Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek. Ti mit tennétek?...

Mit tegyek. Ti mit tennétek? Kihagyhatatlan boldogság a gyermekvállalás?

Figyelt kérdés
10 évig gyakran védekezés nélkül szexeltünknk férjemmel. Tudtuk, hogy nekem soha sem lehet gyermekem és úgy voltunk vele a PCOS az oka, mivel megállapították nálam részletes kivizsgálással. 8 hónapja kezdtem el erőteljen az önismeretet. Akkor volt egy vetélésem, csak nem tudtuk, hogy az az volt. Decemberben volt egy gyógyszeres abortuszom. Előtte nem mutatta ki se a terhességet, se a az ovulációt a teszt. A mai nap folyamán teszteltem ovulációs tesztettel és most már az ovulációt is kijelezte. Hihetetlen, hogy gyakorlatilag ilyen betegségből is fel lehet épülni, pusztán trauma feldolgozással. Engem az érdekelne, hogy mennyire érdemes gyereket vállalni, ha így is boldog vagyok és tök jó bejárni a világot? Félek, hogy meg fogom bánni, hogy childfree maradok. De visszatart a gyerekvállalástól, hogy egy ismerősöm pszichiátriára került, mert megbánta, hogy gyereket vállalt. Így nem tudom, hogy mi legyen. Ijesztő a biológiai óra ketyegése, de a puncimat se szeretném tönkretenni.

jan. 1. 20:05
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Igen. Gyerekkori szerelemből lett házasság. Már akkor is mondták, hogy nem lesz hosszú életű. A válaszok alapján arra jutottam, hogy biztosan nem szeretnék.
jan. 2. 20:13
 22/26 anonim ***** válasza:
31%

Hát ne pár válasz döntsön az életedről.

Ha szeretnél, azt úgyis érezni fogod, nem ettől függ majd.

jan. 2. 23:15
 23/26 anonim ***** válasza:
36%

"visszatart a gyerekvállalástól, hogy egy ismerősöm pszichiátriára került, mert megbánta, hogy gyereket vállalt"

És hány olyan ismerősöd van, aki egyáltalán nem bánta meg, így aztán több gyereket is vállalt, és boldogan él?

jan. 3. 10:35
 24/26 anonim ***** válasza:

23:

Inkább sajnálkozzon valaki azon, hogy nem vállalt gyereket, mintha vállal, aztán rosszul sül el: akkor ugyanis már nem egyetlen ember, hanem több ember élete megy tönkre.

Nem tudhatjuk, miért motoszkál a kérdező fejében ez a gondolat, hiszen nem ismerjük.

Ezt egy szakemberrel meg kellene beszélnie.

jan. 3. 14:30
 25/26 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos nem hallottam őszinte örömet és nem megbánást. Csak önigazolást láttam sajnos.
jan. 3. 15:01
 26/26 anonim ***** válasza:
36%
Akkor nem látod reálisan a valóságot.
tegnapelőtt 04:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!