Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » El kéne hagynom ezt az országot?

El kéne hagynom ezt az országot?

Figyelt kérdés

Igazából nem is csak a pénzről van szó, persze arról is, hiszen azért külföldön, tapasztalatból tudom, mert kint él a fél családom, hogy nyilván „nincsen kóbászbó” A kerítés, hogy a primitív magyar mondaná, viszont ott ha megdolgozol a pénzedért, akkor évente kétszer el tudsz menni valahova nyaralni, minden nap tudsz úgy enni, ebédelni, hogy főznek rád, illetve ezen felül még félre is tudsz tenni, ami azért nem mindegy ahhoz képest hogy ha itthon megdolgozol a pénzedért, akkor talán kijössz a hó végén. Ez jelenlegi állapot nem pedig Kovid előtti.

Ez az egyik szempont, a másik pedig az, hogy én mint egy kicsit más fiúként, ez alatt nem feltétlenül azt kell érteni hogy homoszexuális vagyok, bár azzal se lenne semmi bajom, én úgy érzem, hogy Ebben az országban, 10-ből nyolc ember egy trágya, Még kint, természetesen ott is vannak szemét gonosz emberek, de mondjuk 10-ből talán három aki ilyen és az arányok Nagyon is számítanak! A magyar mindenbe beleüti az orrát, abba is amihez semmi köze nincsen, a magánszférát nem tiszteli, mindent jobban tud mindenkinél, mindenhez jobban ért mindennél okoskodik, rendkívül kirekesztő és pofátlan, intoleráns fajta és gusztustalannak tartom őket! Kultúra semmi nincs benne, műveltség semmi nincs benne, de árad belőle az az önfelett beképzeltség ami egyszerűen hányinger! Ez egy politológusok országa, ez egy virológusok országa, ez egy mindig mindent jobban tudok mindenkinél országa… Igazi balkáni szarkupac!

Én így érzek, na most szerintetek érdemes lenne nekem elmenni innen? Mert jelenleg még elég fiatal vagyok ahhoz hogy eltudjak innen menni, van is kint családom akik segítenek benne hogyha szeretnék, egyedül a nagymamám miatt nem mentem még el mert őt nagyon szeretem, egész kis gyerekkoromban jelentős részét ott töltöttem nála, és szerettem volna a közelében maradni amíg él. Engem ez tart itt

tegnapelőtt 10:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
63%
Semmi értelme nincs Magyarországon maradni, ha megteheted, hogy ott hagyod.
tegnapelőtt 11:03
 2/20 anonim ***** válasza:
78%
Ha így érzel, akkor jobb, ha elmész. Ezt nem gonoszságból mondom. Egész egyszerűen, ha ennyire szarul érzed magad egy helyen - legyen akár kicsi, akár nagy az általad érzettek igazságtartalma objektíven nézve, ha lehet ezt egyáltalán úgy nézni - akkor, ha megteheted, lépj onnan. Ha maradsz, azzal a saját egészségedet is rombolod és a környezetedre is rossz hatással leszel.
tegnapelőtt 11:05
 3/20 anonim ***** válasza:
32%
menj a sajátjaidhoz külföldre,szabadon megteheted.
tegnapelőtt 11:17
 4/20 anonim ***** válasza:
53%

Van egy asszony, kint él Németország nyugati részén kb 20 éve. A férje lapátra tette, a környezete lenézi, most akar, 50 évesen, a gyerekei nélkül hazaköltözni. Neki mára megbukott a külföldi lét. Van egy magyar család, kint él az USA-ban kb 20 éve. Unokák, nagyszülők, mindenki. Nekik bejött a kiköltözés.

Én csak úgy mennék, ha ott egy tuti helyre mehetnék. Egyébként egyáltalán nem vonz semmi a külföldben, csak Erdély, de az meg magyar rész, tehát nem külföld. A többi úrhatnám ország egyáltalán nem vonz, belém ne törölje a lábát egyik nemzet állampolgára sem.

Vannak akik skandináv országokban laknak, bejött nekik, engem nem vonz.

A külföldön élő idegen emberek miatt tuti nem költöznék közéjük, mert ott is csak az számít, hogy mennyi pénzed van.

tegnapelőtt 11:40
 5/20 anonim ***** válasza:
70%
Már ne is haragudj, de az írásod alapján semmivel sem vagy különb azoktól, mint akiket a szövegedben szidsz. Ugyanolyan ítélkező, arrogáns, és lekezelő vagy. Még ha igazad is lenne, a stílusod, és megfogalmazásod nem egy intelligens, kedves emberre vall..
tegnapelőtt 11:42
 6/20 anonim ***** válasza:
53%
Jobb, ha elhúzol, máris picivel jobb hely lesz ez az ország.
tegnapelőtt 11:42
 7/20 anonim ***** válasza:
71%

Ennyi infó alapján, kedves Kérdező, csak azt lehet tudni, hogy nem racionális, hanem érzelmi alapon akarsz dönteni. Abba viszont a kívülállóknak nincs beleszólásuk, ugye. Önazonos, hosszú távon is vállalható, szuverén döntésnek kell lennie.

Egy apróság: "én úgy érzem, hogy Ebben az országban, 10-ből nyolc ember egy trágya, Még kint, természetesen ott is vannak szemét gonosz emberek, de mondjuk 10-ből" Hm. Jeleznem kell feléd, a csalódásokat elkerülendő, hogy kint is a karmádat fogod élni. Ilyen ez a popszakma.

tegnapelőtt 11:45
 8/20 anonim ***** válasza:
83%
Előszőr inkább egy pszichológushoz menj el konzultációra, mert ha ennyire beilleszkedési problémákkal küzdesz, akkor Nyugaton se leszel boldogabb. Ugyanis kelet-európaiként valószínűleg olyan melód lesz ahol magyarok, románok, lengyelek, stb. fognak körülvenni, tehát kb hasonló közeg mint itthon. olyan amit a kérdés alatt fikázol.
tegnapelőtt 11:50
 9/20 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudom, hogy neked el kellene-e hagyni. De én elhagyom.
tegnapelőtt 13:00
 10/20 anonim ***** válasza:

Kérdező én azt érzem hogy abszolút nem vagy tisztában azzal hogy mi van és mi nincs külföldön.

- Az emberek mindenhol emberek, az hogy mennyi normális emberrel találkozol az bizony rajtad múlik és a te személyiségeden hogy kikkel veszed körül magadat. Könnyebb másra fogni a dolgokat minthogy változtass a környezeteden.

- Az hogy mennyire jól élsz az külföldön is azon múlik, hogy mit dolgozol, gyári munkásként meg takarítóként kint sem fogod leszedni a csillagokat az égről. Ha jó állásod van akkor pedig itthon és külföldön is kellemes életet tudsz élni.

Nekem a tapasztalatom az, hogy akik a leginkább mondják hogy szar otthon legjobb külföld azok szoktak azok lenni akik a legkevésbé élnek fényes életet kint, akik pedig specifikus lehetőségekért mentek ki azok jártak a legjobban.

Külföld önmagában nem fogja megoldani a gondjaidat, azért neked kell tenned.

tegnapelőtt 14:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!