Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted sokan hazudnak...

Szerinted sokan hazudnak (felfelé kerekítik) a fizetésükkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Olyan sok van aki jól keres, de jajjgat, hogy milyen szegény.

De most olvastam itt egy kérdést és sokan írták, hogy milliós fizetésük van. Nekem ez egy kicsit gyanús.

Biztos van aki jól keres, de van aki valami 3 milliót írt havi nettó bérre. Szerintem ez nem igaz. Szerintetek?

jan. 9. 23:40
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
"5 gyerekem 6 különböző nőtől" XD
jan. 10. 08:09
 12/35 anonim ***** válasza:
61%
Persze, hogy hazudnak. HR-es vagyok, pontosan látom, hogy adott munkakörökben mennyit keresnek az emberek. Engem nem bsznak át :D
jan. 10. 08:19
 13/35 anonim ***** válasza:
39%

3# 😂

Nálam annyiban igaz, hogy 14 éves koromtól beugróként eljártam napszámba szőlőbe, gyümölcsösökbe. Zöldelés, kapálás, metszés, szüret. Persze feketén.

Egyébként nagyon egyetértek. Aki olyasmire kényszerül mint én, azokból nem lesz úgymond mintapolgár. Egy állandósult stressz, presszing. Támad a penész, elromlik ez, elromlik az, toldozás-foltozás stb... Félmegoldások.

jan. 10. 08:31
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért figyelembe kell venni a gyári munkások, és egyéb fizikai munkások ilyenkor dolgoznak, és nem igen van idejük gyakorizni. Kivétel természetesen a több műszokban dolgozók. Kik érnek rá? Az irodai munkások, azért mer nem tünik fel senkinek amíg az általa érdeklődést mutató kérdésekre néha néha válaszol, mint ahogyan én is.

Egy másik dolog pedig, nagyon sokan a bruttó bérükkel arcoskodnak, mert az jobban hangzik, ezt itt is tapasztalom, meg az ismerettségi körömben is. De még a vállalkozók esetében is. Ez utóbbi esetben pedig sokszor igen jól hangzik, 4,5 millió körül keresek. Aztán levonja a költségeit, anyag, eszköz, üzemanyag, rezsi, esetleg alkalmazott és lehet marad neki 8-900000 adózott jövedelme.

Én keresek mérnökként nettó 1080000-et, a főnököm nettó 1,4-et és jár mellé egy korlátlan privát használattal egy Golf 8 (ez kb +250000 ft/hó a cégnek). Az ő főnöke csak saccolni tudjuk, nettó 2-2,5 között keres és minden téren csúcsfelszereltségú Superb-el mászkál. Ő még csak egy felső vezető, felette még 4 ember áll mindegyik eggyel magasabb pozicióban. Az ügyvetető, azaz a legmagassabb beosztású vezetenőnk RSQ8-al jár A céges autókat 80000km/4évente eldobálja a cég.

jan. 10. 09:03
 15/35 anonim ***** válasza:
32%
Ezt a pazarlást... Nem lesz ennek jó vége
jan. 10. 09:11
 16/35 anonim ***** válasza:
54%
4! Egy ilyen fórumon? Ahol tele vagyunk trollokkal. Jujjujjuj! Nem leszóló akarok lenni, csak na.
jan. 10. 10:06
 17/35 anonim ***** válasza:
76%
A tapasztalat azt mondatja velem, hogy nem feltétlen kamu. Nyíregyházán lakom, ami elvileg az ország egy kevésbé gazdag települése. Ha végigmegyek a városon, olyan új építésű házakat látni tömegesen, hogy csak pislogok. Olyan autókkal járnak az emberek, olyan autók állnak a parkolókban, amelyek nagyon komoly összegekbe kerülnek. A bevásárlóközpontok, boltok tömve vannak folyamatosan, lehet akárhogy emelni az élelmiszereket árait, akkor is elfogynak a luxus termékek is. Pia, energiaital, cigi, ezekre is van pénz. A pékségekben, cukrászdákban egymásnak adják a kilincset az emberek, a gyorséttermek folyton tömve vannak. Fodrászokhoz hetekre előre kell kérni időpontot, szépségszalonok, kutyakozmatikák nyílnak egyre-másra. Üzemanyagok árát akárhogy emelik akkor se teszik le az autót az emberek. Az albérleteket is lehet hirdetni 150 ezerért, akkor is kiveszik, a lakásárakat fel lehet nyomni 40-50 millióra, akkor is megveszik. Akkor miről beszélünk?
jan. 10. 10:53
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nehéz válaszolni az ilyen kérdésekre, mert egyszerre igaz minden, meg az ellenkezője is. Lehet 3m nettót keresni, de ebben a témában még úgy is lehet csúsztatni, hogy igazat mondasz.

Inkább egy példát mondok. Egy volt kollégával találkoztam, aki beböfögte, hogy nettó 1,7 - 2 millió körül keres. Nekem ez nem esett annyira jól, mert hasonló munkakörben a bruttóm sincs ennyi.

Dumcsizgattunk, és jöttek a részletek. Mint kiderült, nem alkalmazott, hanem egyéni vállalkozó. Ez az egy mondat teljesen más keretezést ad mindennek. Jóindulatúan feltételezem, hogy amikor a nettót számította, akkor mindent ÁFA-stól, mindenestől kiszámolt mindent. Nézzük, miben más ez így.

Egyrészt ez nem fix pénz. Leszerződött egy projektre, ahol dugig vannak feladattal, pörögnek az órák és dől a lóvé. Most. Ha éppen kevesebb megbízás jön, akkor kevesebb lesz a pénz is.

Másrészt bármikor elküldhetik, mivel ő csak egy szolgáltató. Mielőtt oda szerződött relatíve sokáig nem volt megbízása, ergo bevétele sem. És persze arra sincs garancia, hogy utána talál ennyiért.

És akkor nincs fizetett szabi, betegszabi, cafi, felmondási idő, végkielégítés, adókedvezmény, cserébe meg kell vennie a saját eszközöket, fizetnie a könyvelőt, stb.

Ha éves, vagy többéves szinten mindent összeadunk, kivonunk, már nem is keres annyira jól. Mégsem hazudott, csak a részleteket fontos volt tisztázni.

jan. 10. 11:00
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

"Nyíregyházán lakom, ami elvileg az ország egy kevésbé gazdag települése. Ha végigmegyek a városon, olyan új építésű házakat látni tömegesen, hogy csak pislogok. Olyan autókkal járnak az emberek, olyan autók állnak a parkolókban, amelyek nagyon komoly összegekbe kerülnek."

Erről pont beszéltünk nemrég itthon, ez ne tévesszen meg, baromira látszat. A gyerekeink barátai kapcsán jött szóba, hogy mennyi családról hittük azt, hogy gazdagok, tele vannak pénzzel. Aztán ahogy megismertük őket, kiderült, hogy jóval kevesebbet keresnek pl nálunk, csak felvették a babavárót, csokot, autótámogatást, mindent is az előre bevállalt 3 gyerekre, azokat sorban legyártották, most meg van 3 gyerek, szép ház, szép kert, szép autó, szép minden és szép nagy adósság is. Ha kívülről nézed, azt hiszed, hogy keresnek vagy 2 milla nettót havonta, valójában meg 6-700 ezerből fizetik a hiteleket és nyomorognak 5-en.

jan. 10. 11:35
 20/35 anonim ***** válasza:
72%
Jaj, hogy mi miért hazudnak egy anonim oldalon? :D Mert saját maguknak is hazudnak. Gyerekvállalás kategóriában mind millió felett keres home officeban, két autó, kertes ház.
jan. 10. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!