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!